"Bahar Akıncı" hakkında bilgiler ve tüm köşe yazıları Hürriyet Yazarlar sayfasında. "Bahar Akıncı" yazısı yayınlandığında hemen haberiniz olması için Hürriyet'i takip edin.
Bahar Akıncı

Bodrum’a da yerleşsen, bu ülke arkandan gelecektir

INSTAGRAM hesabımda bile adımın altında ‘göçebe’ yazdığına göre, koskoca 1 yılı devirdiğim İstanbul’dan, bu kez de Bodrum’a yerleşmeyi düşünebilirim! (Hoş şu siyasi ortamda Barcelona’ya yerleşmeyi daha uygun buluyorum ama öyle bir param yok)

Geçtiğimiz haftalarda uzun zaman sonra ilk kez sonbaharda gittiğim Bodrum’a alıcı gözle baktım! 35’lerine gelmiş dayanmış (kadınlar için 20’ler, 30’lar ve 35’ler vardır; o 40’lar gelmez hiç) bir birey olarak, şunu sordum kendime; bir gün gelip de Bodrum’a da (evet Bodrum’a ‘da’) yerleşir miyim?

Cevaplara bakalım; 1) Hava lokum. İstanbul’da kar yağarken, Bodrum’da paçaları dize sıvayıp güneşleniyorsun (İskandinav olsan bikini giyersin) 2) Meyve-sebze-semt pazarı bol 3) Deniz var, deniz bol, üstelik Temmuz- Ağustos harici hiç bir denize para ödemek zorunda değilsin 4) Kışın da açık olan pek güzel lokanta var (aşağıda değindim) 5) Yazın bana fena halde batan, Bodrum’u büyük şehire çeviren zincir marketler, kışın batmıyor, sonuçta meşgale lazım 6) Yaz aylarındaki o çılgın trafik yok 7) Eş dost tanıdık var 8) O aynı eş dost tanıdıktan bir süre sonra fenalık gelebilir 9) Muhtemelen gıybet bol 10) Uzun yürüyüşler, doğa, yoga, kendinle kalmalar var 11) Düşündükçe şimdiden Bodrumlu deyimiyle ‘içlerim şişti’ 12) Herkes yerinde güzel (daha Bodrum yaşım gelmemiş) 13) Zaten nereye gidersen git, bu ülke peşinden gelecek, o nedenle sessizce dağılalım beyler.

Bodrum’dan 3 güzel kış lokantası

Orfoz: Zeki Müren Müzesi bitişiğindeki Orfoz, gerçek bir kabuklu deniz ürünü lokantası. Balıkçı değil. Balık da yok zaten. Bölgede çıkan en taze kabuklu ne varsa, usulüne göre pişirip masaya koyuyor iki kardeş. Zeytinyağı baş tacı. Çağlar ve Çağrı, nam-ı diğer Orfoz Kardeşler. İkisi de İTÜ mezunu.

Bodrum’a da yerleşsen, bu ülke arkandan gelecektir

Bodrum’a ve yaptıkları işe tutkuyla bağlılar. Kabuklu yakalamak ve pişirmek; önce Saroz Körfezi, ardından Bozburun’daki Orfoz’a dayanan bir anne-baba mesleği. Tek bir iş yapıyorlar; onu da güzel yapıyorlar. Kış boyunca Bodrum’da yaşayanlarla tanışmak için farklı tadım mönüleri ve geceleri düzenliyorlar, sosyal medya hesaplarını takip edin derim. Rezervasyon: +90 (544) 316 4285

Bodrum’a da yerleşsen, bu ülke arkandan gelecektir

La Pasion Espanol: Restoran Madrid ve Barcelona’da gittiklerim kadar iyi. Ancak ben size başka bir şeyden bahsedeceğim. 14 yaşında Kars’tan Bodrum’a gelip bulaşıkçılıkla işe başlayan, sonra tesadüf eseri Bodrum’un o zamanlar en ünlü lokantası Maça Kızı’nın tapas (İspanyol mezeleri) bölümüne çırak olan, işine gece gündüz asılan, yetinmeyen su gibi İspanyolca öğrenen, onunla da yetinmeyen dünyanın en önemli gastronomi merkezi San Sebastian’a gidip eğitim alan, çalışan, ustalardan sanat öğrenen, Bodrum’a geri dönüp bu lokantaya şef olarak giren ve en sonunda aşık olduğu bu İspanyol lokantasını satın alan ve atmosferinden servisine 10 numara yere çeviren Neco’nun hikayesi... Öğle yemekleri de çok lezzetli, akşam atmosferi de! Rezervasyon: +90 (252) 313 4594

Bodrum’a da yerleşsen, bu ülke arkandan gelecektir

Avlu Bistro: Barlar Sokağı’ndaki shot bar Avlu ile karıştırmayın. Burası, henüz bir yıl önce açılan, mini minnacık, bir tapas bar. Sanat Okulu Sokak’ta. Trüflü patates var, karides tempura var (baya iyi) – Sadece tapas değil, güzel yemekler de yapıyorlar. Hellimli dip burger efsane mesela. Fiyatlar makul. Hava güzel, sokaktaki Fransız tipi masalara oturun. - Rezervasyon: +90 (252) 316 3694

Bodrum’a da yerleşsen, bu ülke arkandan gelecektir

X