"Adnan Kaya" hakkında bilgiler ve tüm köşe yazıları Hürriyet Yazarlar sayfasında. "Adnan Kaya" yazısı yayınlandığında hemen haberiniz olması için Hürriyet'i takip edin.
Adnan Kaya

Yeşil altınla yıkanmaktan daha keyifli bir banyo olabilir mi?

23 Haziran 2017

YAKLAŞIK iki hafta önce sosyal medya hesabıma bir mesaj geldi.
Özetle, ‘dünyada ilk ve tek’ olduğu vurgusuyla, Akçay Edremit’te üretilen bir zeytinyağlı kedi - köpek şampuanı hakkında bilgi içeriyordu.
Koleksiyoner derecesinde bir zeytinyağı tutkunu...
Ve ‘Daisy’ adında shih - tzu bir dişi köpek sahibi hayvansever olarak hemen dikkatimi çekti doğal olarak.
Hele hele internet sitesindeki...
“Siz hiç ailenize günde 18 saatinizi adadınız mı? Biz köpeklerimizle bir aileyiz. Ve onların ihtiyaçları için günde 18 saat çalışıyor olmayı çok bulmuyoruz. Eğer köpek sahibi iseniz ne demek istediğimizi çok iyi anlamışsınızdır” mesajını da görünce hemen minik bir araştırma yaptım.
Karşıma, köpeklere aşık iki insanın, Haziran 2013’te Kazdağları’nda tanışıp kurdukları bir ortaklığın öyküsü çıktı.

Yazının devamı...

Bravo Gülayfer Hanım

21 Haziran 2017


Azim, kararlılık ve çalışma ile Türk kadınının neler başarabildiğini gösteren bu duyumu sıcağı sıcağına sizlerle de paylaşmak istedim.
Ağırlıklı olarak dondurulmuş karadut üretimi yapan BER-AY-KEN firması, uluslararası bir ortaklığa imza atmış.
1838’de kurulan, halen 130 ülkede faaliyet gösteren, Türkiye’de 3 fabrikası bulunan, 5 bin kişi istihdam eden Almanya merkezli gıda devi DÖHLER, ülkemizde kendisine partner olarak BER-AY-KEN’i seçmiş.
Çok zor şartlarda okuyan, meslek olarak mali müşavirliği seçen, birçok firmada görev yapan, son olarak hizmet verdiği dondurulmuş meyve sektöründeki şirkette...


Yazının devamı...

Geçmişi çoook eski ancak onların büyümeyen bebeği

16 Haziran 2017

EBRU Karakaş, İstanbul Üniversitesi İktisat mezunu. Uzun yıllar inşaat sektöründe çalıştı.
Erol Karakaş, New York Üniversitesi’nde ekonomi ve finans okudu. Yurt içi-dışında tarımsal yatırım ve faaliyetlerinin yanı sıra yurt dışında endüstriyel baharat işletmeleri var.
İkisi de doğa, temiz deniz ve sağlıklı beslenme konularında susmayan dünya vatandaşlarından...
Boş zamanlarında denize çıkıp çöp toplamayı seviyorlar. Yaşama dair her şeye sosyal sorumluluk açısından bakma huylarından vazgeçmiyorlar.
Aynı zamanda da güzel lezzetler peşinde koşup, farklı farklı mutfakların farklı farklı yeme-içme kültürlerini bol bol deneyimliyorlar.
Favorilerinin başında da çok sevdikleri Akdeniz mutfağı, dolayısıyla vazgeçilmezi zeytinyağı geliyor.
“Neden Türkiye’de kaliteli, nitelikli bir zeytinyağına ulaşmak çok zor?” düşüncesi...

Yazının devamı...

Peynir devinden şimdi de meze

13 Haziran 2017

Sessiz, çok ön plana çıkmayan, ama çalışkan, iş disiplini yüksek, vizyon sahibi, araştırmacı ve yaratıcı bir kişilik.
‘Polonezköy’ ve ‘Egeden’ markalı peynir-zeytin ürünleriyle tanınan Polonezköy Gıda A.Ş.’nin sahibi.
Duydum ki, bir dönem yine ‘Polonezköy’ markasıyla zincir mağazalar ve 5 yıldızlı oteller için ürettiği ancak sonrasında ara verdiği meze işine yeniden başlamış.
Bu kez marka olarak -bir gün koşullar elverir de meze evi zincirine dönüştürürüm düşüncesiyle- ‘Mezev’de karar kılmış.
İşin tüm sorumluluğunu da geçen yıl İzmir Ekonomi Üniversitesi İngilizce İşletme’yi bitiren büyük oğlu Baran’a emanet etmiş.
Şu anda her şeyi kendilerine ait olmak üzere 25 çeşit meze üretiyorlarmış.
Bunun 15’i aktif olarak bulunurken, 10’u ise isteğe göre hazırlanıyormuş.

Yazının devamı...

Utan İzmir utan!

8 Haziran 2017

 

NE yazık ki İzmir dahil bu ülkede ‘spor eşittir futbol’ demek...
Bunu Göztepe’nin 14 yıl sonra Süper Lig’e çıkmasıyla birlikte bir kez daha gördük, yaşadık.
Ortalık bayram yeri...
Yer sarı, gök kırmızı...
Gazetem dahil medyamızın spor sayfaları baştan aşağı Göz-Göz...
Oysa bu kentte bundan sadece birkaç gün önce bir şampiyonluk daha yaşandı.

Yazının devamı...

Cumayı bekleyemedim

7 Haziran 2017

Ama bekleyemedim.
Önce yanlış okuyorum sandım.
Bir daha, bir daha okudum.
Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, bir gazeteye yaptığı açıklamada ‘tırnak içinde’ aynen şöyle demiş:
“Büyük bir coşku içindeyiz.
Kuruluş yıl dönümümüz olan 14 Haziran’da İzmir’i yakacağız.
Herkes o geceye çok iyi hazırlansın.”

Yazının devamı...

1 tanesi bile çok kıymetli

2 Haziran 2017

ÜRETİM Reform Paketi’nde zeytinle ilgili maddeler gündemdeki yerini koruyor.
Komisyondaki görüşmeler sürerken...
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar önceki gün bir açıklama yaptı ve dedi ki:
“1 dönümde en az 30 zeytin ağacı varsa burası için ‘Zeytinlik’ diye bir tanım yapılmalı.
Yoksa 4 zeytin ağacı var diye orası zeytinlik sayılmamalı.
Bu ağaçlar oldukça dayanıklı ve kışın aldığı yağmurla ürün veriyor.
O açıdan kanunda zeytinlik alanların tanımlanması ve 3 kilometrelik sınırın kaldırılması gerek.

Yazının devamı...

Kardeşlerin yarışı

31 Mayıs 2017

İZMİR’de 18 Eylül 1980’de kurulan Pehlivanoğlu Mağazaları’nda geçen yılın başında ayrılık yaşandı.
Muharrem, Hanif ve Ali Pehlivanoğlu, 150 mağazayı aralarında eşit oranda paylaştı.
‘Pehlivanoğlu’ adı ve markası korunurken, üç kardeş de yollarına kendi isimleriyle devam etme kararı aldı.
Kararın açıkladığı toplantıda ortak mesaj şöyleydi:
“Yeni bir kabuk değiştirme arefesindeyiz.
Aramızda tatlı bir rekabetle helalleşip, kucaklaştık.
Ama bu ayrılık değil, daha da büyümek adına atılmış bir adım.

Yazının devamı...