Her şey iki kez yaratılır; önce zihinde ve sonra gerçeklikte

Bugün Ay Terazi burcundaki seyrine devam ediyor olacak. Bu sebeple  duygusal dünyamızda  büyük bir baskı altındaymışız gibi hissedebilir kişiler arası gerginlik ve mücadele enerjileri had safhada yaşanabilir. Evlilikler ve ciddi birliktelikler gelenekselce ve yenilikçi fikirler arasında uzlaşmakta zorlanabilir ve bir taraf diğer tarafa düşüncelerini kabul ettirme aşamasında ısrarcı olabilir.

Haberin Devamı

Güneşin Yengeç burcuna geçişiyle artık yepyeni bir döneme de giriş yaptığımızı söyleyebiliriz. Hatta ailevi ilişkilerde özellikle anne ve baba figürlerine karşı daha asi bir yaklaşım sergileyerek onların düşüncelerini eskimiş ve fazlasıyla gelenekçi bulabilir ve uzlaşma gerektiren konularda kendimize hakim  olmayabiliriz. Herhangi bir konuda zayıf noktalarınızı test eden durumlarla karşı karşıya kaldığınızda bu olayın üzerinde fazlaca durmadan geçmenizi tavsiye edebiliriz. Ancak şunu da söylemek gerekir ki bugünün bu tatsız enerjilerle örülü olması hiçbir şeyin güzel olamayacağı anlamına da gelmiyor.

Bugün kendimizi nasıl daha fazla mutlu edebiliriz sorusuna vereceğimiz yanıt şu olacaktır: Yeni bir şeyler keşfetmek ve bu tür konularda araştırma yapmak adına harika bir gün. Herhangi bir konu ile ilgili bilgi toplamak bugün daha kolay olabilir. Ayrıca öğrendiğiniz bilgi çeşitliliğinin yanı sıra kendinizi her işi verme arzusu bugün fazlasıyla sizleri enerjik kılabilir. Yine de tam anlamıyla kendinizi yapmak istediğiniz iş ile ilgili bir noktaya odaklarsanız bugün fazlasıyla başarılı olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Gelelim günün Tavsiyeli Hikâyesine;

Bir Afrika kabilesinde, hamile kalan kadınlar arkadaşlarını toplayıp doğaya gider, ve doğacak çocuğun şarkısını duyana dek meditasyon yapıp dua ederlermiş.

Bu kabileye göre, her ruhun kendine özgü ses vibrasyonları varmış. Kadınlar bu seslere kulak verdiklerinde, hep birlikte yüksek sesle seslendirirlermiş. Sonra da kabileye dönüp şarkıyı herkese öğretirlermiş.

Çocuk doğduğunda, tüm kabile toplanarak ona şarkısını söylerlermiş. Çocuğun sonraki önemli dönemlerinde, aynı şarkı okunurmuş. Ölüm döşeğinde de aynı şarkı söylenirmiş.

Aslında hepimizin içinde bir şarkı olduğunu biliriz ve sevdiklerimizin zor zamanlarımızda bunu fark etmelerini ve bize söylemeye yardımcı olmalarını arzu ederiz. Bu şarkı, Afrika kabilesinde farklı bir zamanda da söylenir. Bir insan kabul edilmez bir suç işlediğinde, kabile toplanır ve ona şarkısını söylermiş. Çünkü bu kabileye göre, anti sosyal davranışlar ceza ile düzeltilemezmiş.

Haberin Devamı

Sevgiyle ve kimliğin hatırlanmasıyla çözülebilirmiş.

Kendi şarkını duyduğun zaman, bir başkasına zarar verecek davranışlarda bulunma isteğine ihtiyaç kalmazmış.

Dememiz o ki; Her insanın bir şarkısı vardır. Gerçek dost, senin şarkını duyan ve ihtiyacın olduğunda sana tekrarlayandır. Kusur aramaktan ve kendinize karşı sorumsuz davranmaktan uzak durun.

Ben de elimden geldikçe her gününüze ait şarkınızı kulağınıza fısıldamaya çalışıyorum. Haftaya pazartesine kadar sorun ve problem istemiyorum ona göre ;)

Mutluluklarla dolu bir hafta sonu dilerim…

 

Yazarın Tüm Yazıları