İzmir’de onun da izi var

O, hayatını sivil toplumun örgütlenmesine adamış bir gönüllü. Toplumun STK’lar bünyesinde örgütlenerek birçok sorunun üstesinden gelebileceğine inanıyor.

Haberin Devamı

Zaten bugüne kadar kurduğu ve başkanlığını yaptığı dernekler aracılığıyla da İzmir’in sosyal yaşamında iz bırakmayı başarmış. İlk olarak Bostanlı Esnaf ve Sanayici İşadamları Derneği’ni (BESİAD) kuran ve 8 yıl başkanlığını yürüten Feyyaz Sungur, yaptığı projelerle gönüllerde taht kurmuş. Sonrasında BESİAD’ı genç nesillere bırakan Sungur, Karşıyakalıları da unutmamış. Karşıyaka Kalkınma Derneği’ni kurarak sorunlarına sahip çıkmalarını sağlamış. Bu dernekte yönetimde yer almayan Feyyaz Sungur, ardından rotasını İzmir geneline çevirmiş. Geçtiğimiz aylarda İzmir İş Dünyası Derneği’ni (İZİD) kurarak tüm İzmir için projeler üretmeye başlamış.

İzmir’de onun da izi var

Haberin Devamı

İzmir başta olmak üzere Türk iş dünyasının ve toplumun sosyal, kültürel, ekonomik standartlarının yükseltilmesi, girişimcilik kültürünün yaygınlaşması, ulusal ve uluslararası destek kredilerinin kullanımının artırılması, çocuk, engelli, genç ve kadınların dezavantajlarının giderilmesi, toplumsal cinsiyet ayrımcılığının son bulması, demokrasinin geliştirilmesi ve tabana yayılması için çabalıyor. Umutları projeye, emekleri başarıya dönüştürmek için didiniyor. Özetle İzmir’den bir meşaleyle yola çıkıp, ülkenin parlayan yıldızı yapmaya çabalıyor. Sivil toplumun örgütlenmesine verdiği emekle halkın takdirini kazanan Sungur, bunun karşılığını “Karşıyaka’da İz Bırakanlar Ödülü” ve “Karşıyaka Barış Ödülü”ne layık görülerek almış. Feyyaz Bey, tam bir gönül adamı. İnsanları seviyor. Ona göre hiç kimse kötü doğmuyor. Yaşadıkları şartlar onları kötü yapıyor. Asla ön yargılı değil. Bu düşünceden çok zarar etmiş ama yine de insanları sevmekten vazgeçmemiş. Tam bir terazi erkeği. Uyumlu, adaletli, dengeli, duygusal, sanatçı ruhlu, idealist, entelektüel ve sevgi dolu. Aynı zamanda çalışkan, mücadeleci ve projeci. Üniversite yıllarında boks yapmış, turnuvalarda şampiyonluklar kazanmış. En büyük hobisi kendi kendine öğrendiği gitar. Geçmişte oluşturduğu pul koleksiyonuna hala gözü gibi bakıyor. Feyyaz Sungur iş dışı yaşamının dışındaki dünyasını Sıradışı’na açtı. Keyifle okumanız dileğiyle, iyi hafta sonları...

 

Haberin Devamı

HAYAT FELSEFESİ
Ben insanları seven biriyim. Bence hiç kimse kötü doğmaz, kötü olan ortamdır. Yaşadıkları şartlar onları kötü yapar. En kötü dediğiniz kişinin bile mutlaka iyi bir yönü vardır. Ön yargılı değilim. Herkesi severim. Bu düşünceden çok zarar ettim ama yine de insanları sevmekten vazgeçmedim.

 

OTOMOBİL
Direksiyon başındayken
asla telefon kullanmam

* İlk arabam 1976 model metalik kırmızı Renault’tu. Şimdi 2012 model siyah Honda Civic kullanıyorum. Bir otomobilden öncelikli beklentim konfor ve rahatlık. Trafikte dikkatli bir sürücüyüm. Direksiyon başındayken asla telefon kullanmam ve çok hız yapmam.

