İnsanlığını kaybettin mi aldığın her nefes üşütür seni…

Günaydın… Dünkü yazımda bahsetmiş olduğum üzere güçlü ve yeni kararların önem kazandığı bir hafta içerisindeyiz. Ay kendi özelliklerini doğasına göre kullanabildiği boğa burcuna geçiş yapıyor.

Haberin Devamı

Ay boğa burcunda ilerlerken konuşmamız, kendi duygusal ihtiyaçlarımızı karşılamak için sarf ettiğimiz gayret ve olaylara daha olumlu bakışımız bize önemli kazanımlar getirebilir. Günlük rutinlerinizi duygusal güveniniz yüzünden İstikrarlı ve tutarlı bir şekilde korumak istersiniz. Değişim fikri size ürkütücü gelebilir. Belki gerçekten istediğiniz bir teklif önünüze gelir ama siz duygusal güven alanınızı bozmamak adına bu fırsatı göremeyebilirsiniz. Yeni şeyler denemek veya alışılmışın dışına çıkma fikri sizi sanki yanıltacakmış hissi verebilir. O zaman değişime açık kararlarınız söz konusu olursa kendinize birkaç gün zaman tanıyın. Partnerinizden ya da çevrenizde, hayatınızın her yönüne ait kararlarınız ile ilgili duygusal baskı hissedebilir bunu aşırı yeme veya size keyif verici konulara yönelerek unutmak isteyebilirsiniz. Ancak çözüm olarak kötü alışkanlıkları aşmak ve dünya ile başa çıkmak adına daha yaratıcı olmalısınız. Mesela yürüyüş yapmak, dekorasyon, yemek, sanat ve müzik yoluyla kendinizi hiç yapmadığınız bir hobiye doğru bile dönüştürmeniz sizi iyileştirecektir. Kendi düşünce ve görüşlerinizi ortaya koyarken zorluklar çekebilirsiniz. Bu gün yaşadıklarınızı geçmişinizdeki deneyimlerinizle bağdaştırmalısın. Yaşadığınız olumsuz bir olayın aslında öğrenmeniz gereken bir yönünüz olduğunun keşfi ile taçlandırın. Görmezden gelmeyin. Mükemmel bir dinleyicilik gününüzdesiniz. Bugün özellikle dinleyin ve elinizden gelen destekleri çevrenize yapın. Gün genelinde üzerinizdeki etkileyici ve rahatlatıcı kişilik etkisi hem kendiniz, hem de diğer insanlara yardım etmek için cazibenizi daha güzel kılacaktır. Bugün ortaklarınız veya yakın çevrenizle bazı konularda İşbirliğinde bulunabilir, inandığınız konular için ısrarcı rekabetler içerisinde olabilirsiniz. Bunu kontrol etmeli ama cesaret ve değişim yönünüze de açık olmalısınız. Akşam saatlerinden sonra Aşk ve sevgi anlamında şaşırtıcı itiraflarla karşılaşabilirsiniz. İlişkiler sizin için bugün önem kazanacak. Çalışma ortamınızda kadın figürleri ile gerilmelerinize ayrıca dikkat etmelisiniz. Özellikle kadınlar arasındaki gizli rekabet ortamları sizi huzursuz edebilir. Bu tarz oluşumlar içeresinden nazikçe çıkmayı tercih edebilir ya da yapıcı olarak arabulucu davranışlar sergileyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Gelelim günün Tavsiyeli Hikâyesine;

Haberin Devamı

Bir yolcu gemisi yolculuk esnasında kopan bir fırtınada batar ve içindekilerden sadece iki adam küçük ve ıssız bir adaya yüzmeyi başarırlar. Ne yapacaklarını bilemeyen bu iki kazazede Allah’a yalvarmaktan başka çarelerinin olmadığına karar verirler. Fakat kimin duasının daha güçlü olduğunu anlamak için adayı ikiye bölmeye karar verirler ve adada karşılıklı olarak yaşamaya başlarlar. İlk diledikleri şey yiyecektir. Ertesi sabah, birinci adam kendi tarafında dalları meyve dolu bir ağaç bulur ve ağacın meyvelerinden yer. Diğer adamın alanı ise hala çoraktır! Bir hafta sonra, birinci adam yalnız olduğu için kendisine bir eş diler. Ertesi gün bir kadın yüzerek birinci adamın tarafına gelir. Diğer tarafta yine hiçbir şey yoktur! Hemen sonra birinci adam bir ev, giysiler ve daha fazla yiyecek diler. Sihirli bir değnek değmişçesine tüm istedikleri kendisine verilir. Fakat ikinci adam hala hiçbir şeye sahip olamamıştır!

Haberin Devamı

En sonunda birinci adam bir gemi diler böylece karısıyla birlikte adayı terk edebilecektir. Sabahleyin kendi tarafına demirlenmiş bir gemi bulur. Birinci adam karısıyla birlikte gemiye biner ve ikinci adamı adada bırakmaya karar verir. Onun hiç bir dileği gerçekleşmediği için Allah’ın nimetlerine layık biri olmadığını düşünür.

