Ülkeleri keşfederken kendimi de keşfettim

Sevgili Özlem Avcıoğlu, modern seyyah ve seyahat danışmanı...Başka kültürleri, insanları merak eden Özlem Avcıoğlu, hayatı gezerek öğrenen, aynı zamanda çok okuyan, gezdiği ülkelerde edindiği izlenimleri, deneyimleri de yazdığı yazılarla insanlara ulaştıran bir seyahat gurusu. Seyahati çok seven bir anne-babanın kızı olan Özlem Avcıoğlu, ailesinden gelen bu özellik ile dünyanın 80’den fazla ülkesini ziyaret etti. İlk seyahatini 4 yaşında İsviçre’ye yapan Avcıoğlu, o gün bugündür gezmeye devam ediyor. Dinamik, eğlenceli ve çevresinde çok sevilen Özlem Avcıoğlu ile seyahat tutkusunu, bu tutkunun kendisine katkılarını ve modayı konuştuk.

Haberin Devamı

Ülkeleri keşfederken kendimi de keşfettim
Özlem Avcıoğlu ile 5 Soru 5 Cevap


1-Özlem Avcıoğlu neler yapıyor? Tanıyabilir miyiz?

İstanbul’da doğdum, İstanbul Alman Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünü okudum. 15 sene üst düzey yönetici olarak Leo Burnett, Ogilvy gibi uluslararası reklam ajanslarında çalıştım ve aynı zamanda Galatasaray Üniversitesi’nde reklamcılık dersleri verdim. 2001’de New York’a taşınarak ‘34 Dergisi’nin Kuzey Amerika sorumlusu olarak da çalıştım ve New York University’de fotoğrafçılık okudum. Yazı ve fotoğraflarım uluslararası birçok dergi ve gazetede yayınlandı. Çocukluğumdan beri (4 yaşından itibaren) seyahat hep bir tutku oldu benim için ve dünyanın 80’den fazla ülkesine yaptığım seyahat deneyimlerini 2010’da kurduğum seyahat sitesi travelmodus.com ile herkesle paylaşmaya başladım. 2011’den beri Haaz Galeri’nin sahibiyim, aynı zamanda seyahat ve luxury life style deneyimlerimi sosyal medyada, çeşitli dergi ve gazetelerde yazarak paylaşıyorum.

Haberin Devamı

2-Bir seyahat gurusu olarak bize bu aşkı anlatır mısınız?

Seyahati çok seven bir anne-babanın tek kızıyım. Babam benim doğumuma Los Angeles’ten son anda zar zor yetişmiş. Her buldukları fırsatta seyahate çıkarlardı. Ben, teyzem ve anneannem ile kalırken annem-babamdan gelen ‘New York, Paris, Roma kartpostallarına bakarak büyüdüm’ desem yalan olmaz. İlk seyahatimi 4 yaşında iken İsviçre’ye yaptım. Sonrasında da tüm yazları yurtdışında yaşayan dayım ve ailesiyle Avusturya, İsviçre ve Almanya’da geçirmeye başladık, ta ki ben 12 yaşında isyan edip arkadaşlarımla birlikte olmak istediğim zamana kadar. Yıllar içinde anladım ki seyahat etmek benim için kendini tanımak oldu. Seyahat ederek nelerden hoşlandığımı, neleri sevip sevmediğimi, nasıl bir hayat yaşamam, seçimlerimin ne olması gerektiğini hatta geçmişte kim olduğumu anladım. Kısaca bir yerleri keşfe yola çıkarak aslında kendimi keşfettim.

3-Sizin hayalinizdeki rota neresi?

Benim hayalimdeki rota her zaman, henüz gitmediğim ve gitmek istediğim yerdir. Mesela şu anda kasım ayında yapacağım Florida Keys ve ocak ayında gideceğim Mexico City seyahatleri. Sonrasında çok sevdiğim ve 4 kere gittiğim Japonya’nın henüz görmediğim yerleri.

Haberin Devamı

4-Sizi en çok etkileyen şehir nereler oldu?

Tabii ki yıllarca yaşadığım ve hâlâ evimiz olan New York, yine çok sevdiğim Paris. Defalarca gitmekten bıkmadığım Kyoto, Shanghai, Jaipur da çok sevdiğim şehirler arasında.

5-Modayı nasıl yorumlarsınız? Alışverişe çıktığınızda öncelikleriniz neler?


Moda benim için takip edilmesi gereken ama kendi yaşam biçimine de uyarlanması gereken bir kavram. Nicolas Ghesquière’ın tasarımları Balenciaga, Tom Ford’un tasarımı, Gucci ve Bottega Veneta çanta ve giysiler benim gardırobumda en çok yer tutan parçalardı. Hâlâ dururlar ve zaman zaman giyerim. Pandemi sonrası biraz daha comfort-casual giyime önem verir oldum artık. Daha spor ve rahat parçalar. Benim için önemli olan kendimi içinde iyi hissettiğim parçalar ve yerine göre giyinme. Son yıllarda Elif Mısırlı Monclair ve Lug Von siga, Roman ve Zara en çok alışveriş yaptığım markalar. Onları
Dior, Louis Vuitton, Hermes, Bottega Veneta, Chanel ayakkabı çanta ve aksesuarlarla tamamlıyorum. Takı çok severim, takıyı takmam giyerim adeta. Elmas, aileden kalan tarihi parçalar ile Dior Chanel Alexander Mcqueen aksesuarları ve Hindistan’dan aldığım mücevherleri kombinliyorum.

Haberin Devamı

Ülkeleri keşfederken kendimi de keşfettim
TARAFTAR MODASI

Türk sporunun en seçkin ve köklü spor kulüplerinden Galatasaray, Burcu Esmersoy ile Merve Göknar’ın yarattığı ünlü aktif giyim markası Biondina ile özel bir iş birliğine imza attı. Galatasaray x Biondina Koleksiyonu... Spor salonundan günlük yaşama, her zaman ve her yerde Galatasaraylılık ruhunu stiline yansıtmak isteyenler için tasarlanan Galatasaray x Biondina Koleksiyonu hem kadınlara hem de erkeklere yönelik model çeşitliliği ile taraftar modasına yön veriyor.

Yazarın Tüm Yazıları