Hizmette Avrupa ile yarışıyor

SAĞLIK yatırımlarını sürdüren Tınaztepe Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Bektur, son yıllarda yaptıkları altyapı yatırımları ve yeni cihazlarla hastanelerinin İzmir ve Ege Bölgesi’nde önemli aşamalar kaydettiğini belirtti. Bektur, “Türkiye’de parmakla gösterilen hastaneler ve tıp merkezleri arasında yerimizi sağlamlaştırdık” dedi.

Haberin Devamı

Ege’deki hizmet ağlarını her geçen gün artırdıklarına dikkat çeken Dr. Bektur, “Kardiyolojide, kalp damar cerrahisinde, ortopedi ve kadın doğum hastalıkları, göz, tüp bebek, onkoloji ve laparoskopik cerrahide büyük bir açığı kapatıyoruz” diye konuştu.


Takım çalışması

Sağlığın bir ekip işi olduğuna vurgu yapan Yönetim Kurulu Başkanı Bektur, “Hastanemizde, doktordan hemşireye bütün personel, takım çalışması yapıyoruz. Büyümemizdeki en büyük etki, pozitif enerjinin vatandaşa yansıması” diyor.

Kalitesi tescilli

Sağlıkta uluslararası altın standartları belirleyen, Joint Commission International (JCI) belgesini almaya hak kazanan Özel Tınaztepe Hastanesi, kapsamlı denetleme sonucu tam not aldı. Hasta odaklı değerlendirmede, hastaların kuruma kabulü, bakımı, hasta ve ailesinin eğitimi, hakları, bina tesis güvenliği ve ilaç yönetim sistemi incelendi. Organizasyon odaklı değerlendirmede ise, hastanenin güvenliği, enfeksiyon kontrolü, acil durum önlemleri, çalışanların yetkinliği, bilgi yönetimi, kalite iyileştirme ve hasta mahremiyeti gözden geçirildi. Denetim boyunca birçok alanda yapılan uygulama ve iyileştirme süreçleri denetim ekibinden tam not aldı
JCI Akreditasyon Belgesi’nin, uluslararası sağlık standartlarının uygulandığının, hasta ve çalışan güvenliğinin en üst seviyede tutularak kaliteli hizmet verildiğinin bir göstergesi olduğunu söyleyen Dr. Bektur, “Bu zamana kadar verdiğimiz sağlık hizmetiyle hastalarımızda güven duygusunu yarattık. Sağlık hizmetlerinde dünyanın en önemli kalite yönetim sistemi olan ve ‘altın standart’ olarak kabul edilen JCI Akreditasyon Belgesi’ne sahip olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

İzmir’in teknolojisi iyi

JCI kalite belgesi ile dünya kalitesinde sağlık hizmeti sunduklarını kaydeden Dr. Bektur, “Hastanelerimizde binlerce insanımız şifa buldu. Amacımız, hasta ve çalışan memnuniyetini sağlama bilinciyle Türkiye’de lider, uluslararası düzeyde de sözü geçen kurum olmak” dedi. İzmir’in sağlıkta Avrupa’yla yarışır durumda olduğu dile getiren, Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Bektur, “İzmir’in sağlık alanında sahip olduğu teknoloji Avrupa standartlarında. Sağlık hizmetleri, yurt dışından gelen hastaların taleplerini karşılayabilecek düzeyde” saptamasını yaptı.

Yılda 200 bin hasta

Haberin Devamı

Teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek ve her geçen gün büyüyerek hizmet vermeye devam ettiklerini kaydeden Dr. Mehmet Bektur, ‘Hastalıkta Sağlıkta Her Yaşta’ sloganıyla yol çıktıklarını, bugün her kitleye hitap eder konuma geldiklerini söyledi. Dr. Bektur, “Sadece İzmir ve çevre ilçelerden gelen hastalara hizmet vermiyoruz. Türkiye’nin diğer illerinden ve hatta yabancı ülkelerden, sayısı artan hastalarımız oluyor. Yılda 200 bin hasta bakıyoruz. Bu hastaların tedavi süresince İzmir’de kaldıklarını düşünürsek, İzmir için de önemli bir gelir kaynağı olarak yansıyor” şeklinde konuştu.

SAĞLIK TURİZMİ
İVME KAZANDI
Yurt dışındaki sağlık harcamalarının yüksekliğinden dolayı Türkiye’de sağlık turizminin ivme kazandığını belirten Dr. Bektur, İzmir’in de bu durumdan yararlandığını vurguladı. Küreselleşmeyle birlikte ulaşım ve bilgi alışverişindeki kolaylığın sağlık amaçlı seyahatlerin çıkış noktası olduğunu dile getiren Dr. Bektur, Türkiye’deki sağlık hizmetinin Avrupa’yla yarışır durumda olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

DİREKT UÇUŞLAR ARTMALI
İzmir’deki sağlık ve hekimlik hizmetlerinin, Avrupa’daki sağlık hizmetleriyle hemen hemen eşit düzeyde ve Avrupa’dan daha ucuz olduğunu kaydeden Mehmet Bektur, sözlerini şöyle sürdürdü:
“İzmir, coğrafi konumu, iklimi, tarihi ve turistik zenginlikleri açısından önemli bir potansiyele sahip. Şehrin sağlık alanındaki teknolojik altyapısı da hastalardan gelen her türlü talebi karşılayabilecek durumda. Bu nedenle sadece Avrupa’dan değil, Orta Doğu ülkelerinden de çok sayıda hasta kabul ediyoruz. Aynı zamanda Ekonomi Bakanlığı sağlık turizminin gelişmesi ve sürdürülebilmesi için ulaşım, tanıtım vb. alanlarda destekler veriyor. Ancak bu teşviklerin sınırları genişletilebilir. Sağlık turizminin başlangıcını İstanbul yaptı, fakat İstanbul, direkt uçuşlar sayesinde bu işte daha hızlı gelişme sağladı. İzmir’de de direkt uçuşlar başlarsa sağlık turizminin potansiyeli artacaktır. Bakanlığın sağlık turizmi teşviklerini sürdürmesi durumunda sağlık turizmi İzmir’de daha da canlanacaktır.”

Haberin Devamı


TORBALI’YA
5 YILDIZLI
HASTANE
Tınaztepe Grubu olarak Torbalı Tıp Merkezi’ni bünyelerine kattıklarını belirten Dr. Bektur, “Merkezin ek inşaatını tamamlayacağız, ardından hastane unvanını alacak” dedi. Merkezde ameliyathanenin hizmete başladığını vurgulayan Mehmet Bektur, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kadın Hastalıkları ve Doğum, Genel Cerrahi, Kulak Burun Boğaz, Göz Sağlığı ve Hastalıkları, Ortopedi ve Travmatoloji ile Üroloji bölümleri hizmet veriyor. İzmir-Aydın yolu üzerinde, Torbalı’ya 5 yıldızlı bir hastane kazandırıyoruz Acil Servis’teki yeni düzenlemelerle hem turizm merkezlerine, hem havalimanına, hem de metropole yakınlığıyla vatandaşlarımızın ilgi odağı oldu.”

Yazarın Tüm Yazıları