Yaşamda önce istediklerini elde etmek, sonra da onları sevmek için çabalarsın.

Haftanın ikinci gününden sıcacık bir merhaba diliyorum. Ben bu satırları sizin için yazarken karşımda mis gibi bir Ay tutulmasına şahitlik ediyorum.

Haberin Devamı

Gün genelinde Ay kova burcunda hareket etmeye devam edecek. Âmâ duygusal anlamda kendimizin üzerinde bir baskı unsuru oluşturabiliriz. Hatalarımıza yeniden dönüp bakacağımız ve kendimizle ilgilide bazı hataları fark edebileceğimiz bir süreç başlıyor.

Yani ilişkilerde ben dediğimiz ve bundan dolayı sorunlar yaşadığımız her konu için artık biz demeyi göze almamız gerekecek. Bu noktaya gelebilmek elbette ki kolay olmayacaktır. Egolarımızı ve kabuklarımızı kırıp özgürleşmeyi seçmemiz bizi tek kurtaran nokta olacak. Unutmayın ki; En yüksek dağın bile ayağı ovadadır. Ağaç ne kadar yüksek olursa olsun yaprakları yere dökülür. Mütevazı ol, büyüklüğün tevazuda olduğunu bil. Bu senin binanın temelidir, temel sağlam olmazsa üst katları taşıyamaz. Cesur olmayan başarılı olamaz. Tohum, toprak altında kalırsa ölüdür, oysa onun görevi cesaretle, risklere aldırmadan toprağın üzerine çıkmaktır. Yoksa yaşayamadan ölür gider. Yaşam cesurları sever. Değişime direnmemek ve değişime açık olmamız gerekli süreç başladı. Nesneler değişmez sen değişirsin. Gerçek değişim ise bakış açılarının değişimiyle olur. Yaşanan değişimler yeni durumlar için hazır olmayı sağlar. Hazır olduğunda karşına çıkan fırsatları değerlendirirsin. Başkaları ona şans der fakat unutma ki, sen ne için hazırsan o da senin için hazırdır. Hedeflerin için gerekenleri yap ve bütün imkânlar senden yana olsun. Ay ve Güneş tutulmalarını aynı zamanda dünyayı, lütfen amacına uygun kullanın. Şartları fazla zorlamayın.

Haberin Devamı

Gelelim günün Tavsiyeli hikâyesine;

Bir gün sormuşlar ermişlerden birine:

“Sevginin sadece sözünü edenlerle, onu yaşayanlar arasında ne fark vardır?” Diye.
‘Bakın göstereyim’ demiş ermiş.

Önce sevgiyi dilden gönlüne indirememiş olanları çağırarak onlara bir sofra hazırlamış. Hepsi oturmuşlar yerlerine. Derken tabaklar içinde sıcak çorbalar gelmiş ve arkasından da derviş kaşıkları denilen bir metre boyunda kaşıklar.

Ermiş ‘Bu kaşıkların ucundan tutup öyle yiyeceksiniz’ diye bir de şart koymuş. ‘Peki’ demişler ve içmeye teşebbüs etmişler. Fakat o da ne? Kaşıklar uzun geldiğinden bir türlü döküp saçmadan götüremiyorlar ağızlarına. En sonunda bakmışlar beceremiyorlar, öylece aç kalkmışlar sofradan.

Haberin Devamı

Bunun üzerine ‘ Şimdi…’ demiş ermiş.

‘Sevgiyi gerçekten bilenleri çağıralım yemeğe. ‘ Yüzleri aydınlık, gözleri sevgi ile gülümseyen ışıklı insanlar gelmiş oturmuş sofraya bu defa. ‘Buyurun’ deyince her biri uzun boylu kaşığını çorbaya daldırıp, karşısındaki kardeşine uzatarak içmişler çorbalarını. Böylece her biri diğerini doyurmuş ve şükrederek kalkmışlar sofradan. ‘İşte’ demiş ermiş.‘Kim ki hayat sofrasında yalnız kendini görür ve doymayı düşünürse o aç kalacaktır. Ve kim kardeşini düşünür de doyurursa o da kardeşi tarafından doyurulacaktır şüphesiz.

Şunu da unutmayın:

Hayat yolculuğunuzda alan değil, veren kazançlıdır her zaman…

KOÇ

Gün genelinde yeni aşklar ve sürpriz tanışmalar söz konusu olabilir. Eski ilişkilerinize dair gizli kalmış bazı konuları öğrenebilirsiniz.

BOĞA

Haberin Devamı

İletişiminiz ve ikna edici üslubunuzla maddi kaynaklarınızı genişletebilirsiniz. Seyahat planlarınızda aksamalar olabilir.

İKİZLER

İlişkilerde önce kendi öz değerinizi karşı tarafa geçirmeniz gereken bazı sorunları fark edebilirsiniz. Çözümleri önce kendi içinizde arayın.

YENGEÇ

Ruhsal anlamda kendinizi iyi hissedeceğiniz özel bir gün. Aşk hayatınızda ki hoş ve romantik adımlar ruhunuza iyi gelecektir.

ASLAN

Aşkta bazı taleplere karşı dengeli tavrınızı korumaktan vazgeçmeyebilirsiniz. Yöneticileriniz ile ilgili radikal kararlar verip yüzleşmeyin

BAŞAK

Arkadaş çevreniz ve sosyal yaşamınızda beklenmedik bazı davranış şekilleri sizi gerebilir. Sinirlerinize hâkim olun ve bugün maddi beklentiler içerisinde olmayın

TERAZİ

Haberin Devamı

Sizi ve bulunduğunuz konumu hafife almak isteyebilirler burada sınırlarınızı dikkatli çizmelisiniz. İletişimde ki başarınız sizi farklı bir noktaya taşıyacaktır.

AKREP

Ofis arkadaşlarınızla aranızda karşılıklı anlayışı ve sınırlarını koruyun. Hâkim olan bazı stres yaratan durumlarında sona erdiğini görebileceksiniz.

YAY

Sosyal çevre ve arkadaşlık ilişkilerinizden alacağınız destekleri geleceğe yönelik yeni hedefler ve projeler adına belirlemeniz kariyer planlarınız için güzel olacaktır.

OĞLAK

İş hayatınızda karşılaştığınız bazı engeller sizleri yorabilir. Geleceğe dair umutsuz bir yaklaşım içerisinde olmayın.

KOVA

İlişkilerde önce kendi öz değerinizi karşı tarafa geçirmeniz gereken bazı sorunları fark edebilirsiniz. Çözümleri önce kendi içinizde arayın.

BALIK

Haberin Devamı

Kariyerinizde yolunda girmeyen sorunları büyütmemekte fayda var. Sorunun bir parçası olmak yerine çözümü geliştirmelisiniz.

 

Yazarın Tüm Yazıları