Kortların kraliçesi

İZMİR güçlü kadınların şehri... Her geçen gün iş, siyaset, sanat ve spor yaşamında kadınların çok daha aktif olduğunu görüyoruz.

Haberin Devamı

Kortların kraliçesi

İşte, 75 yıllık geçmişe sahip Kültürpark Tenis Kulübü’nde de geçtiğimiz günlerde bir devrim gerçekleşti ve ilk kez bir kadın başkanlık koltuğuna oturdu. O isim Server Uyaroğlu... Hem 3 çocuk annesi olan, hem de aile şirketlerinin finans yöneticiliğini yapan Server Hanım, şimdi de köklü bir camianın sorumluluğunu üstlendi. İşi kolay değil, ama o zaten zoru seviyor. ‘Baş, başkan, reis, ulu’ anlamlarına gelen ‘Server’ isminin hakkını sonuna kadar veriyor. Öyle ki, 35 yaşında başladığı teniste kısa sürede her kategoride ödül almış, Milli Takım aday kadrosuna girmeyi de başarmış. Aynı zamanda sağduyulu, ağırbaşlı, enerjik, yaşama sevinci üst seviyede, uyumlu, hoş sohbet, neşeli, dobra, özgürlüğüne düşkün ve fedakar. Güne kahveyle başlıyor. Izgara köftesi ünlü. ‘Bihter’ ve ‘Fatmagül’ adında 2 kaplumbağası var. Briç tutkunu.

 

OTOMOBİL

 

Haberin Devamı

Yakıt tüketimi ve güvenlik önceliğim

* İlk arabam 1988 model gri bir Toyota Corolla idi. Şu anda kendime ait bir aracım yok. Bazen şoför, bazen de kapının önünde hangi otomobil varsa onu kullanıyorum. Bir arabada önceliğim yakıt tüketimi ve emniyet. Konfor ve fiyat sonrasında geliyor. Yaklaşık 30 yıldır otomobil kullanıyorum ve sadece iki (radar ve park) cezam var. Sanırım emniyetli bir sürücüyüm.

 Kortların kraliçesi

BESLENME

 

Pazara gitmeyi çok seviyorum

 

* Kahvaltıyı seviyorum ama önceliğim kalkar kalkmaz kahvemi içmek oluyor. Çok çeşit olan kahvaltılar tercihim değil. Tereyağı, peynir ve domates mutlaka olmalı. Tost ve meyve suyu en çok sevdiğim şeyler. Öğle yemeklerimi genellikle işyerinde yiyorum. Sebze ve makarna favorim. Akşamları ise illaki salata eşliğinde balık veya et tercih ediyorum. Çorba ve klasik tencere yemeklerini seviyorum. Ara öğünüm yok, kahve ve çay çeşitleriyle geçiriyorum. Mutfakla ilgili her şey (pazara gitmek, yemek pişirmek, pişirdiklerimi arkadaşlarımla paylaşmak) hoşuma gidiyor. Zeytinyağlıları ve ızgara köfteyi güzel yaptığım söylenir.

 

MEKAN

 

Haberin Devamı

Damak tadı ilk sırada

 

* İzmir’de Adres Balık, Fishhouse, Köşebaşı ve tabii ki Kültürpark Tenis Kulüp’ün restoranı en çok gittiğim yerler arasında. İstanbul’da Park Fora, Modern Sanat ve bir de Nusret’i seviyorum. Gittiğim mekanlarda benim için en önemli şey damak tadı ve temizlik. Daha sonra ise servis kalitesi gelir.

 Kortların kraliçesi

TATİL

 

İtalya’ya gitmekten sanırım bıkmayacağım

 

* Fırsat buldukça tatil yapmayı seviyoruz. Eğer kayağa gideceksek 1 hafta, diğerlerinde ise 4-5 gün yetiyor. Uzak bir ülkeye gittiğimizde ise süreyi uzatabiliyoruz. İtalya gitmekten bıkmayacağım tek ülke herhalde. Teyzem, dayım ve kuzenlerim ABD’de yaşıyor. O yüzden ABD’ye gitmeyi de çok seviyorum.

