Yeni trend: Sağlıklı ve kaliteli yaşamak

Pandemi süreci tüm dünya için çok zorlu ve çetin geçti. Bu süreç içerisinde yaşadığımız sınavlarla sağlıklı ve kaliteli yaşamanın ne kadar değerli olduğunu unuttuğumuzu fark ettik.

Haberin Devamı

Yeni trend: Sağlıklı ve kaliteli yaşamak

Son üç yıl, aslında tüm dünyaya çok şey öğretti de diyebiliriz. Çünkü artık vücudumuzun verdiği olumsuz sinyalleri dinliyor, kaliteli ve uzun bir yaşam sürebilmek için kötü alışkanlıklarımızı bırakıyor ve stressiz bir hayata adım atabilmenin yollarını arıyoruz. 2023 yılı da insanların bu değişimlerinden etkilenerek hem bedensel hem de ruhsal anlamda bize iyi gelecek yepyeni sağlıklı yaşam trendleriyle hayatımıza geliyor. Peki, siz yeni yıla ve bu değişime hazır mısınız?

UYKU ODAKLI SEYAHATLER

Bütünsel sağlığa olan olumlu etkilerinin her geçen gün daha iyi anlaşıldığı kaliteli uyku kavramı, artık turizm sektörünün de ilgi odağı. Uyku kalitesini iyileştirmek için planlanan seyahatler, yeni yıl ile birlikte büyüyen bir trend olarak karşımıza çıkacak. Dünya genelinde oteller ve tatil köyleri şimdiden ziyaretçileri için uyku programları, vücut sağlığını geliştirmeye ve uyku düzenini iyileştirmeye yönelik imkânlar sunmaya başladı. Uyku turizmi anlayışının gelişmesini de çok doğru bulduğumu söylemeliyim. Çünkü son yıllarda yapılan bilimsel çalışmaların hepsi, yeterli ve kaliteli uyumanın sağlıklı yaşayabilmek için vazgeçilmez olduğunu gözler önüne seriyor. Günümüzde modern şehir hayatı ve iş yoğunluğu nedeniyle uykusuzluk sorunu bir salgın gibi büyüyor. Bu salgını kontrol altına almazsanız iyi ve kaliteli bir yaşlanma süreci geçirmenizde pek mümkün değil. Bu nedenle en azından tatil dönemlerinizde uyku alışkanlıklarınızı düzenlemeye yönelik, uyku seyahatlerini denemeniz sizin içinde oldukça faydalı olacaktır.

Haberin Devamı

PANDEMİ İLE YENİLENME

Pandemi süreci, iş yerlerinin de kendini yenilemeleri yolunda bir kapı açtı da diyebiliriz. Pandeminin neden olduğu stres ve kaygı, birçok kişinin iş hayatını da olumsuz etkiledi. Son yıllarda yapılan araştırmalar ve anketler, çalışanlarda tükenmişlik ve stres oranın arttığını gösteriyor. Anketlerdeki diğer önemli veri ise birçok kişinin bu iki nedenden ötürü işlerinden ayrılması. Durum böyle olunca yeni yıl ile birlikte iş yerlerinde wellness odaklı yaklaşımların artacağını söyleyebiliriz. Çünkü birçok iş yeri şimdiden çalışanları için sağlıklı öğünler, zihin sağlığını güçlü tutmaya yönelik eğitimler, esnek çalışma saatleri ve stresle nasıl başa çıkılması gerektiğine dair eğitimler vermeye başladı. 2023 yılında huzurlu ve stressiz iş yerlerinin popülerliği artacak gibi görünüyor.

Haberin Devamı

Yeni trend: Sağlıklı ve kaliteli yaşamak

SAUNANIN OLUMLU ETKİSİ

Geleneksel destekleyici tedavi yöntemlerine dönüşlerin yaşandığı 2023 yılında soğuk ve sıcak suyun şifalarından faydalanmak da tekrar popüler hale geliyor. Bütüncül sağlığa birçok yönden iyi gelen ve sağlığımızı destekleyen saunalar ve soğuk banyolar, en çok tercih edilen aktiviteler olarak öne çıkacak. Saunanın sağlığımıza oldukça fazla fayda sağladığını biliyoruz. Ama saunanın göz arda edilemeyecek diğer bir yararı ise stresi azaltması.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ KORUYAN DOĞAL YÖNTEMLER

Pandemi sürecinin bize öğrettiği şeylerden biri de güçlü bağışıklık sistemine sahip olmanın önemi oldu. Bizleri hastalıklara karşı bir kalkan gibi koruyan bağışıklık sistemimizi güçlendirmeye yönelik uygulamaların yanı sıra geleneksel ve tamamlayıcı tıp yöntemleri de bu kapsamda yeni yılda popülerliğini koruyor olacak. Akupunktur, ozon tedavileri, damardan C vitamini ya da damardan glutatyon takviyeleri ve alternatif tedavi uygulamalarına ilgi giderek artacak. Kısacası bu yıl, dengeli ve sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemek ve kötü alışkanlıkları bırakmak rutinimiz haline gelecek.

Haberin Devamı

Yeni trend: Sağlıklı ve kaliteli yaşamak

DİJİTAL DETOKS ZAMANI!

İnternet ve teknoloji bağımlılığı, günümüzde birçok kişiyi olumsuz etkiliyor. Artık insanlar, özellikle sosyal medya bağımlılığının beraberinde depresyon ve içe kapanıklılığı getirdiğini, ruhsal ve fiziksel sağlığı bozmanın yanı sıra hem mesleki hem de ailevi ilişkilerine zarar verdiğinin farkına varıyor. Bu nedenle birçok kişi, bu sorunları yaşamamak için dijital detoksa girmiş durumda. Siz de yeni hayatınıza bu faydalı trende yer açarak, akıllı telefonlarınızdan, bilgisayarlarınızdan ve sosyal medya platformlarından gönüllü olarak belirli bir süre kaçınmayı deneyebilirsiniz.

Yeni trend: Sağlıklı ve kaliteli yaşamak

MODASI GEÇMEYEN TREND: HAREKETLİ YAŞAM

Modası hiç geçmeyecek olan trendlerden biri de tabii ki, hareketli bir yaşam tarzını benimsemek. Çünkü hareketsiz yaşam, hipertansiyondan diyabete, kalp damar hastalıklarından kansere kadar birçok ciddi sağlık sorununu da beraberinde getiriyor. Hastalarımın çoğunun sporu zayıflamak için yaptığını görüyorum. Bunun çok yanlış bir uygulama olduğunu her fırsatta dile getiriyorum. Çünkü spor, zayıfladıktan sonra sağlıklı yaşamak ve formda kalmak için yapılır. Sağlıklı bir yaşama adım atmak için egzersiz ve spor aktivitelerini mutlaka yapın. Günde sadece 30 dakika yürümeniz bile sağlığınıza oldukça fayda sağlayacaktır. Unutmayın, modası hiç geçmeyen iki trend vardır. Onlar da sağlıklı beslenmek ve hareketli bir yaşam tarzını benimsemektedir.

Yazarın Tüm Yazıları