Onun işi mutluluk dağıtmak

GİRİT kökenli İzmirli bir ailenin tüm izlerini üzerinde taşıyan Özlem Ünsoy, Amerika’da aldığı işletme eğitiminin ardından birkaç şirkette ihracat müdürlüğü yaptıktan sonra içindeki girişimcinin sesini dinleyerek kendi işini kurdu.

Haberin Devamı

Çikolata sektörüne olan ilgisi onu ciceksepeti.com bünyesinde faaliyet gösteren Bonnyfood ile tanıştırmış. Sevdiklerine farklı hediye göndermek isteyenlere lezzetli alternatifler sunan Bonnyfood markasını İzmirlilerle buluşturan Ünsoy, özel günler için ayrı ayrı tasarlanmış çiçek görünümlü kek ve kurabiye buketleri, çikolata çeşitleri ile insanlara mutluluk dağıtıyor. ‘Çikolata kız’ diye de tanınan Özlem Ünsoy, “Eğitimimi Amerika’da tamamladığım ve bir süre orada yaşadığım için yenilikleri takip etme fırsatı buldum.

Onun işi mutluluk dağıtmak

Eğitimim sonrası Türkiye’de ithalat-ihracat sektöründe bulundum. Bunun getirdiği avantajlarla yurt dışı bağlantılarım her zaman kuvvetliydi. Çikolata sektörü de her zaman ilgimi çekmişti. 2014’te işimi kurmaya karar verdiğimde kendimi bu sektörün içinde buldum” diyor. Müşterilerine 200’ü aşkın alternatif sunan Ünsoy, çeşitli kek ve kurabiyeleri enfes çikolata sosu ile buluşturup, usta ellerin tasarımıyla şık aranjmanlar haline getiriyor. “New England Journal of Medicine isimli Amerika bilim dergisinin araştırmasına göre çikolata tüketimi yüksek olan ülkelere daha fazla Nobel Ödülü gidiyor. Haydi siz de çikolata yemeye başlayın” diye de ekliyor.

Haberin Devamı

Onun işi mutluluk dağıtmak

HAYAT FELSEFESİ
İnan, güven, iste, olsun! ‘İmkansız’ kelimesini uzun yıllar önce hayatımdan çıkardım.

 

OTOMOBİL
Çok da düşkün değilim

* İlk arabam Opel Astra’ydı, şimdi Corsa kullanıyorum. Bir otomobilden öncelikli beklentim güvenir ve sağlam olması. Bir de kolay park edilebilmesi. Trafikte dikkatli ve kontrollü bir sürücü olduğumu düşünüyorum.

 

BESLENME
Ege otları olmadan olmaz

* Kahvaltı yapmadan çıkmam. Omlet ya da yumurta, peynir, zeytin mutlaka olsun isterim. Bazen de yoğurtla birlikte müsli ve meyve. Öğlenleri genelde ızgara tercih ederim. Akşamları sebze tüketirim. Giritli olduğumuz için otları çok severim ve onlar olmadan sofraya oturmam. Ara öğün olarak meyveli yoğurt, badem, ceviz, kayısı atıştırırım. En çok İtalyan ve Japon mutfaklarından hoşlanırım. ‘Deniz ürünlerine tutkunum’ diyebilirim. Risotto ve suşi de severim. Her çeşit yemeği yaparım. İtalyan lezzetlerinde ve deniz ürünlerinde iddialıyım.

Haberin Devamı

Onun işi mutluluk dağıtmak

 

MEKAN
Sıcak, samimi ortam ararım

* Çeşme’de Ferdi Baba, Urla’da Yengeç, İstanbul’da Zuma ve Da Mario, Roma’da La Mani in Pasta es favori mekanlarım. Gittiğim yerde hijyen, iyi ve ilgili personel, kaliteli servis, samimi ortam, lezzet ararım. Genelde kendimi daha rahat hissettiğim küçük ve sıcak mekanları tercih ederim.

 

SPOR
Pilates, kardiyo ve tenis

* Düzenli olarak pilates ve kardiyo yapıyorum. Aynı zamanda tenis oynuyorum. Galatasaray taraftarıyım.

Onun işi mutluluk dağıtmak

 

TATİL
Yurt dışında ABD
yurt içinde Çeşme

* Yılda iki kez yurt dışına gitmeye çalışırım. Minimum dört gün, maksimum bir hafta. Daha çok Akdeniz ülkelerini ve orada okuduğum için Amerika’yı tercih ederim. Yurt içinde ise yazları ya Çeşme ya da Marmaris’teyim. Tatil benim için dinlenmek ve eğlenmek demek.

 

Haberin Devamı

HOBİ
Haftada en az iki kitap

* En büyük hobim kitap okumak. Haftada iki kitap bitiririm. Biyografi, kişisel gelişim, roman hiç fark etmez. O anki ruh halime göre seçerim. Her türlü müziği dinlerim. Küçükken piyano çalmışlığım var. Her hafta sinemaya giderim. Tiyatro ve konserleri de atlamam.

Onun işi mutluluk dağıtmak

 

KARİYER
Amerika’da işletme okudum

* Özel Türk Koleji’nin ardından Teksas Üniversitesi’nde işletme okudum. Birkaç şirkette ihracat müdürlüğü yaptıktan sonra içimdeki girişimcinin sesini dinleyerek kendi işimi kurdum. Babam ticaretle uğraşıyordu. 9’lu yaşlarımda babam işe giderken, “Ben de gelip kasada duracağım” derdim. Sonra doktor olmak istedim. İlk paramı üniversitede okurken TRT’nin 23 Nisan Çocuk Şenliği’nde rehberlik yaparak kazandım.

 

Haberin Devamı

MODA
Benim tarzım spor şık

* Her kadın gibi ben de modayı takip ederim. Sade olmayı seviyorum ama ‘spor şık’ diyebiliriz. Renk tercihim siyah ve beyaz.

Onun işi mutluluk dağıtmak

 

SEVİMLİ DOSTLAR
Köpekleri çok seviyorum

* Bir dönem köpeğim vardı. Sonrasında ayrılmak durumunda kaldık. Bir daha da almadım.

 

ASTROLOJİ
Aslan tarafım daha baskın

* Yengecim. Yumuşak ve duygusalım. Aynı zamanda anaçım. Sanırım koruma duygum en üst düzeyde. Sabretmesini iyi bilirim. Aileme ve yuvama da düşkünüm. Ama yükselenim aslan. İnanıyorum ki, aslanın özelliklerini daha çok taşıyorum. Yani... Heyecanlıyım. Girişimci bir ruha sahibim. Yaratıcıyım. Sadık, tutkulu ve iyimserim. Eğlenceliyim. Aynı zamanda gururlu ve sorumluluk sahibiyim.

 

Haberin Devamı


Adı ve soyadı: Özlem Ünsoy
Doğum yeri: İzmir
Eğitimi: Teksas Üniversitesi İşletme
Burcu: Yengeç, yükseleni aslan
Medeni durumu: Bekar

Yazarın Tüm Yazıları