"Adnan Kaya" hakkında bilgiler ve tüm köşe yazıları Hürriyet Yazarlar sayfasında. "Adnan Kaya" yazısı yayınlandığında hemen haberiniz olması için Hürriyet'i takip edin.
Adnan Kaya

İZBAN ve artı para

23 Şubat 2018

İZBAN’da 15 Şubat’ta devreye giren ‘Artı Para’ uygulamasına yönelik tartışmalar sürüyor.

Eleştiri kervanına son olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ da katıldı.
Dağ, sosyal medya hesabından, uygulamayı eleştiren matematik sorusu şeklindeki görseli de ekleyerek...
“Sayın Başkan, sosyal medyada böyle bir soru ile karşılaştım.
Ben işin içinden çıkamadım.
Malum olduğu üzere iktisatçısınız, sizce doğru cevap hangisi olmalı?” diye sordu.
Hamza Bey’i yıllardır tanırım.

Yazının devamı...

Beton gibi aşklar için

21 Şubat 2018


Şirket bu işe de Sevgililer Günü’nde adım atmış.
14 Şubat’ta kuruluş işlemlerini tamamlayan firma, üzerinde kalpler olan 10 beton mikseri ile İzmir sokaklarında dolaşarak sevgililere çiçek dağıtmış.
İşine aşık olduğu bilinen Erkoç Beton ve İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Erkoç’un bu yeni girişime 14 Şubat’ta başlaması da bunun bir göstergesi.
Herkesin beton gibi sağlam aşklar yaşamasını dileyen Erkoç’un önümüzdeki günlerde bu sektörde de yeni yatırımlarla büyüyeceğini duydum.
İşini aşkla yapanların her zaman başarılı olacağına inançla başarılar diliyorum!

***

Yazının devamı...

Kısır döngü

16 Şubat 2018

 

BAZI okurlarımın dikkatini çekmiş olacak ki...
“Birkaç haftadır köşenizde kaya düşürmüyorsunuz, hayırdır?” diye mesaj atmışlar.
“Hayırdır, hayır”, yok bir sorun!
İzmir ve Ege’de kısır bir gündem olunca dolap beygiri gibi aynı konuların peşine takılıp kendinizi tekrardan öteye geçemiyorsunuz ne yazık ki!
Dolayısıyla kaya düşürmememizin en temel nedeni bu...
Ama haydi hatırlar kırılmasın, yazalım birkaç satır...

Yazının devamı...

Şimdi de yüksekokul

14 Şubat 2018


Salihli’de başlayan girişimcilik yolculuğunu bugün dünya devlerine bağlantı elemanı üreten, 2 bin 500’ü aşkın kişiye istihdam sağlayan büyük bir holdinge ulaştırmış bir isim...
İş hayatıyla birlikte sosyal sorumluluğunu da hiç ihmal etmedi.
Yıllar önce Atatürk OSB’deki bir tesisini galeriye dönüştürerek sanata destek oldu.
Memleketi Salihli’ye meslek lisesi kazandırdı.
Ve son olarak yine onun katkılarıyla kurulan Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, geçen hafta Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’nün de katıldığı törenle açıldı.
Duydum ki, Nedim Bey’in bir sonraki hedefi bir meslek yüksekokulu kurmakmış.

Yazının devamı...

Milas’ın ‘Özen’li yağ mühendisleri

9 Şubat 2018

ÖZEN ailesinin zeytinyağı yolculuğu Yatağan’a bağlı Turgut’ta (eski adıyla Leyne) üç kuşak önce dede Ali Rıza Bey’le başlıyor.
Beldenin merkezinde yer alan büyük taş evin bahçesinde İtalyan ustaların kurduğu pres sistemle öncelikle kendi zeytinlerini sıkmak için başlattığı hikaye, Ali Rıza Bey’in işletmenin makinelerini satmasıyla soluklanıyor.
Malum; zeytinyağı öyle bir tutku ki, sanki bir kez ilgilenmeye başlayınca kişinin genetik kodlarına da işleniyor.
İşte, yıllar sonra oğlu Mehmet Özen, zamanının modern bir tesisi olan iki taş değirmen, iki pres ve manuel bir seperatörden oluşan fabrikasıyla bu tutkusuna şekil veriyor.
10 yıl kadar sonra büyük oğlu Durmuş Özen de önce pres sistem ve sonrasında gelişen teknoloji ile kontinü sistemlerle donatılan üç ayrı tesisiyle ailenin üçüncü kuşağını temsilen zeytinyağı üretimine devam ediyor.

ANNE SÖZÜNE KULAK VERDİ VE KALDI

Küçük oğlu Uğur Özen’in hikayesi ise 1994’te İTÜ İnşaat Mühendisliği’ni bitirip Turgut’a, eve dönmesiyle başlıyor.

Yazının devamı...

Rize’nin Zavendik’i Milas’ta markalaştı

2 Şubat 2018


Aile bireyleri sadece yazın fırsat buldukça buraya gelirken...
Baba Vedat Sivri, İstanbul’un stresinden çok sıkıldığı için bu tarihten sonra yılın büyük bölümünü burada geçirmeye başladı.
Bir yandan da bu bölgede bir iş kurmanın arayışına başladı.
2010’da, tesadüfen tanıştığı zeytinyağı sıkım makinesi satan bir firmanın yetkilisi sayesinde bu sektöre ilgi duydu.
Bu işin bir fırsat olabileceğini düşündü.
Söz konusu firmanın üretim tesislerini gezdi, broşürlerini aldı, doğruca İstanbul’un yolunu tuttu.

Yazının devamı...

Pizzaya yeni lezzet

31 Ocak 2018


Öğle vaktiydi, karnım da açıkmıştı, tam köşede bir pizza dükkanı dikkatimi çekti.
Daha önce nasıl fark etmediğimi düşünürken, öğrendim ki, açılalı zaten 1 ay olmuş.
Adı, ‘The Pizza’.
Butik bir mekan.
Sordum, 24 çeşit pizzaları varmış.
Ayrıca, salata çeşitleri ve atıştırmalıklar.

Yazının devamı...

Aradığı yağı bulamadı kendi markasını kurdu

26 Ocak 2018


PORTRE

EMRE Alcan, 1977 İstanbul doğumlu.
Marmara Hukuk Fakültesi mezunu.
Tanınan hukukçu bir aileden geliyor.
Halihazırda İstanbul’da, Türkiye’nin önde gelen birçok şirketine avukatlık ve hukuk danışmanlığı yapıyor.
Emre Bey’in zeytinyağı ilgisi bundan 10 yıl kadar önce İstanbul’da aradığı kalitede ürün bulamaması...

Yazının devamı...