Rotanı yıldızlara göre belirle, her geçip giden geminin ışıklarına göre değil…

Günaydın hepinize haftanın son gününden …

Haberin Devamı

Hafta sonuna girerken size çok sevdiğim astrolog Linda Goodmana'nın harika bir tespiti ile başlamak istiyorum.

Der ki:

“Astrolojik semboller psikolojik bir makinenin parçaları gibi yorumlandılar. Doğumda bunlarla kutsandık veya lanetlendik ve ölüme kadar buna hapsolduk diye bir saçmalık yoktur. Bu bir yalandır. Yaşamda önceden tahmin edilemez, belirsiz bir unsur vardır. Astrolojiye pozitif ve evrimsel yaklaşım için bir kılıç taşıdır. Astroloji o kadar yanlış anlaşıldı, o kadar yanlış yorumlandı ki kelimenin gerçek anlamı hemen hemen kayboldu. Bunun için malum kötü adamları suçlayabiliriz, ama suçun büyük bir kısmı astrologların kendilerine aittir.

Sembollerin geleneksel yorumlanışı ve geleceği tahmin etme saplantısıyla modern astrolojinin büyük bölümü bir parodiye dönüştü. Çoğu zaman gerçekten gülünçtü. Entelektüel bir çevrede, astrolog olduğunu itiraf etmek, Brezilya dizilerini seyrettiğini itiraf etmeye benzedi. Bu sanatı uygulayan bizler şikâyet ve protesto edebiliriz, ancak en az bu durum kadar utanç verici bir gerçeği kabullenmeliyiz: Biz bunu hak ettik.

Haberin Devamı

Astroloji gerçeği işaret eden bir parmaktır. Herhangi başka bir dil gibi, algıladıklarımızı düzene sokma yollarını sağlar. En iyi koşulda kendimizi daha dürüstçe görmemize yardımcıdır. En kötü koşulda bizimle deneyimimizin hamlığı arasına bir duvar örer. Değerli olabilmesi için yaşamın gerçeklerini yansıtmasının yanı sıra gelişmemizin, büyümemizin keskin ucunu bilemesi gerekir.”

Bakın en sevdiğim yeri yazıyorum:

Eğer astroloji akla bir lazer keskinliği veremiyorsa, kalpte bir damarı açıkta bırakamıyorsa, başarısız oldu demektir. Göksel görüntülerle bağlantılı özellikleri sıralamakla olmadığı kesin. Bizler robot değiliz'. Bizler kadın ve erkeğiz. Bizler doğumda bir daha değişmeyecek şekilde programlanmadık. Pilimiz bitene kadar önceden yazılı bir süreci yaşamayacağız.

Astroloji sizin okuduğunuz burç yorumlarının çok dışında bir alandır. İnsanın yaşamında çok güçlü ve farklı değişimler getirebilir.

 

Haberin Devamı

Haritanızı incelemek isterseniz doğum saatiniz, doğum tarihiniz ve doğum yeriniz gereklidir. Bir bilgisayar programından sizin doğum harita resminiz çıkartılır. Bu alanda gökyüzünün o an ki resmi yorumlanır. Bu muhteşem bir deneyimdir. Tabi bunu kime yaptırdığınız çok önemlidir. Astrolog adı altında birçok kişi farklı işlerle uğraşmaktadır. Çünkü astro-loji bir bilim olmaya adaydır. Kalitelidir ve entelektüel kısma hitap etmeye açıktır. Bu “loji” cümlesinden alınan cesaretle insanlar onun gölgesinde farklı işler yapmayı kolay bir şekilde başarabilir.

Bunu ayrıştırmak sizin kendi haritanıza bakarak ve çevrenizi çok okuyarak ayrıştırabilirsiniz.

 Gelelim gökyüzüne,

Haberin Devamı

 Dün bir dolunay yaşadık. Yaşamı, tam dengede tutmak istediğimiz ama neresinden tutsak da dengesini bulamayacağımızı düşündüğümüz bir dolunay geçiriyoruz. Yaşamı iyi okursan öyle öğretici bir süreç ki.

Asla olmaz dediklerinin olduğunu, kesinlikle yapmaz dediklerinizin neler yaptığını görebiliyorsunuz.  

 Neden insanoğlu duygularını zamanında kontrollü olarak yaşayıp, bulunduğu anın hakkını veremiyor ve acılarda tıkanıp kalıyor? Çünkü insan hiçbir zaman iyi ile kötü arasındaki gerçek dengeyi kurmayı beceremiyor.

 İyi ile kötünün dengesi konusunda verilebilecek örnekler çok fazladır.  

 Mesela bir yazar şöyle demiş: İnsanoğlu atomu parçalamayı başardı ama onun merkezindeki muhteşem enerjiyi, gitti yok edicilikte kullandı. Milyonlarca insanın ölmesine ve acı çekmesine sebep oldu atomun parçalanması. Bedeli bu kadar ağır olmak zorunda mıydı bu müthiş buluşun?

Haberin Devamı

 Doğru söylemiş. İyi olan bir şeyin nasıl kötü ve can alıcı bir duruma geldiğinin çok güzel bir göstergesi.

Hayatın kaynağına ait bu kadar önemli bir bilginin böylesine kullanılması sanırım kendi kendisini cezalandırmaktan başka bir şey değil. Çünkü ölüme olan eğilimimiz, hayata olan eğilimimizden daha güçlü. Bu bir ceza değilse başka nasıl tanımlanabilir bilemiyorum.

 İşte Astroloji haritanız sizin kolay kabul edemediğiniz şeyleri kabul etmenizi sağlıyor. İçinizdeki kötü olan bir özelliği veya enerjiyi iyiye yönelttiğinizde yaşamınızın nasıl değiştiğini gösteriyor.

 İçinizdeki fotoğrafın aynı olduğu farklı çerçeveler; sizin dünyanızın belki de gerçek ihtiyacı değildir.

Haberin Devamı

 Sizin ihtiyacınız olan yeni stil bir makyaj değil yeni ve saf bir temiz cilde ihtiyacınızdır. Bu derinliği yakalayıp, yeni yüzlerimizle yeni zamanın ruhunu oluşturmak dileğiyle…

 Mutlu günler dilerim…

Yazarın Tüm Yazıları