Jüpiter Balık burcunda: “Patronun kim olduğunu göstereceğim.”

Günaydın yıldız savaşçıları;

Haberin Devamı

Çok sevdiğim bir söz vardır. Diyor ki; “Gök gürültüsünü seviyorum. Bana patronun kim olduğunu hatırlatıyor” 

Bazen patronun kim olduğunu unutuyoruz. Öyle değil mi? 

İlahi adalet bekliyoruz ve uğradığımız haksızlıkların uzun yıllar sonra cevaplarını alabiliyoruz. Kimimiz asla cevap alamadığımızı düşünüyor. Kimimiz ise kesinlikle “ağlayanın malının gülene yar olmadığını” savunuyor. 

Benim inanışıma göre kesinlikle dünyada bunun karşılığını alıyorsunuz. Ömrünüz vefa eder etmez bunu bilemem ama eninde sonunda alınıyor. Sadece Allah sevdiği kullarına sanırım kalbi kirlenmesin diye bazen bunu göstermiyor. Ama bir şeyler oluyor. 

Yılın en şanslı günleri başlıyor! Jüpiter 14 Mayıs-28 Temmuz arasında Balık burcunda olacak! 

Herkese şifa ve şans dağıtacak ama almasını bilene. Fırsat adı üstünde “fırsattır” gelir ve gider. Görmeniz gerekeni görmeyi seçin. Umarım nasibinizde olanı görebilirsiniz. Özellikle Balık, Akrep, Yengeç, Oğlak ve Boğalar bu konuda daha güçlü etkilere sahip olacaklar. 

Haberin Devamı

Jüpiter daha önce bu alanda 2010-2011 yıllarında kaldı. Hepinizin muhakkak hayatında önemli şeylerin yaşandığı zamanlardı ama eminim hepimizin de ortak noktası kontrol edemediğimiz durumların gelişmesiydi diye düşünüyorum. 

Bu dönem aslında yine kontrol edemeyeceğimiz bir süreç ama etmeye de hevesimizin olmadığı bir zaman başlıyor. Hani bir laf vardır ya “Beklemekte olduğun şey, ancak onu beklemeyi unuttuğunda gerçekleşir. Bu, evrenin ‘sen bakarken soyunamıyorum’ deme şeklidir.” 

Bence kimseye sahip olmadığımızı olamayacağımızı ve her birimizin özgür olduğumuzu fark etmemize yardımcı olacak bir sürece giriyoruz. Sadece bu da değil. Kimseyi mutlu edemeyiz. Nazik olabiliriz, imkân sağlayabiliriz ya da başkalarının iyi olmasına destek verebiliriz. Bu sadece bizim sorumluluğumuzdur. Daha fazlası değil… Kimseyi mutlu etmekten sorumlu değiliz ama iyi davranmaktan sorumluyuz. 

İnsanlar yeterince zeki ve kurnaz (Jüpiter kova-Jüpiter oğlak) daha fazla empatiye ihtiyacımız var (Jüpiter balık). Empati kurabilen ve merhametli insanların kazandığı bir dönem. 

Haberin Devamı

Bu yeni çağ sadece zekâyı değil, empatiyi de büyütmek ve kontrol etmekle ilgili olacak. Bunu fark etmeliyiz. Her şeye lütuf ve evrensel sevgiyi gösterin. Eğer bunu yaparsanız o zaman başkası da bunu yapmak için cesaretlenecek. Sizden aldığı ilhamda motive olacak ve başkasını da motive edecek. Bu durum çok güçlü bir olasılıktır. 

İçinizde sizi zehirleyen o duygu aslında kimseyle ilgili değil. Ayrılık, bölünme, yok oluş bu her neyse. Dokunduğunuz ve tanıştığınız her insanın kalbinde varsınız. İlişkilerinize bir statü vermekle savaşmayın. Her şeyle bir olduğunuzu hissedin. Her zaman… 

Maneviyat demek yargılayıcı olmanla ya da deneyimlemen gereken şeylere kapalı olmanla ilgili bir durum değildir. Bu sizi geliştirmez. Eğer gerçekten gülemiyorsanız ya da hayatın içinde size gelenleri özgürce deneyimleyemiyorsanız bu durum sizi travmatize eder. Ruh yaşamak için buradadır. Hayat dolu olun. 

Haberin Devamı

Mesafe koyduğunuz şeylere ya da insanları bir düşleyin. Bunları zihniniz oluşturuyor. Zihin çok tuhaf bir mekanizmadır. Tanımadığınız insanlar hakkında en hayali şeyleri size yaratır. Onları tanımış gibi birden mesafe yaratırsınız. Geçen zamana değer mi bilinmez…

Hayat bir illüzyondur. 

Başkasını sevmeye başlamadan önce kendinizi nasıl seveceğinizi öğrendiniz mi?

Elbet bir gün öğreneceksiniz.

Kolay yoldan ya da zor yoldan…

Bu sizin seçiminiz olacak. 