İzmir’de onun da izi var

 

BESLENME
Yalnız başıma yemek
yemekten hoşlanmam

 

Haberin Devamı

* Kahvaltıyı çok severim, mutlaka yaparım. Soframda yumurta, bal ve çay olsun isterim. Öğlenleri yoğunluktan dolayı hafif şeyler tüketirim. Genelde bir sandviçle geçiştiririm. Bir de yalnız başıma yemeyi sevmem. Mutlaka yanımda biri olmasını isterim. Kırmızı et de seviyorum ama tercihim balık. Eşim güzel yemek yapar. Bu nedenle akşam yemeklerini evde yemekten hoşlanırım. Ara öğün olarak meyve atıştırırım. Haşlanmış ve sonra kızartılmış tavuğu çok severim. Güzel menemen yaparım.

 

MEKAN
Temizlik, hijyen, ilgi
ve hizmet önceliğim

* Genelde değişik ve yeni açılan yerlere gitmeyi severim. İzmir’de Tavacı Recep, Boğaziçi ve Deniz Restoran; Ankara’da Konyalı ve Hamsi Tava favori mekanlarım arasında. Bir işletmede tuvalet en çok dikkat ettiğim şeydir. Çünkü medeniyetin göstergesidir. Temizlik, hizmet ve ilgi de çok önemli.

 

SPOR
Gençliğimde boksördüm

Haberin Devamı

* Şu günlerde herhangi bir spor yapmıyorum. Sadece yürüyorum. Geçmişte üniversite yıllarında boksördüm. Üniversitelerarası turnuvalarda şampiyonluklarım var. Karşıyaka ve Beşiktaş’ı tutuyorum.

 İzmir’de onun da izi var

TATİL
Dinlenip rahatlıyorum

* Yılda bir kere tatile çıkmaya çalışıyorum. 3-4 günlük oluyor. Genellikle yurt içinde değerlendiriyorum. Yurt dışında Yunanistan, Gürcistan ve KKTC’ye gidiyorum. Tatil benim için rahatlamayı ve dinlenmeyi ifade ediyor.

 

HOBİ
Gitar çalmak büyük keyif

* En büyük hobim gitar çalmak. Kendi kendime öğrendim. Bu nedenle kendi tarzımda çalıyorum. Macera kitapları okumaktan keyif alıyorum. Özgün müzikleri dinlemeyi çok seviyorum. Geçmişte pul koleksiyonum vardı. Hala da duruyor.

 

Haberin Devamı

KARİYER
Gözüm bozuk olduğu
için pilot olamadım

* Akdeniz Üniversitesi İnşaat Mühendisliği’ni bitirdim. Mezun olduktan sonra bir firmada iki yıl çalıştım. Askerlik dönüşü yap-sat işiyle uğraştım. Firmalara danışmanlık yaptım. Halen yapı denetimi alanındayım. Çocukken pilot olmak istiyordum ama gözlerim bozuk olduğu için gerçekleşemedi.

İzmir’de onun da izi var

 

MODA
Gömleklerim özel dikim

* Elimden geldiğince modayı takip etmeye çalışıyorum ama iddialı değilim. Spor kıyafetlerden hoşlanırım. Renk tercihim mavi. Genelde (gömleklerim dahil) özel dikim giyinirim.

 

TEKNOLOJİ
Günde 3-4 saat ayırırım

* Teknolojiye uyum sağlamaya çalışıyorum. Sosyal medyada aktif olduğumu söyleyebilirim. Facebook’ta da, Twitter’da da varım. Akşamları 3-4 saatimi ayırırım. Çok da memnunum. Çünkü sürekli yeni haberler alıyorum.

 

SEVİMLİ DOSTLAR
Onun sayesinde
köpekleri sevdim

* Bir gün eşim eve bir köpek getirdi. Daha önce hiç sevmezdim. Ama onu çok sevdim. Ona bakmak, ilgilenmek terapi gibi geldi bana. Şu an bir evcil hayvanımız yok. Düşünmüyor değilim, bakımına çözüm bulabilirsek alabilirim.

 

ASTROLOJİ
Teraziyim, dengeliyim

* Burcum terazi. Takip etmeye çalışıyorum. ‘Uyumlu, adaletli, dengeli, duygusal, sanatçı ruhlu, idealist, entelektüel, sevgi dolu’ özellikleri bana da uyuyor.

 

KİMDİR?
Adı ve soyadı: Feyyaz Sungur
Doğum yeri ve yılı: İstanbul, 1958
Eğitimi: Akdeniz Üniversitesi İnşaat Mühendisliği
İşi: İzmir İş Dünyası Derneği Başkanı, yapı denetim uzmanı
Burcu: Terazi
Medeni durumu: Alev Sungur’la evli. Sırma ve Mehmet Can’ın babası.

Yazarın Tüm Yazıları