Haberin Devamı

 Kortların kraliçesi

SPOR

 

Her kategoride kupam var

 

* Tenis oynamayı ve yürüyüş yapmayı seviyorum. Kapalı salonlar ve mekanik spor aletleri bana göre değil. Son dönemde pek fırsat bulamasam da haftada 2 gün pilatese gidiyorum. Tenise 35 yaşımda başladım, buna rağmen her kategoride pek çok kupam var. Klasmanlara katıldığım dönemde Milli Takım aday kadrosuna girdim, ancak milli olamadım.

 Kortların kraliçesi

HOBİ

 

Briç, tenis, sinema, kitap

 

* Briç, tenis, sinema ve kitap belli başlı hobilerim. Vakit ayıramadığım için briçe ara vermek zorunda kaldım. Polisiye ve psikolojik kitapları seviyorum. Müzik artık teknoloji sayesinde her an yanımızda. Fırsat buldukça konser, sinema ve tiyatroya gitmeye çalışıyorum.

Haberin Devamı

 Kortların kraliçesi

KARİYER

 

3 çocuğumu büyütüp iş yaşamına atıldım

 

* Cumhuriyet İlkokulu, Özel Türk Koleji, Gazi Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde okudum. En büyük önceliğim anne olmaktı. 3 çocuğumu da kendim büyüttükten sonra iş hayatına başladım. Halen aile şirketlerimizin finans yöneticiliğini yapıyorum. Küçükken sporcu olmayı çok isterdim, ne yazık ki o dönemde spora bakış çok farklıydı. İlk paramı lisede yaz tatilinde Kuşadası’nda bir tanıdığımızın butiğinde çalışarak kazandım. Bu parayla aileme ufak tefek hediyeler almıştım.

 

GÜNE BAŞLANGIÇ

 

İşten çok Tenis Kulüp’teyim

* Genellikle 23.00-24.00 civarı yatarım. Sabah 07.00’de kalkarım ve 08.30 gibi de işe giderim. Ancak son dönemlerde bu tablo farklılık gösterdi. İşten çok Kültürpark Tenis Kulübü’nde oluyorum.

 

MODA

 

Haberin Devamı

Bazen siyahım bazen de mavi

* Modayı takip etmiyorum. Genellikle spor ve rahat giyinmeyi seviyorum. Siyah, mavi ve kahve tonlarından hoşlanıyorum.

 

TEKNOLOJİ

 

Aram fena sayılmaz

 

* Teknolojiyle de aram fena değil. Sık kullandığım programlarda iyiyim ama diğerlerini bazen unutabiliyorum. Sosyal medyada da varım. Facebook ve Twitter kullanıcısıyım.

 

ASTROLOJİ

 

Denge ve adalet benim için önemli

* Terazi burcuyum. Yükselenim kova. 40 yaşından sonra insanlar yükselen burçlarının etkisine girerlermiş. Denge ve adalet benim için çok önemli.

 

SEVİMLİ DOSTLAR

 

Biri Bihter, diğeri Fatmagül

* Önceleri hayvanlardan korkardım. Ancak yakın arkadaşlarım köpek sahibi olunca ben de alıştım ve şimdi çok seviyorum onları. Apartman dairesinde oturduğum için herhangi bir hayvan besleyemiyorum. Ancak yazlığımızın bahçesinde 2 kaplumbağamız var, ‘Bihter’ ve ‘Fatmagül’. İsimlerini oğlum koydu. Onlara gözümüz gibi bakıyoruz.

 

KİMDİR?

 

Adı ve soyadı: Server Uyaroğlu

 

Doğum yeri ve yılı: Aydın, 1965

 

Eğitimi: Gazi Üniversitesi İşletme Fakültesi

 

İşi: Aile şirketlerinin finans yöneticisi

 

Burcu: Terazi, yükseleni kova

 

Medeni durumu: Cemil Uyaroğlu’yla 29 yıllık evli. Zeynep, Kaan ve Mert adında 3 çocuğu var.

Yazarın Tüm Yazıları