Gemi kalkmak üzereyken birinci adam cennetten yankılanan bir ses duyar,

---“Neden arkadaşını adada bırakıyorsun?”

--- “Bana gönderilen nimetler sadece bana aittir çünkü onlar için ben dua ettim, Onun duaları kabul edilmedi o yüzden o hiçbir şeyi hak etmiyor.” diye cevap verir birinci adam.

Yanılıyorsun!” diye azarlar ses birinci adamı.

Haberin Devamı

---“Onun sadece tek bir dileği vardı ve kabul ettim. Eğer etmeseydim sen gönderdiğim nimetlerin hiç birine sahip olamazdın.” der

--“Allah’ım ne olur söyle bana” dedi birinci adam, “Ne diledi de ona minnettar olmam gerekiyor?” ---Senin tüm dileklerinin gerçek olmasını diledi.”

 

Hepimizin bilmesi gerekir ki; Bize gönderilen nimetler sadece bizim dualarımızın sonucunda değil bizim için dua edenler sayesinde de gerçekleşir. Başkası için yaptığınız şeyler kendiniz için yaptıklarınızdan daha önemlidir.

Ne demiş Can Yücel;

İşte budur hayat!

İşte budur yaşamak bunu hatırladığın kadar yaşarsın.

Bunu unuttuğunda aldığın her nefes kadar üşürsün

Karşındakini unuttuğun kadar çabuk unutulursun.

Haberin Devamı

Ve her şeyi öğrendiğin kadar bilirsin bunu da öğren, Sevdiğin kadar sevilirsin...

Şaşmadığından emin olduğum tek bir kural vardır;

Hayatta YAPTIĞINIZ İYİLİKLERLE DE, YAPMADIĞINIZ İYİLİKLERLE DE muhakkak bir gün denk geleceğinizdir…

 Mutlu günler dilerim…

Aygül AYDIN

 

KOÇ

Geleceğiniz ile ilgili planların aktifleşeceği ve teklifler alabileceğiniz bugünü finansal kaynaklarınızın güçlenmesi adına değiştirmenizi tavsiye edebiliriz.

BOĞA

İş Projelerimiz ve Kariyerimiz ile ilgili konuların gündeme gelmesiyle güne hızlı bir başlangıç yapabiliriz.

İKİZLER

Eviniz ile ilgili önemli konular gündeminize gelebilir. Taşınma yer değişikliği ya da tadilat gibi. Dostlarınızla vakit geçirmek bugün size iyi gelebilecek.

YENGEÇ

Yarım kalan bazı konuları tamamlamak ve yeniden planlamak adına yeni fırsatlar bizlere sunabilir diyebiliriz.

ASLAN

Kendimizi gereğinden fazla ifade etmek isteyeceğimiz, olayları kendi istediğimiz yön içerisine çevireceğimiz, Kişisel istek ve arzularımıza ulaşmak için elimizden geleni yapacağımız özel bir gün.

BAŞAK

Hiçbir duygusal empati kazanmadan, başkalarının duygularına ilgisiz kalıp, yapılacak işleri başkalarına bırakmak konusunda düşüncesiz bir eğilim içerisine girip ya da bu eğilim içerisinde insanlarla karşılaşmak durumunda kalabiliriz.

TERAZİ

Bugün önünüze gelen konular sanki çözümsüz konularmış gibi gelebilir. Daha sonra bu konular hakkında peşin hüküm verdiğiniz için bazı fırsatları gözden kaçırmamalısınız.

AKREP

Ev aile ile ilgili konularda bazı destekler görmek isteyebileceksiniz. Kardeş, yakın arkadaş dostlarınıza finansal yardımlarda bulunabilirsiniz.

YAY

Sağlığınız adına dikkat etmeniz gereken bir dönem. Kazalara ve sakarlıklara karşı dikkatli olmanızı önerebiliriz.

OĞLAK

Her şeyin kontrol altında olduğuna kendinize inandırmak isterken kontrolsüz davranışlar içerisine girebilirsiniz. Bugün gerekli olanı kabullenip uyum sağlamaya doğru yönelik olmalısınız.

KOVA

Özellikle bugün hayatımızda hiçbir karmaşıklığa yer vermek istemeyeceğimiz bir gün. Kendinizi gereksiz eleştirilerle mutsuz etmemelisiniz. Gün genelinde bir şeylerin her zamankinden daha mükemmel olmasını isterken, kendinizi çok yıpratabilirsiniz.

BALIK

Olan biteni gözlemleyip riskli ortamlardan ve ilişkilerinizde size zarar verebilecek insanlardan uzak durup, olayların üzerine giderek çok fazla irdeleyici tavırlar içinde olmayın. Kısaca Yaralarınızı kaşımayın, yaralarınızı kaşıyanları da sevmeye çalışmayın.

 

Yazarın Tüm Yazıları