100 yaşına kadar yaşamanın formülü

İnsanoğlunun yüzyıllardır en büyük sırrı uzun ve sağlıklı yaşamak...

Haberin Devamı

Son yıllardaki bilimsel gelişmeler ve yeni keşifler, birçok mucizevi bilgiyi ortaya koyarken, yaşamın sırrının DNA’larımızın kodlarında gizli olduğunu kanıtlıyor. 2009 Nobel ödülü ile bilim dünyası, insan DNA’sı içinde yaşam süresinin şifresini taşıyan ‘telomer’in gizemli dünyasını keşfetti ve çözülen şifreleri ile insan bedeni ve yaşlanma üzerinde etki eden geleceğin formülü ‘TA - 65’ hayatımıza yeni bir bakış açısı sunmaya başladı. Bu müthiş gelişmeyi Saynevo Laboratuvarları İzmir Direktörü Uzm. Dr. İlkay Zümrüt Algan’ın aracılığıyla öğrendim. İşte bana aktarılanlar.

BİYOLOJİK SAATİ DURDURAN SIR
Doğuyor, büyüyor, yaşıyor ve ölüyoruz... Yaşamımız boyunca dış faktörler, genetik etkenler gibi birçok telomer. Bu keşifle tıbbın bu alanda yaptığı keşifler 3 bilim insanına 2009 yılında Nobel ödülünü kazandırdı. 1938’de Hermann Muller ve 1940’da Barbara McClintock’tan sonra telomerle ilgili yaptıkları araştırmaları ile 2009’da tıp alanında Nobel ödülüne layık görülen Elisabeth Blackburn, Carol Greider ve Jack Szostak neden yaşlandığımızın ve bunu nasıl geriye alabileceğimizin sırrını ortaya koydular. İnsan ömründe büyük bir rolü olan ve kısalmasıyla beraber hücresel yaşlanmaya neden olan telomerlerin aktivasyonunu sağlayan enzimi yani “telomeraz”ı (telomerlerin uzunluğunu koruyan enzim) tespit ettiler. Her hücre bölünmesinden sonra telomer uçlarını asıl boyutlarına ulaşıncaya kadar yeniden yapılandıran ve ölümün biyolojik saatini durduran sır “telomeraz”da saklı...

YAŞI GERİYE ALMAK
2009 Tıp Nobel Ödülü sonrası tüm dünyaya yapılan açıklamada da, yaşlılığa bağlı hastalıkların yeni tedavi yöntemlerinin de önünün açıldığı duyurulmuştu. Tüm bu önemli gelişmelerden sonra akıllarda telomerlerin yeniden uzaması nasıl sağlanır sorusu oluşmuşken kısa bir sürede bunun da cevabı gelişen bilim sayesinde geldi; “TA–65”. Ortaya çıkan tespitler sonucu, çok özel bir laboratuvar kurularak bu aktivasyonu sağlayan ve telomerlerin ömrümüzü kısaltan boylarını daha sağlıklı ve iyi bir şekilde yeniden yapılandıran “TA–65”in keşfi başta kendini ilk gösterdiği Amerika olmak üzere dünyanın birçok yerinde büyük ses getirdi. Yaşlanma etkilerinin kendini gösterdiği 35’li yaşlardan itibaren stresli çalışan ve yaşayan insanlar arasında, zamanın yetmediği ve şehrin yorucu etkilerine maruz kalan metropol yaşayanlarında gözle görülür etkiler sağlayan “TA–65”, insanlık tarihinde adeta bir başyapıt, sağlık alanında olmazsa olmaz bir destekleyici, hayatımızda ise hava, su, toprak ve ateş gibi vazgeçilmez, yepyeni bir element olarak kendini belli etti.

SİHİRLİ DEĞNEK
Hayaller ve filmler gerçek oldu... TA–65 adeta geleceğimizde yaşayacaklarımıza bir ayna tutar gibi hangi yaşta olursak olalım genç hissetmenin ve gençliğin kapılarını araladı! TA–65 yaşamımıza sihirli değnek değmiş gibi artık uzun ama dinç, sağlıklı, güzel ve genç görünerek yaşamayı mümkün kılıyor!
Dünyanın gözü onda “TA–65”. Oldukça özel bir formülle ve dünyanın telomer biliminin en iyi uzmanları ile geliştirilen TA–65, biyolojik olarak yaşlanmayı yavaşlatan, yaşlanmış ve eski gücünü kaybetmiş hücreleri yeniden yapılandırarak gençleştiren çok özel bir besin takviyesi olarak dünyada büyük ses getiriyor.


BİYOLOJİK YAŞINIZI
ÖĞRENEBİLİRSİNİZ
DNA’ların ucunda yer alan telomerlerin uzunluğunu Türkiye’nin önde gelen ve yetkilendirilmiş doktorları, hastaneleri, klinikleri tarafından yapılan Life Length Telomere Analysis Test (T.A.T.) sayesinde ölçüp, biyolojik yaşınızı telomerlerinize sorarak öğrenebilir, daha sağlıklı ve uzun yaşamak için şimdiden önlemlerinizi alabilirsiniz. Telomer kısalması çoğunlukla yaşlanmayla beraber kendini gösteren kanser, alzheimer, demans, tansiyon ve kalp sorunları, yüksek kolesterol, trigliserid düzeyleri, arterosikleroz (damar kireçlenmesi), osteoarthirit (eklem kireçlenmesi), osteoporoz gibi birçok hastalıkla da yakından ilişkili... Dolayısı ile telomerlerin daha gençlik yıllarından itibaren uzun tutulabilmesi bu hastalıkların önlenmesi için önemli bir adım olarak öne çıkıyor.
Türkiye’ye yeni gelen ve zamanı adeta geriye saran TA–65 ile hayatında yepyeni bir sayfa açıp, bu bilimsel sihirli değneği keşfetmek isteyenler www.anti-aging.com.tr üzerinden daha detaylı bilgi edinebilirler.

Yazarın Tüm Yazıları