Açık havada tiyatro özleyenlere!

Serin yaz akşamlarında tiyatroyla buluşmayı özleyenlere ‘ısınma’ niyetine üç öneri... Önümüzdeki günlerde tam gaz başlayacak açık hava oyunlarından ilk seçenekler Hayko Cepkin, Erdal Beşikçioğlu ve Ayça Bingöl ile karşınızda...

Haberin Devamı

Anadolu’nun kadınları antik kentte

BEN ANADOLU MAM’ART TİYATRO

Açık havada  tiyatro özleyenlere
Ayça Bingöl sahnede 12 farklı karaktere bürünüyor.

Ayça Bingöl, Yıldız Kenter’den devraldığı ‘Anadolu Kadınları’ mirasını, antik kentlere taşımaya devam ediyor. İş Sanat Antik Sahne etkinlikleri kapsamında daha önce Patara ve Teos antik kentlerinde anlatmıştı öykülerini Anadolu’nun farklı çağlarında soluk almış üretken, kıvrak zekâlı, yaratıcı kadınlarını. ‘Zaaflarıyla da güçlü olabilen’, her biri ardında çarpıcı yaşamlar bırakmış bu kadınları Ayça Bingöl şimdi de Aydın, Sultanhisar’da bulunan Nysa Antik Kenti’ne taşıyor. Yıldız Kenter’in önerisiyle, Güngör Dilmen’in kaleminden çıkan oyun, tiyatromuzun eşsiz ismi Kenter’le özdeşleşmişti. Yıldız Kenter’in öğrencilerinden Ayça Bingöl, ana tanrıça Kibele’den başlayarak Amazonlara, Çingenelere, imparatoriçelere, mitolojik karakterlere uğrayarak 12 karaktere bürünüyor. Sepetindeki aksesuarlar ve projeksiyonda her bölüme eşlik eden video, animasyon, kısa film ve ebru görüntüleri eşliğinde… Görkem Yeltan’ın yönetimindeki oyun, kadınların başarılarını ve başlarından geçenleri masalsı bir kahramanlık tonunda değil; bu topraklarda çektikleri acılara, yaşadıkları şiddete, zalimliğe değerek hem sert hem de esprili bir dille anlatıyor.

8 Temmuz Cumartesi 21.00’de Aydın, Nysa Antik Kenti’nde.

Haberin Devamı

Nefes kesen bir oyunculuk gösterisi

BİR DELİNİN HATIRA DEFTERİ/TATBİKAT SAHNESİ

Erdal Beşikçioğlu’nun, 2008’de Ankara Devlet Tiyatrosu bünyesinde prömiyerini yaptığından beri efsaneler kategorisine giren tek kişilik performansı hız kesmeden devam ediyor.

Açık havada  tiyatro özleyenlere
Erdal Beşikçioğlu’nun tek kişilik performansı 15 senedir devam ediyor.

Gogol’ün sahneye uyarlanmış en klasik öykülerinden ‘Bir Delinin Hatıra Defteri’ Cem Emüler rejisiyle, 2015’ten beri Tatbikat Sahnesi prodüksiyonu olarak sahneleniyor. Çarlık Rusyası’nın hantal bürokrasisi içinde, yedinci dereceden ufak memur Aksenti İvanoviç Popriçin’in yavaş yavaş delirmeye giden öyküsünü, oyuncusunu 1 metrekare civarındaki bir vinç kafesine yerleştirerek anlatıyor Emüler. Oyun boyu hareket halinde olan vinci de kendisi komuta eden Erdal Beşikçioğlu; o sıkışık alana öyküde bahsi geçen kocaman bulvarları, çalıştığı devlet dairesini, yatağını, sokak köşelerini, sanrılarını sığdırıyor... Ve nefes kesen bir oyunculuk gösterisi sunuyor...

6 Temmuz Perşembe Ankara’da, ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Tesisi’nde.

Haberin Devamı

İyi ve kötü aynı bedende...

JEKYLL&HYDE/ANTRE PRODUCTION

Açık havada  tiyatro özleyenlere
Hayko Cepkin’in başrolde olduğu Broadway müzikali 45 kişilik kadroyla sahnede.

Robert Louis Stevenson’ın 1886 tarihli klasik gerilim romanından sahneye uyarlanan Broadway müzikali 1990’dan beri sahnelerde. Leslie Bricusse imzalı metin ve Frank Wildhorn’un müzikleriyle bir senedir İstanbul seyircisiyle buluşan müzikalin Türkiye prodüksiyonun yıldızı, rock müzisyeni Hayko Cepkin. Yüzlerce sinema uyarlaması olan gotik korkunun öncülerinden olan eser odağına, aynı bedende hem nazik ve saygın bir hekimi (Henry Jekyll) hem de şehvet ve şiddet düşkünü birisi olan Edward Hyde’ı barındıran ürpertici karakteri alır. ‘İyi’ ile ‘kötü’nün aynı bedendeki mücadelesini Taner Tunçay’ın yönetiminde, Malcolm Keith Kay’in genel sanat yönetmenliğinde; 13 oyuncunun sahne aldığı, dansçılarla birlikte 45 kişilik kadrodan izliyoruz.

3 ve 4 Temmuz, 21.00’de Antalya Açıkhava Tiyatrosu’nda.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları