Eğer merkezi bulursanız, hiçbir şey sizi olduğunuz yerden hareket ettiremez.

Ay aslan burcunda ilerliyor. Bugün sosyal itibarınızın ve insanlar üzerinde bıraktığınız etkilerin güçlü olabileceği bir gün. Güncel yaşamda ya da kariyer yaşamınızdaki vitrininizi önemsemeli, bunla ilgili düzenlemeleri yapmaya gayret etmelisiniz. Sevdiğiniz insanlar için kendinizden verdiğiniz ödünlerin kızgınlığını bugün daha içten hissedebilirsiniz.

Haberin Devamı

Belki de bugün arkanıza dönüp bakmadan gidebilecek kadar gururlu olabilirsiniz. Beklentilerinizi gurur meselesi haline getirmeyin. Egoyla ilgili çıkmazlara girmeyin ve pire yüzünden yorgan yakmayın.

Merkür gezegenin burç değiştirerek yay burcuna geçiş yapmasıyla iletişim gücümüzün çok yönlü ilerleyebileceğini söyleyebiliriz. Bunu olumlu yönde değerlendirebilirsiniz. Merkür yay transitinin olumsuz kullanımı pek anlamlı değildir. Merkür Yaydayken iletişim konusunda kaş yaparken göz çıkartabiliriz. Niyetiniz iyi yöndedir ama siz düşüncelerinizi anlatırken yanlış anlaşılabilirsiniz. Farkında olmadan tutkularınızı dile getirmek isterken ifadeleriniz daha alaycı olabilir. Sürekli söylenenlerin doğrumu yanlış mı olduğunu anlamak için araştırmalar yaparken çevrenizi incitebilirsiniz.

Haberin Devamı

Doğruyu konuşun ama biri doğruyu mu konuşuyor diye araştırırken yakalanmayın ve sert olmayın. Daha sakin bir bilgi arayışı içinde olursanız ihtiyacınız olan size gelecektir. Bu dönem için en güzel söylenecek söz Yunus Emre’nin dediği gibi “Sen doğru yolda ol da, varsın sanan eğri sansın; sen kendini bildiğin sürece, doğru insansın.”

Gelelim günün Tavsiyeli Hikayesine;

Ailesi ve kendisini seven hiç kimsesi olmayan bir yetim kızla ilgili çok güzel bir masal vardır. Kendini çok ama çok üzgün ve yalnız hissettiği bir gün, çayırda yürürken, bir çalıya küçük bir kelebeğin takıldığını görür.

Kendini kurtarmak için çabaladıkça, dikenler onun narin bedenini daha çok hırpalar. Küçük yetim kız dikkatle kelebeği kurtarır. Uçup gitmek yerine, kelebek güzel bir periye dönüşür. Kız gözlerine inanamaz. Peri, kıza, "Senin eşsiz iyi kalpli davranışın için, sana bir dilek dileme hakkı veriyorum." der. Kız bir an düşünür, sonra "Mutlu olmak istiyorum." der.

Peri "Peki" der, ona doğru eğilir ve kulağına fısıldar. Sonra da ortadan kaybolur. Kız büyüdüğü sürece, ondan daha mutlu kimse yoktur.

Herkes ona mutluluğunun sırrını sorar. O ise gülümser ve "Sırrım, küçük bir kızken iyi kalpli bir periyi dinlemiş olmamdır. “der.

Yaşlanıp, ölüm döşeğine düştüğünde, komşuları etrafına toplanırlar. Sırrının da onunla birlikte yitip gitmesinden korkmaktadırlar.

Haberin Devamı

"Lütfen bize söyle" diye yalvarırlar.

"İyi peri sana ne dedi?" Sevimli yaşlı kadın gülümser ve "Bana şöyle söyledi" der.

"Ne kadar güvende ne kadar yaşlı ya da genç, zengin ya da fakir olursa olsun herkesin sana ihtiyacı var."

Size ihtiyaç var, iyi olun…

 

Yazarın Tüm Yazıları