Kendini yönetmek istersen kafanı, başkalarını yönetmek istersen kalbini kullan.

Salı gününün ilk yarısında Ay Aslan burcunda ilerliyor.

Haberin Devamı

Yani oldukça kibir ve ego düzeyi yüksek davranışların gölgesinde bir gün geçirmek zorunda kalabiliriz. Daha hoşgörülü olmak, çevresel eleştirilerinde sizin hayrınıza olabileceğini düşünmeniz size daha olumlu gelecektir. İçinizden gelen özgüveni ve coşkunuzu çevrenizdekilere ışık ve enerji olmasını sağlarsanız mutlu ve tevazulu olabilirsiniz. Ay-Venüs olumlu açısıyla kişisel ilişkilere mutlu yaklaşımınız ve bu ilişkilere anlayışlı tavrınız keyifli sonuçlar getirebilir. Ortaklıklarda paylaşmanın ve iletişimin kurulmasına zemin hazırlar. Bugün olayların iyi gelişeceğine dair pozitif düşünceniz sizi yanıltmayacak. Bu açı, karakteri yumuşatır ve hayatı her yönde daha uyumlu hale geldiğini hissettirir. Çevrenizdeki insanların bakışının da bu şekilde olabilme ihtimaline karşı girişimlerinizi değerlendirebilirsiniz. İnsanlara güvenirsiniz ve ilişkilerinizde kendinizi güvende hissedersiniz. En istenmeyen durumlarda bile, kişilerin arasını düzeltebilirsiniz. Her türden kişilerle diyalog kurabilme yeteneğine sahipsiniz. Popülerliğiniz ve çekiciliğiniz sayesinde, girdiğiniz ortamlarda bugün fark edilirsiniz. Öğleden sonra 14.00’da Ay başak burcuna geçiş yapıyor olacak. Biraz daha planlı ve eleştirisel duygular taşıyabilirsiniz. Motivasyonunuzu düşürmeden yola devam ediyoruz. Biliyorsunuz ki durmak, devrilmenin bir öncesidir.

Haberin Devamı

Gelelim günün Tavsiyeli Hikâyesine;

Bir adam, karısı hastalandığı için apar topar bir doktoru özel muayenehanesinden alıp evine getirir. Doktor çantasını kaptığı gibi fırlayıp bu telaşlı adama yardım etmek ister. Eve geldiklerinde doktor hemen hasta kadının olduğu odaya girer. Kadının eşi de dışarıda bekler. Biraz sonra doktor dışarı çıkar ve adamdan kendisine bir şarap açacağı vermesini ister. Adam ne olduğunu anlamaz ama herhalde doktorun bir bildiği var deyip hemen şarap açacağını verir. Doktor içeri girdikten bir süre sonra tekrar dışarı çıkar ve bu kez kadının kocasından bir tornavida ister.

Adam çok korkmuştur ama sesini çıkarıp bir şey diyemez. Öyle ya doktorun bir bildiği vardır herhalde diye düşünür. Doktor bir süre geçince tekrar dışarı çıkar ve bu kez kadının kocasından büyük bir çivi ve çekiç getirmesini ister. Adam iyice korkmuştur ve bu kez dayanamayıp korkuyla sorar, “Doktor lütfen söyleyin, karımın nesi var?” Doktor telaşlı bir ifadeyle cevap verir: “Henüz bilmiyorum, karınızı daha muayene etmedim çünkü muayene çantamı açamadım…”

Haberin Devamı

Yani dememiz o ki; İnsanlar kendi muayene çantalarını açamadan, kendilerini tanımadan başkalarına yardım etmeye ve onları iyileştirmeye çalışıyorlar. Tekâmül sürecinde Kendini bilen, Rabbini bilir ve öyle tekâmül eder. Yoksa çabanız boşuna olur. Önce insanın kendini bilmesi, ilahi olanla bağını fark etmesi gerekir. Egondan kurtulduğunda bu düzendeki rolünü anlar ve hiçbir beklentisi olmadan bir çiçek gibi açar ve ışıldarsın…

Kısa bir not: Size bir sürprizim olacak. Beni yakından takip edenler iyi bilirler. TV kanallarındaki Canlı yayınları kabul etmiyorum. Çünkü Astrolojiyi burçlardan ibaret görmüyorum. Astroloji benim için kendi potansiyellerini ortaya koymak adına bir insan dönüştürme sanatıdır. Takdir edersiniz ki bu sanatı anlatma formatıma uygun alanlar TV kanalları pek olmuyor. Hürriyet. tv’ de zaten canlı yayın yapmamız sizlere ulaşmam için yeterli oluyor. Âmâ zira sevgili Özge Ulusoy’un Astrolojiye duyduğu saygı ve Kanal D’nin profesyonel kişilerle çalışma şekli işin içine girince bu birleşim da bulunmamak olmazdı. Davetleri için teşekkür ediyorum. İlgilenenleri kahveleri eşliğinde ekran başına bekliyorum. Saat 12.30’da Kanal D’de buluşuyoruz… Elbet yeni şeyler konuşacağız…

Sevgiler.

Mutlu günler dilerim…

 

Yazarın Tüm Yazıları