İnsan içten sevgi yayamadığında ya da bunu beceremediğinde kendiyle kavga eder. Bir müddet sonra evreni suçlar. Ona sevgi vermeyenleri suçlar. Bulamadığı ama herkesin kolay bulduğu Aşk’ın nerede olduğunu sorgular. Evren sadece size mi gıcık ya da uyuzluk yapıyor?

Haberin Devamı

Herkese verdiğini size vermiyorsa burada almanız gereken ders sizce nedir? 

Belki de yeni çıkan bir teknolojik cihaza sevinmek yerine ormanda büyüyen bir ağacın gelişimine sevinme fikri yerini değiştirmeyi başardığımızda dünya bir gecede iyileşecektir. 

İnsan sürekli tavsiye ve öneri beklediğinde kendi iyileşmesine yeteri kadar önem vermiyor demektir. İyileşmediğinizde çevrenizden manevi tavsiye almayı bırakın. İyileşmek emek ister, rahatlık değil. Çevrenizden tavsiye alarak değil aksine kendi gelişiminize içsel yolculuğunuza yönelerek bunu yapabilirsiniz. 

Aşk, birisinin seni bir saniyeliğine düşünmesini sağlamak için en iyisini yapmanızı sağlar. 

Haberin Devamı

Jüpiter balık süreci Aşk’ın her türlü halini size yaşatacak diyebiliriz. İlahi aşk, doğa Aşk’ı, sevgiliye duyulan, evlada duyulan… Bunun yerine ne koyarsanız bu aşkı iliklerinize kadar hissedeceksiniz. İlham ve yaratıcılığınızın en üst noktaya geldiği bu dönemi kaçırmayın. 

Balık burcunun felsefesi nedir? 

Balık burçlarının felsefesi: “Milyoner olmak istemem ama milyoner gibi yaşamak isterim”sözüdür. 

Bu Neptün’lüler para hırsı ve tamahtan çok uzaktır. Geleceğe dair yoğun istekleri yoktur bu yüzden her türlü duruma olaya karşı ilgisizlik içindedirler. Geçmiş ile ilgili sezgileri ile edindikleri bilgiler bugünün tatlı bir hoşgörüsü olmuştur. En büyük tuzakları kolay yolu seçmektir. Akıntıya kapılıp giderler. Ayrıca tehlikeli oltayı gizleyen göz alıcı bir tuzaktır. Oltaya hemen gelirler. Kolay olan onların tuzaklarıdır. Tehlike ise boşa harcanan zamandır. 

Özgürlüğünü elinden almadığınız sürece sınırlamalarınızın ve yasaklamalarınızın hiçbirine aldırış etmez. Çevresinde olan yakınmalara ya da başkalarının öfke yaratan fikirlerine karşı ilgisizlerdir. Neptün’lü balık burcu kabilesi şayet öfkelenirlerse kuyruklarını sağa sola çarparak içlerindeki kabaran öfke selini yüzünüze püskürtürler. Çok kırılır ve hiç beklemediğiniz şekilde sarsılırsınız. 

Balık burçları doğuştan bir şekilde insanlığın çirkin tarafını çok iyi bilirler. Bu yüzden hayata pembe gözlükle bakmayı seçerler. Gerçekler, görmeye katlanamayacağı kadar kötüleşince kendi hayallerine sığınırlar. Başarısızlığın çirkin bir durum olduğunu düşünüp buna katlanmak için sahte umutlarını daha da derinleştirmeye çok meyillidirler. Bu yüzden susuz kalana kadar gerçeklerden kaçma eğilimleri vardır. 

Balık burcunun sembolünün aksi yönlere yüzen iki balık olduğunu unutmayın. Yukarı doğru yüzmek ya da dibe doğru yüzmek mümkün. Demek ki bu dönem iki tane seçme hakkınız olacak. Bu şanslı ve fırsatlarla yoğun olan dönemi en verimli şekilde kullanmak için yine kendimize dönüş yapmalıyız. İdrak etmek için okumak ve gökyüzüne bakmak oldukça iyi gelecek. Umarım zorlu geçen bu sürecin de artık dünya olarak sonuna gelmiş oluruz. Sağlıklı günlere kavuştuğumuz, şifamızı bulduğumuz bu zaman bizleri ruhsal olaraktan büyütür. 28 Temmuz’a kadar Jüpiter balık yolculuğu devam edecek. Daha sonra Jüpiter Kova’ya geri döneceğiz. Mayıs ve Temmuz arasında yaşadıklarınız aslında sizlerin 2022 yılının bir gösterisi gibi düşünülebilir. Kim ne kötülük yaptıysa ya da size ne acılar çektirdiyse hepsini Allah’a teslim edin. Emin olun bizden daha iyi bir şekilde kötülerin cezasını verebiliyor. Olanda bir hayır olmayanda bin hayır arayın. İyi seyirler… 

Mutlu günler dilerim.

Yazarın Tüm Yazıları