ANTALYA’DA LEZZET ZİRVESİ

Bu yıl ilk kez Antalya’da düzenlenen Uluslararası Gastronomi ve Turizm Zirvesi FSummit, Türkiye’den ve yurtdışından sektöründeki birçok lider ismi ağırladı. Turizm başkenti Antalya’yı gastronomi alanında da global bir buluşma noktası haline getirmeyi amaçlayan zirveden işte satır başları...

Haberin Devamı

ANTALYA’DA LEZZET ZİRVESİ
Hem yerel hem global

Organizatör Gökmen Sözen’in Antalya EXPO’da düzenlediği FSummit etkinliğinde Maça Kızı Otel’in kurucu ortağı Sahir Erozan ve otelin executive şefi Aret Sahakyan ile farklılaşma temasıyla düzenlenen oturumda bir araya geldik.
Benim gözümde, Bodrum’a ve dolayısıyla Türkiye sahillerine ilk kez dünya yıldızlarını getirmiş isim Atlantic Records’un kurucusu Grammy ödüllü prodüktör Ahmet Ertegün’dür.
Evinde birçok dünya yıldızını ağırlayan prodüktörün bu misyonunu günümüz Bodrum’unda sürdüren ve global misafir kitlesi yaratan da Maça Kızı Otel’dir.
ANTALYA’DA LEZZET ZİRVESİ
Sahir Erozon, markanın globalleşme sırlarını şöyle anlattı:
“Kıymetli olan yerel değerlerden kopmadan global olabilmek. Yurtdışında hiçbir otel veya restoran açmadan, kendi yabancı popülasyonumuzu Türkiye’de yaratarak globalleşme örneği gösterdik. Yerellikle globalliği buluşturmak ve bunu sürdürülebilir kılmak en önemli değerlerdir.”

Haberin Devamı

GARSON KÜLTÜRÜ
ANTALYA’DA LEZZET ZİRVESİ
Zirvedeki bir diğer oturumda Develi Restoranları’nın patronu Nuri Develi, çok önemli bir konuya parmak bastı: Garson kültürü.
Develi, garsonların gastronominin birçok farklı alanında kendilerini geliştirmesi için işletme sahiplerinin bütçe ayırması gerektiğinin altını çizdi:
“Eğer bir garson hem kendi çalıştığı hem de farklı restoranların menülerini tatmıyorsa o garsonun yapacağı servis yarım kalmış demektir. Bu sebeple garsonlarımıza başka mekanları ziyaret ederek tadım yapmalarını, deneyimlemelerini, yorumlamalarını ve kendilerini geliştirmeleri tembihliyoruz. Bu süreç için bütçe ayırıyoruz. ‘Hesabı bize getirin’ diyoruz. Aksi takdirde sektörün can damarı olan çalışanlarımız garsonluk kültürlerini geliştiremez.”

Parfüm Koyu’ndaki otel

Antalya’dayken şehre dair aldığım bir diğer güzel haber ise yeni bir otel yatırım projesi hakkında oldu. NG Otelleri ve Kütahya Porselen markasının yöneticileri Sema Güral ve Hediye Güral Kemer, antik koylarından Phaselis’te bölgeyle aynı adı taşıyan yeni otellerinin açılışını geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştiğini söyledi.
Projeye ismini veren Phaselis Antik Kenti’nin geçmişini sorduğumda, bölgenin bir diğer tarihi zenginliğini öğrendim.
Meğerse Phaselis, sahip olduğu çiçek ve bitki örtüsü çeşitliliğinden dolayı tarihte antik Yunan uygarlıklarının parfüm üretim merkezi ve deposu olarak biliniyormuş.
Otele özellikle bu sebeple Phaselis adını koymuşlar.
ANTALYA’DA LEZZET ZİRVESİ
Güral Ailesi ile olan sohbetimizde dizayn dünyasının prensi olarak tanınan ünlü tasarımcı Karim Rashid’i önümüzdeki hafta bu yeni açtıkları otelde ağırlayacaklarını ve işbirliği yapacaklarının haberini aldım.
Rashid, 300’den fazla tasarım ödülünün sahibi. Tasarımcı, geçen yıl da Time dergisi tarafından “ABD’nin en ünlü endüstriyel tasarımcısı” olarak tanımlandı.
ANTALYA’DA LEZZET ZİRVESİ

Tasarımcı, Kütahya Porselen’e özel “Skallop” isimli bir tabak serisi hazırlayacak ve bu tasarımlar ilk kez NG Phaselis Bay Otel’de yerel ve global misafirlerin beğenisine sunulacak.
Doğanın kusursuzluğundan ilham alan bu tasarım serisinin Antalya’da, tabiatın kalbinde yer alan bir noktada tanıtılmaya başlayacak olması, hem mantıklı hem de ilham verici...

 

Yazarın Tüm Yazıları