Lüksün de lüksü

DUYDUM ki gayrimenkul, teknoloji ve girişim sermayesi tarafında birbiri ardına yeni oluşumlara imza atan portföy yönetim şirketi Re-Pie, bu kez Bodrum’un en popüler noktalarından Demirbükü’nde 250 milyon dolarlık turizm yatırımına soyunmuş.

Haberin Devamı

 

Re-Pie Portföy’ün yeni fonu Artnouve Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, dünyaca ünlü ultra lüks otel zinciri Aman’ın Bodrum’daki Amanruya Oteli’ni bünyesine katmış.

Artnouve GSYF’nin ilk projesi, otelle birlikte, Demirbükü’nde toplam 400 dönüm üzerinde gerçekleştirilecekmiş.

Projeyle dünyanın en lüks otel markalarından biri yer alacakmış ve ultra lüks villalardan oluşan yaşam kompleksi kurulacakmış.

Bunun için global ölçekte 7 mimari ofisle çalışılmış.

LEED sertifikalı projede vazgeçilmeyecek tek unsur, bölgenin bitki örtüsü, kara ve denizdeki canlı yaşamı başta olmak üzere doğal hayatı korumak olacakmış.

Malum, Türkiye’nin turizm geliri 2023’te 54 milyar doları aştı.

Turizmden gelen bu girdinin artmasına yardımcı olacak şekilde ülkemizin nitelikli turizm altyapısına katkı sağlayacak projelere ihtiyaç var.

Haberin Devamı

Bodrum da artık sadece bir tatil beldesi değil, yıl boyunca yaşayan nüfusa ev sahipliği yapan bir çekim merkezi.

Şimdiden hayırlı olsun.

 

///

 

Didim’in yıldızı parlıyor

 

52 yıl önce ilk otelini açarak Akdeniz’de turizm anlayışını değiştiren markalardan biri olan Barut Hotels, yarım asrı geçen tecrübesini artık Ege’ye taşıyacakmış.

Kulağıma gelen bilgiye göre Barut Hotels, 150 milyon euro yatırım yaptığı ve ‘lüksün yeni adresi’ olarak tanımladığı Aydın Didim’e bağlı Delice Yarımadası’ndaki ‘Anda Barut Collection’ı önümüzdeki mayısta hizmete açıyormuş.

Geçmişi M.Ö. 500’lere dayanan, tarih boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış önemli bir destinasyon olma özelliği taşıyan Didim, inanıyorum ki bu ve benzeri yatırımlarla dünyanın lüks turizm potansiyelini Türkiye’ye çekecek.

Milyarder liginde yer alan isimler, Türkiye’de tatil yapabileceği yeni bir lokasyona kavuşacak.

Ve Didim, turizmin parlayan yeni yıldızı olacak.

 

///

 

İzmir’den bir sponsorluk daha

 

 

 

Haberin Devamı

ZAMANIN çok daha değerli olduğu günümüz teknoloji çağında tüketicilerinin hayatın hızına adapte olurken sağlıksız beslenmelerinin önüne geçmek amacıyla kurulan Salados, sponsorluklarına bir yenisini eklemiş.

İzmirli firma, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun (TOSFED) resmi lezzet sponsoru olmuş.

Görünen o ki bu iş birliğiyle 2024 Petrol Ofisi Türkiye Ralli Şampiyonası çok daha lezzetli ve eğlenceli geçecek.

Sponsorlukların artması dileğiyle…

Yazarın Tüm Yazıları