Kendine güven kazanmanın en iyi yolu, başarısızlığa imkân vermeyecek kadar iyi hazırlanmaktır

Günaydın önemli bir haftaya girişi yapıyoruz. Hem ülkemiz adına hem de kişisel temel de geleceğe yönelik önemli aşamalardan geçebiliriz. Devlet kurumları veya siyasetçilerimizle ilgili birkaç günlük süreç önemli gelişmeler için öngörülebilir.

Haberin Devamı

Haftaya Ay oğlak burcu seyrinde başlayacağız. Hayatımızın sorumluluklarını gönüllü bir şekilde üstleneceğiz. Başarılı olmanın tek nedeninin çok çalışmak ve sorumlulukları yerine getirmek olduğunu bilerek hareket edeceğiz. Pozitif anlamda gerçeklerle yüzleşmek sizi geleceğe yönelik geliştirecekken, öğleden sonraki Ay-Plüton kavuşumu ile prestijin ve gücün farkındalığını yakalayacağımız olaylarla karşılaşabileceğiz. Kariyerinize yönelik önemli kararlar vermeniz gereken bir zaman dilimi olabilir. Önünüze belki hemen para getirebilecek nitelikte işlerin çıkması söz konusu olmayabilirken onun yerine uzun vadede sizi destekleyecek bazı iş projeleri çıkabilir o an  kazanmak yerine geleceğe yönelik bazı öngörülerde bulunarak hareket etmenizi tavsiye edebiliriz. Bu hafta ailesiyle şirket kurmak isteyenler ya da yakın çevresiyle proje anlamında bir araya gelmek isteyenler için önemli etkiler söz konusu. Geleceğe yönelik önemli işbirlikleri kurabileceğiniz bir hafta. Her şeye akıl ve mantık yönünden yaklaşacağımız için ise aşk ve ilişkilerde sanki biraz mesafeliymişiz gibi bir duruş sergileyebiliriz. Buda partnerinizi incitebilir veya soğuklukla suçlanabiliriz. Daha sıcak olmanızı ve her seferinde bu ruhsal durumun partnerinizle bir ilgisi olmadığını dile getirmeniz ilişkinizin motivasyonunu yükseltecektir. Bugün daha fazla sevginizi gösterin ve dile getirin. Çünkü ihtiyacımız olacak.

Haberin Devamı

Günün Tavsiyeli hikâyesine gelecek olursak;

Bir gazeteci 102 yaşındaki bir adamla röportaj yapmak üzere evine gider. Gazeteci yaşlı adama ilk olarak bu kadar uzun yaşamasını ve bu yaşta böyle sıhhatli, dinç ve neşeli olmasını neye borçlu olduğunu sorar. Beklediği cevap, hiç sigara içmedim, kendimi yormadım, yoğurt yedim, ayran içtim, sabahları spor yaptım türünden cevaplarken hiç beklemediği tarzda bir cevap almıştır.

İhtiyar adam gazeteciye şu cevabı verir; Evlat, Allah'ın bana lütfettiği her gün, erkenden yatağımdan kalkar ve halime şükrederek pencerenin önüne giderim. Bir iki dakika dinlendikten sonra, hava ister güneşli, ister yağmurlu, ister sıcak, ister soğuk olsun kendi kendime şunları söylerim: Bu, tam benim istediğim gibi muhteşem bir gün…

Haberin Devamı

Dememiz o ki; Bu tam sizin istediğiniz gibi muhteşem bir gün olsun… Konuyu biliyorsunuz Kahve ise mühim…

Mutlu günler dilerim.

Yazarın Tüm Yazıları