Bugün bayram, erken kalkın çocuklar Giyelim en güzel giysileri

Eskiden ne güzeldi bayramlar...

Haberin Devamı

Yeni alınan kıyafetimi geceden yatağımın başına koyardım. Bayram sabahı erkenden kalkıp, kıyafetlerimi giyip -tabii kırmızı ayakkabımla- çabucak evden çıkmak isterdim. Şeker ve bayram harçlığı almak da hep mutluluktu benim için. Annem ve babamın bana yaşattığı o bayram heyecanını, şimdilerde ben de oğluma yaşatmaya çalışıyorum.
Sevgili okurlar, öncelikle hepinizin Ramazan Bayramı’nı kutluyor, şık bir bayram geçirmenizi temenni ediyorum.
Bugün bayram, erken kalkın çocuklar Giyelim en güzel giysileri*

* *
Ve, gelelim “Bayramda neler giyilir?” sorusuna.
İşte size bir kaç seçenek:
RUHUNUZA İYİ GELEN KIYAFETLER GİYİNİN
* Kırmızı ipek bir tek parça elbise tercih edebilirsiniz. Bayramda kırmızı renk hep bana özel gelir. Elbiseniz vücudunuza çok oturmayan, sizi sıkmayan ve boynunuz kısaysa V yaka olmalı. Ayakkabı tercihiniz mavi renkte veya nude tonlarında küçük topuklu olabilir.
* Baştan aşağı beyaz renkte akan bir kumaştan kimona tarzında ceket, beli lastikli pantolon tercih edebilirsiniz. Büyük bir küpe, topuklu giymek istemezseniz emitasyon kürk terlik veya önü kapalı düz terlik bu kombine eşlik edebilir.
* Beliniz ince, göbeğiniz yoksa, yüksek bel siyah renkte bir pantolon, üzerinize ipek lacivert renk anvolop bir gömlek giyebilirsiniz. Ayakkabı tercihiniz kırmızı renkte, topuklu bir terlik diyebilirim.
* Yüksek bel kot pantolon, üzerine nar çiçeği kırmızı veya gece mavisi ceket görünümlü gömlek, ayakkabı olarak nude renkte sandalet giyebilirsiniz.
* Eğer kilo probleminiz varsa kesinlikle sabahlık modelinde tiril tiril ceket, içine ister pantolon, askılı bir buluz veya tek parça askılı bir elbise giyinin. Bu kombin hem kilo problemini kapatır hem de şıklık katar.

Haberin Devamı

Bugün bayram, erken kalkın çocuklar Giyelim en güzel giysileri
SEYAHATE ÇIKACAKLARA BAYRAM VALİZİ

* Kaç gün kalacaksanız, her güne bir elbise.
* Fazla kıyafet götürmeyin -inanın yaşamışsınızdır- çoğu giyilmeden geri geliyor.
* Çantanıza iki tane şort, bir tane tişört, bir tane uzun pamuklu beyaz bir gömlek ve şapka koyun.
* Makyaj malzemeleri, nemlendirici, güneş kremi, yüz temizleme jeli...
* Bir tane nude rengi dolgu topuk ayakkabı, bir tane de düz sandalet. (Benim olmazsa olmazım spor ayakkabım, tabii sizi bilmem.)
* Mayonuzun üzerine giyeceğiniz iki tane kimona hem sabah kahvaltısında hem de öğle yemeklerinde size şıklık katar, valizde de yer kaplamaz.

Haberin Devamı

KÜÇÜK BİR NOT: Sevgili okurlar. Küçük de olsa çocuklarımıza bayramda yeni bir şeyler alalım. Bu bir saç tokası bile olur. Çocuklarımıza bayram heyecanını yaşatalım. Yaşatalım ki gelenek ve göreneklerimizi unutturmayalım.

Yazarın Tüm Yazıları