George suçu Julıa’ya attı

Ünlü oyuncular Julia Roberts ve George Clooney’nin başrollerini paylaştığı “Cennete Bilet” (Ticket to Paradise) filminin global galasına oyuncularla beraber Londra’da katıldım. İşte ikilinin beraber oynadığı ilk romantik komedinin galasından renkli anekdotlar...

Haberin Devamı

KIRMIZI YERİNE YEŞİL HALI

Londra meydanlarındaki yağmursuz güneşli anların keyfini çıkardığımız şu son günlerde, şehrin film galalarıyla meşhur Leicester Meydanı, Hollywood’un en sevilen ünlü isimlerinden Julia Roberts ve George Clooney’nin merakla beklenen yeni sinema filmi “Ticket to Paradise”ın dünya prömiyerine ev sahipliği yaptı. Yıldız isimlerin geçit töreni haline gelen galanın yapıldığı Odeon binasının önüne, Bali’de geçen filme bir gönderme yapılarak kırmızı halı yerine yemyeşil uzun bir halı ve dev yapay tropik ağaçlar yerleştirildi. Oyuncuları görmek isteyen hayranlar ise yeşil halının etrafını film gösterileceği akşamın öncesinden gündüz itibarıyla çadırlarla doldurdu.

George suçu Julıa’ya attı

Haberin Devamı

BEĞENMEZSENİZ SUÇ JULIA’NIN

Dev VIP koltukların olduğu meşhur salonda etkinliğe özel ikramlar garsonlar tarafından koltuklara yerleşmiş tüm seyircilere tek tek sunuldu. Filmin gösterimi öncesi yönetmen, yapımcı ve oyuncularla sahneye çıkan aktör George Clooney herkesi güldüren bir teşekkür konuşması yaptı.

Geceye avukat eşi Amal Clooney ile katılan aktör konuşmasında espri yaparak “Julia’nın çok fazla romantik komedi filmi deneyimi yok. Eğer filmi beğenmezseniz Julia yüzünden olabilir” dedi ve konukları kahkahalara boğdu.

Ülkemizde de gösterime giren film yıllar önce boşanmış ve halen birbirinden nefret eden bir çift olan George Clooney ve Julia Roberts’ın Bali’ye tatile giden kızlarından sürpriz bir düğün davetiyesi alması üzerine gelişen komik olayları konu alıyor. Muhteşem Bali görüntüleri ve eğlenceli senaryosuyla oldukça keyifli bulduğum filmi izlemeniz önerim. Hatta eğer aranız halen iyiyse eski eşinizle beraber filme giderseniz belki filmdeki sürpriz sondan siz de etkilenebilirsiniz...

George suçu Julıa’ya attı

Nostaljik yolculuk

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta Londra’da nostaljik bir deneyim keşfettim. Lidya Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sevim Yenici Öz’ün davetlisi olarak katıldığım Belmond Otelleri’ne ait tarihi British Pullman treni ile şehrin etrafında 6 saatlik bir yolculuk yaptım.

1928 yılında inşa edilmiş vagonlar aslına uygun olarak renove edilmiş. 20 farklı vagonun her birine farklı isimler verilmiş. Beyaz ceketli garsonların, İngiliz porselenlerinde ikramlar sunduğu yemek masalı vagonların olduğu trendeki esas sürpriz ise tiyatro oyunu.

George suçu Julıa’ya attı

1920’leri anımsatan kostümler giymiş oyuncular masanıza gelerek sözde trende dün gece işlenmiş cinayete dair ipuçları veriyor. Siz de aralarından cinayeti kimin işlediğini bulmaya çalışıyorsunuz.

Haberin Devamı

6 saat durmadan hareket eden ve sonrasında tarihi Londra Victoria garına dönen tren yolculuğu evlilik teklifleri, doğum günü ve yıldönümü kutlamaları için harika bir seçenek.

İngilizlere Türk doktor

Londra’da geçen hafta düzenlenen bir başka ilgi çekici etkinlik ise Trust London Talks Sağlık Turizmi Zirvesi oldu.

Turizmci Yalçın Avcı’nın düzenlediği etkinlikte gözlemlediğim kadarıyla Türkiye özellikle estetik, göz, diş, obezite ve üreme sağlığı alanlarında tüm İngiltere’de düşündüğümüzün de ötesinde popüler bir ülke. Türk doktorlarının bu alandaki başarısı gerçekten gurur duymamız gereken bir konu.

İngiliz hastaneler ve acentalarla Türk firmalarını bir araya getiren etkinlikte Londra’da yaşayan Osmanlı Padişahı Sultan Mehmet Reşad Han’ın dördüncü kuşak torunu olan Mahmud Namık Osmanoğlu ile de tanıştık. İngilizce sohbet ettiğimiz Osmanoğlu Türkiye’den her ne kadar ayrı kaldıysa da o da ülkemizin sağlık turizmindeki başarılarından detaylıca bahsetti. Tüm etkinlikten anladığım hem İngiltere hem de İrlanda’nın özellikle Türk estetik firmaları için fırsatlarla dolu olduğu.

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları