Gözlerinizi çok geniş açtığınızda, daha az net görürsünüz.

Şimdi bu başlıktan sonra hepiniz gözünüzü açıp bir deneme yapmaya çalıştınız dimi?

Haberin Devamı

Çünkü ben deneyerek yazdım :)

Peki, yazar bu başlıkla ne anlatmak istiyor olabilir?

Gelelim meseleye;

Kasım ayının son zaman dilimi içine doğru artık giriyoruz. Yeni yıl heyecanı hepimizi sarmaya ve havalar ise hissedilir derecede tam anlamıyla soğumaya da başladı. Daha dün gibi hatırlıyorum gazeteye 2017 yıllık yorumlarını yazarken. Zaman oldukça hızlı ve çabuk geçiyor. Bazen öyle şeyler yaşıyoruz ki sanki hiç geçmiyor gibi geliyor. Aslında hiç geçmeyen dediğimiz o zaman içine neler sığdırıyoruz belirsizce bilinmez. İşte gözümüzü açalım derken panik yapmayalım diye.

 Ay sabah saatlerinde Yay burcunda hareket edecek ve arkasından öğleden sonra Oğlak burcuna geçiş yapacak.

 Yaşamınızı yapılandırılmak istediğiniz ve kendinizi güvende hissetmek adına sıkı bir çalışma temposu yaratacağınız bir gün. Duygusal olarak çevrendekilerle uzak ya da mesafeli olabilirsin. Ya da onları sen öyle hissedebilirsin. Bugün sevdiğimiz şeyleri yapmak ve tutkumuzu izlemek için iyi bir zaman olabilir. Annen ve ebeveynlerinle ilgili bazı konularda mesafeli konuşmalar içinde olabilirsin. Bir yandan, arkadaşlık anlayışınıza uymayan, size inanmayan insanlarla iletişimlerinizi azaltabilirsiniz.  

Haberin Devamı

Diğer insanlarla olan ilişkilerinizde bir güvenlik duygusu isteyeceksiniz.  Tepkilerinizin birçoğu statü ve konum elde etme gayretine yönelik ya da kariyeriniz ile ilgili yeni girişimler bulmak için farklı fikirler söz konusu olabilir. Bugün yapacağınız görüşmelerde duygularınızı ifade etmek sizin için zordur ve çevrenizdeki insanlar sizi biraz soğuk, sert ve duygusuz olarak görebilir. Bu görünüm iki gün devam edecek çünkü rahatlamanız ve bırakmanız zor olacak.  Ay oğlaktayken solunum yollarınız etkilenebilir. İçinizde bir kasvet ve sıkıntı var gibi gelebilir. Bu etki geçici buna fazla kapılmamanızda fayda olacaktır.

Bugün bilinç yapınız daha gelenekçi ve kuralcı olacağı için kendi motivasyonunuzu azaltan olay ve durumlardan uzaklaşın. Günün Tavsiyesi; Somon balıklarının hayat hikâyesini ya da belgeselini izlemenizi isterim. Somon balıklarının yaşam şartları ve serüvenlerini dikkatli bir şekilde takip ettiğinizde çok farklı sonuçlar çıkartacağınızı düşünüyorum. Somon balıklarını bu denli farklı kılan sizce nedir?  

Haberin Devamı

Diğer canlı türlerinden farklı kılan, yaptıkları yolculuktur. Birçok canlı türü üredikleri yerlerden ayrılarak farklı yerlere göç ederler. Sonra yine aynı yere gelerek süreçlerini tamamlarlar. Somon balıkları da kaynaktan başlayarak uzun bir yolculuğa çıkarlar. Bu yolculuk esnasında bin bir türlü tehlike ile karşılaşırlar. Sadece diğer canlı türleri değil insanlar tarafından da avlanırlar. Buna rağmen bu yolculuğu bitirerek üredikleri kaynağa geri dönerler.

