Londra’da Cumhuriyet coşkusu

Müzelerde verilen resepsiyonlar, tarihi mekânlardaki partiler ve Kral Charles’ın ülkemize gönderdiği anlamlı mesaj... İşte Londra’da Cumhuriyet’in 100. yıl coşkusunu yansıtan etkinliklerden anekdotlar...

Haberin Devamı

KRAL’DAN ANLAMLI MESAJ

İngiltere’deki Türk toplumu arasında Cumhuriyet coşkusunu başlatan ilk anlamlı olay Kral Charles’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdiği tebrik mesajının haberi oldu.

Londra’da Cumhuriyet coşkusu

Charles mesajında Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını kutlarken iki ülke arasındaki derin bağa ve pozitif ilişkiye işaret ederek tüm bu dostluğun devamını diledi.

Kralın mesajında en çok hoşuma giden detay ise 2015 yılında Türkiye’yi ziyaret eden Charles’ın bu ziyaretten duyduğu memnuniyet ve Türk misafirperverliğine karşı hayranlığını dile getirmesi oldu.

70’den fazla ülke dolaşmış bir gazeteci olarak söyleyebilirim ki, Türk misafirperverliği kadar içten ve samimi bir ilgi, hiçbir ülkede yok. Gösterdiğimiz misafirperverlik kesinlikle hafızlarda yer ediyor, iz bırakıyor ve bir ömür hatırlanıyor.

Haberin Devamı

Hayatında her türlü ayrıcalığı yaşamış krallarda bile...

Londra’da Cumhuriyet coşkusu

Tarihte bir ilk

Londra’da Cumhuriyetimizin 100. yıl coşkusunu yansıtan en anlamlı ve en prestijli etkinlik şüphesiz Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş ev sahipliğinde düzenlenen görkemli resepsiyondu.

Cumhuriyet tarihinde ilk kez büyükelçilik binasında dışında düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması Londra’nın en prestijli binalarından tarihi Guidlhall’da gerçekleşti. Meşhur binanın dış cephesi 29 Ekim şerefine kırmızı ve beyaz ışıklar ile aydınlatıldı.

İngiltere’nin önde gelen Türk toplumu üyelerinin yanında İngiliz misafirlerin de katıldığı gecede Rüştü Reçber, Zerrin Tekindor ve Zeynep Kartal gibi İngiltere’de yaşayan ünlü isimlere rastladım.

Türk bayraklarıyla donatılan ve Atatürk’ün yağlı boya tablosunun sergilendiği etkinlik alanında konuklar tablo ile fotoğraflar çektirdi.

Çıkışta Türk gastronomi ürünlerinden bir hediye paketi sunulan gecede yine Türk mutfağından ikramlar yapıldı.

Haberin Devamı

Londra’da Cumhuriyet coşkusu

Müzede kutlama

Cumhuriyetimizin 100. yılının Türk toplumuna Londra’da yaşatacağı bir diğer ilk ise şehrin en ünlü müzelerinden National History Museum’da ilk kez Türkiye’ye dair bir etkinliğin yapılacak olması.

Gecenin açılış konuşması Cumhuriyetimizin kuruluş yılına atıfta bulunarak tam saat 19:23’te başlayacak.

Mehmet Ulusoy’un organize ettiği ve geliri Türk Eğitim Vakfı’na bağışlanacak gecede ünlü piyanist ve şarkıcı Karsu sahnede olacak. 

Müzenin hali adeta Ben Stiller’ın oynadığı “Night at The Museum” (Müzede Bir Gece) filmini hatırlatacak gibi.

Öğrencilik yıllarımdan beri Türk bayraklarının dalgalanmasını hayal ettiğim böylesine prestijli bir mekânda Türk toplumunun 29 Ekim heyecanını yaşaması bana gurur kaynağı oldu. Böylesine bir girişime ön ayak olan Mehmet Ulusoy’a gönülden tebrikler.

Haberin Devamı

Londra’da Cumhuriyet coşkusu

 

Yazarın Tüm Yazıları