Dünya, vazgeçenleri değil, azmedenleri hatırlar.

Ay bugün de ikizler burcunda ilerlemeye devam ediyor olacak. Aynı zamanda uyum, aşk ve sevgi gezegeni Venüs burç değiştirip Terazi burcuna yani rahat ettiği burca geçiş yapacak. İlişkilerin, şık görünmenin, kendine önem vermenin, sosyalleşmenin yani IŞILDAMANIN tam zamanı!

Haberin Devamı

Terazi her türlü güzelliği temsil eder. Venüs’ün de bu burca geçişi bize bu konularda ışıldama, parlama ve güzelliği getirecek. Değişim ve dönüşümün gezegeni olan Uranüs ise bize biraz gerginlik getiriyor olsa da yine mantıklı tarafımızdan bir yandan da dengeyi buluyor olacağız.

 Zihinsel anlamda daha özgür ve arkadaşça yaklaşımlar içerisinde bulunabileceğiz. Belki gün genelinde biraz kendimizi cesaretsiz hissedebiliriz ya da motivasyon eksikliği içerisinde olabiliriz. Bunu iyi bir düzeyde kontrol etmeliyiz ki, bunalım yaratmaması gereken bir tavır içinde olmalıyız. Venüs gezegenin bugün Terazi burcuna geçiş yapmasıyla Aşk ve ilişkilerimizde daha tarafsız, sempatik ve uyumlu davranışlar sergileyebileceğiz.Birde biraz daha dişimizi sıkıp bu cumartesi günki tutulmayıda beklersek.Önümüzdeki hafta artık herşey oldukça net ve açık olacaktır.Sizin yapmanız gereken sadece Hayatı boyunca her şeyi karşıdan beklemiş, geldiği yaşa kadar ne istediğini çözememiş ve hiç bir şeyi zamanında yapmayıp heves kaçıran insanların arkasını toplamayın yeter.

Haberin Devamı

 Gelelim günün tavsiyeli hikâyesine;

Japonlar taze balığı hep çok sevmişlerdir. Fakat Japonya sahillerinde bol balık bulmak mümkün olmamaktadır. Balıkçılar, Japon nüfusu doyurabilmek için daha büyük tekneler yaptırıp daha uzaklara açılabilmişlerdir. Balık için uzaklara gidildikçe, geri dönmesi de daha çok vakit alır olmuştur.

Dönüş bir-iki günden daha uzarsa, tutulan balıkların da tazeliği kaybolmaktadır.
Japonlar tazeliği kaybolmuş balığın lezzetini sevmemişlerdir. Bu problemi çözebilmek için balıkçılar teknelerine soğuk hava depoları kurdurmuşlardır. Böylece istedikleri kadar uzağa gidip, tuttuklarını da soğuk hava deposunda dondurulmuş olarak saklayabileceklerdi. Ancak Japon halkı taze ile donmuş balık lezzet farkını hissedebiliyor ve donmuş olanlara fazla para ödemek istemiyorlardı.

Balıkçılar bu defa teknelerine balık akvaryumları yaptırdılar. Balıklar içeride biraz fazla
sıkışacaklardı, hatta birbirlerine çarpa çarpa birazda aptallaşacaklardı, ama yine de canlı
kalabileceklerdi. Japon halkı canlı olmasına rağmen bu balıkların da lezzet farkını anlayabiliyorlardı.

Haberin Devamı

Hareketsiz, uyuşmuş vaziyette günlerce yol gelen balığın, canlı, diri hareketli taze balığa göre
lezzeti yine de etkilenmişti. Balıkçılar nasıl olacakta Japonya'ya taze lezzetli balığı getirebileceklerdi? Siz olsaydınız ne yapardınız?
Hedeflerinize ulaşır ulaşmaz, mesela mükemmel bir eş buldunuz veya çok başarılı bir firmaya girdiniz, borçları ödediniz vs.
Heyecanınız kaybolmaya başlamaz mı?
Aşırı çalışmanız gerekmiyorsa rahatlamaz mısınız?
Lotoda büyük ikramiyeyi kazananlar parayı savurmaya başlamaz mı?
Japonların Taze balık probleminde olduğu gibi çözüm aslında basittir. 1950'lerde L.Ron Hubbart'in gözlemlediği üzere "İnsanoğlu ancak hırs iddiası içinde bulunursa anormal cabalar sarf eder."
Ne kadar akıllı, uzman, inatçı iseniz iyi bir problemle uğraşmaktan o kadar zevk alırsınız.
Problem sizi ne kadar zorluyorsa ve siz onu adım adım çözebiliyorsanız bundan da o derece mutluluk duyarsınız, heyecan duyarsınız ve enerji dolu, canlı, ayakta kalırsınız.
Japonlarda balıkları yine teknelerindeki akvaryumlarda tuttular, ancak içine küçük bir de köpekbalığı attılar. Bir miktar balık köpekbalığı tarafından yutulmuştu, ama geride kalanlar son derece
hareketli ve taze kalabilmişlerdi.
Dememiz o ki; Buradan da görüleceği üzere problemlerden, uzaklaşmaktansa içine atlamak, boğuşmak ve onları yenmek gerekir. Problemimiz çok ve çeşitli olabilir. Ümitsiz olmayın. Onları tanıyın, organize edin, kararlı olun, daha çok bilgi ve yardım desteği ile onlarla savaşın.
Beyninize bir köpekbalığı atın ve nelere ulaşabileceğinizi o zaman görün.
Mutlu günler dilerim.

Yazarın Tüm Yazıları