Kaynakta yumurtaların bırakarak yolculukları sona erer. Yolculuk esnasında birçok canlının yaşam kaynağı olur. Kış uykusundan çıkmış ayılardan farklı büyük balıklara kadar. Gemilerle avlanan insanların geçim kaynağını sağlarken yine insanlığa besin kaynağı olarak büyük hizmette bulunurlar.

Haberin Devamı

Somon balıklarını kaynağa döndüğünde yorulmuş bedenleri bıraktıkları yumurtaların besin kaynağını oluştururken bir süre sonra cansız bedenlerini yakalayan ayılar tarafından da yine tüketilmeye devam edecektir.  Bu sürecin sonunda balıkların iskeletleri ve derilerindeki vitaminler bölgedeki ağaçların ihtiyacını karşılayacaktır.

Somon balıklarının serüveni, imkânınız olduğunda izlemeniz gereken bir belgesel. Somon balıklarının serüveni insanların yaşamına çok benzemektedir. Somon balıklarının kimi henüz yumurta aşamasında iken av olmaktadır kimi yolculuğa ilk çıktıkları anda. Kimi yarı yolda iken kimi ise yolun sonuna sağ salim geldiğinde.

Hepsi de bir amaca hizmet etmektedir. Yolculuktan sadece yarıya yakını tam olarak dönebilmektedir. İnsanoğluyla benzer o kadar çok yanı var ki!  Kimi bebeklik aşamasında hayata gözlerini yumarken kimi çocuklukta kimi ise gençlik yıllarında, Kimi askerlik esnasında kimi henüz yeni evli iken veya birçoğu ise yaşlılık sürecini bitirdikten sonra yolculuğu tamamlayabilmektedir.  Biz ise bebeklikten yaşlılık yıllarına değin hayatı tam olarak yaşayacağımızı düşünerek davranıyoruz.

Haberin Devamı

Dünyanın bütün insanoğluna aynı hakları verdiğini düşünüyoruz ve süreci yarım bırakanlar için üzüntü duyuyoruz. Süreci tam olarak bitirenler için yaşamdan zevk aldıklarına dair bir gerçeklik bulunmamaktadır. Hiçbirimiz için eşit olmayan hayat şartları nedeniyle farklı şekillerle yolculuğa başlıyoruz. Aile şartları, ekonomik faktörler, eğitim olanakları, bulunduğumuz ülke şartları, mesleki gelişim, üniversite olanakları ve dahası…

 Şikâyet ettiğimiz farklı konular olabilir. Unutulmamalı ki sizin şikâyet ettiğiniz konu bir başkası için lüks olabilir. Şöyle bir gerçek var ki kendimizi farklı ülkedeki biriyle kıyaslarken bile bizden kötü durumda olanla değil iyi olanla kıyaslarız.  Bu da sorunun başlangıcını oluşturur. Bir başka ülkede bizden daha iyi eğitim ve gelir olanaklarına sahip birileri varken daha kötü durumda olan kişilerde söz konusu. Şu an için dünyanın neresine giderseniz gidin herkes kendisinden daha iyi şartlarda yaşayan birinin olduğunu iddia edecektir.

Haberin Devamı

Birçoğumuz günün birinde meşhur bir sanatçı olma hayali kurmuşuzdur. Bunun en güzel şey olduğunu düşünmüşüzdür. Olaya bir de meşhur olanların gözünden baktık mı hiç? Kaç kişi acaba halinden memnun? Bu dünyaya gerçekten yardım etmek istiyorsanız, yapmanız gereken şey dünyada nasıl yaşanacağını öğretmektir.

  Siz en iyisi bunları bir düşünürken size bir fincan kahvenin eşlik etmesine izin verin. Bir fincan kahvenin ne düğümler çözdüğünü bilemezsiniz…  

Aygül AYDIN nstagram: AstromatikTwitter : Astromatik

 

Yazarın Tüm Yazıları