Pinto: Türk dizi sektörü listenin başında

Dünyanın 120 ülkesine Türk dizileri ve kendi yarışma formatlarını pazarlayan Global Agency’nin kurucusu İzzet Pinto ile sektörün en büyük yapım fuarı Mipcom’un düzenlendiği Cannes’ta buluştuk. İşte Pinto ile Türk dizi sektörüne dair sohbetimizden anekdotlar...

Haberin Devamı

Pinto: Türk dizi sektörü listenin başında

750 MİLYON DOLARLIK KATKI

Türkiye’deki yapım firmaları ekonomimize sağladıkları yıllık 750 milyon dolarlık dizi ve film satışıyla dünyada ABD’deki yapım şirketlerinden sonra liste başında.
Türk dizilerinin dünyadaki ilk dağıtım şirketlerinden Global Agency’nin kurucusu, Türk dizileri ve kendi ürettiği yarışma formatlarını dünyaya pazarlayan İzzet Pinto ile Mipcom fuarında Cannes’ta buluştuk.
Pinto bana Hollywood’lu ünlü stüdyoların ve yapım şirketlerinin ana fuar binası dışında dev çadırlar kurduğu fuar alanını hem içeriden hem de helikopterle gökyüzünden gezdirdi.
Cannes Film Festivali’nden sonra şehrin en büyük etkinliği olarak geçen fuar tek kelimeyle yapım firmalarının birer gövde gösterisiydi.
Dünya devlerinin bir araya geldiği fuara ilk kez 2006 yılında zemin kattaki 10 m2’lik bir mütevazı bir stand ile katılan Pinto, bu yıl Cannes manzaralı bir terası olan dev standında hem sektör liderlerini hem de dizi oyuncusu yıldız isimleri ağırladı.

Haberin Devamı

JOSH DUHAMEL İLE KARŞILAŞMA

Mipcom fuarının Majestic Otel’de düzenlediği açılış partisinde ise Hollywood’lu ünlü aktör Josh Duhamel ile karşılaştım.

Pinto: Türk dizi sektörü listenin başında

Black Eyed Peas grubunun solisti Fergie olan evliliğini bitirme süreci ve bunun paralelinde Transformers film serisiyle yakaladığı başarı ile gündemde olmayı başaran 50 yaşındaki oyuncuyu beyazperdedeki haline kıyasla oldukça yaşlanmış buldum. 1.93 boyuyla ise filmlerdeki halinden daha heybetli geldi.

Pinto: Türk dizi sektörü listenin başında

Türkiye’ye dair kısa bir sohbet ettiğimiz oyuncu daha önce ülkemize gelmemiş. Ama geçmişte sohbet ettiğim birçok Hollywood ünlüsü gibi o da ülkemize ilk fırsatta gelmek arzusundaymış.

HOLLYWOOD KURALLARI

Haberin Devamı

Pinto: Türk dizi sektörü listenin başında

Türk yıldızlarının dünyadaki popülerliği üzerine konuştuğumuz Pinto “Dünyada yıldız olmak Hollywood ve diğer pazarlar şeklinde iki kategoride değerlendiriliyor. İşte biz Türk dizileri ile o diğer dediğimiz kategorinin lideri olduk. Oyuncularımız Hollywood yıldızlarından sonra dünyada en çok tanınan ve sevilen isimlerin başında geliyor. Çünkü bizim ünlülerimiz ulaşılabilir yıldızlar. Samimi ve sıcak. Yabancı hayranlar, İstanbul caddelerinde onlarla her an karşılaşabilir” dedi.
Tüm bu popülerliğe rağmen Türkiye’den Hollywood yıldızı çıkamamasının sebeplerini sorduğumda ise Pinto “Ne yazık ki aktörlerimiz kendini geliştirmeye yeterli zaman ayırmıyor. Güzel veya yakışıklı olmak her şey demek değil. İngilizce yetersizliği ve aksan en büyük engel. Keza diğer taraftan Türk oyuncularımızın belirli bir kısmının daha alçak gönüllü olması gerektiğini düşünüyorum. Bir gecede ünlü olanlar çevresinin de yanlış yönlendirmesiyle bu şöhreti kaldıramıyor. Amerikan yıldızlarının mütevazılığı birçok oyuncumuza örnek olmalı. Şöhreti büyük bir olgunluk ve profesyonellikle yöneten, gelişime zaman ayıran oyuncularımız var. Onlar sektörün umut veren isimleri” dedi.
Türk dizilerinin başarısı için “Sadece oyuncularımızın yeteneği değil, yönetmenlerin deneyimi, senaristlerimizin kalemi, vurucu müzikler ve etkileyici montaj teknikleri Türk dizilerini tüm dünyanın ortak duygular yaşadığı yapımlar haline getirdi” diye konuştu.

 

Yazarın Tüm Yazıları