İşinin ve hobisinin esiri

MESLEĞİ yaratıcılık gerektiren tüm insanlar gibi iç mimar Rıza Semih Güven de son derece renkli ve hareketli bir kişilik.

Haberin Devamı

İşinin ve hobisinin esiri

Küçükken hep mimar olmayı hayal ettiği için olsa gerek Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nü bitirmiş. Mezun olduktan sonra çeşitli firmalarda çalışıp kendini geliştirdikten sonra 2002’de memleketi İzmir’de RSG İç Mimarlık’ı kurmuş. 5 yıl sonra da aynı okul ve bölümden mezun Didem Hanım’la evlenip, şirkete onu da ortak yaparak yoluna devam etmiş. Özel hayatlarını ve iş yaşamlarını birleştiren çift, el ele vererek genç yaşta uluslararası başarılara imza atmışlar. Geçen 14 Ekim’de Londra’da düzenlenen European Property Awards’ta Günyüzü İnşaat ve Liv Yapı tarafından İstanbul Beylikdüzü’nde inşa edilen bin 471 dairelik konut grubu için tasarladıkları Kalekent Satış Ofisi projesiyle iç mimaride dünyadaki en prestijli ödüllerden ‘Highly Commended’e layık görülmüşler. Hayatı seven her insan gibi Rıza Semih Güven de iyi yemek yemeği, gezmeyi, kendine bakmayı, güzel giyinmeyi seviyor. Avcılığa meraklı. Yaban domuzu biblo ve heykelciği topluyor. Boğa burcu. Dolayısıyla inatçı, sabırlı.

Haberin Devamı

İşinin ve hobisinin esiri

 

HAYAT FELSEFESİ

 

Hayatın çok kısa olduğuna inanıyorum. Bu nedenle hedefim kimseyi üzmeden ve üzülmeden neşeli bir iz bırakmak.

 

OTOMOBİL

 

 

Güven, kalite konfor ararım

 

* İlk arabam antrasit renginde hatchback bir Ford Focus’tu. Şimdi; hafta içi beyaz bir BMW 320i, hafta sonları ise doğayla iç içe olmayı sevdiğim ve daha keyifli bir yolculuk yapmak için gri Mitsubishi Pajero kullanıyorum. Direksiyonda olmaktan keyif alıyorum. İzmir trafiği biraz daha İstanbul’a benzerse şoför tercih etmek çok da yanlış bir seçim olmaz kanaatindeyim. Araçları kesinlikle fonksiyonuna göre seçmenin önemli olduğuna inanan biriyim. Bu yüzden ilk etapta güvenli olmasına, sonrasında ise kalite ve konfora önem veriyorum. Genel hatlarıyla dikkatli ve kurallara uyan bir sürücüyüm. Alkollü araç kullanmam. Acil randevum yoksa hız yapmam.

Haberin Devamı

İşinin ve hobisinin esiri

 

BESLENME

 

Türk kahvesiz yapamam

 

* Özel bir durum olmadığı müddetçe öğün atlamam. Kahvaltının sağlıklı yaşam için önemine inanırım. Hafta içi hafif şeyler atıştırırım. Hafta sonları yumurta, bal ve şarküterinin ağırlıkta olduğu sıkı kahvaltıyı tercih ederim. Zeytin, peynir ve domates soframın vazgeçilmezleri. Öğlenleri son zamanlarda eşimin yaptığı salataları tüketiyorum. Yanında bir adet meyve ve sade Türk kahvesi alıyorum. Akşamları evde isem öncelikli tercihim kırmızı et. Zaman zaman da başta baklagiller olmak üzere sebzeyi de seve seve yiyorum. Yemekten sonra kızımla karışık meyve tabağımız da vazgeçilmezim. Ara öğün olarak bir elma veya bir avuç badem yemeğe çalışıyorum. ‘Mutfakla aram sıfır’ diyebilirim. Eşim çok güzel yemek yaptığı için bana gerek kalmıyor.

 

MEKAN

 

Haberin Devamı

Sokak arası lezzet duraklarını bilirim

 

* İzmir’de sokak arası lezzetlerini bulabileceğiniz lokantaları iyi bilirim ve severim. Fırsat buldukça öğlenleri bu tip yerlere gitmeye çalışırım. Tabii İzmir’in merkezinde de özellikle akşamları tercih ettiğim çok kaliteli restoranlar var. Karabağlar’da Cağ Kebapçı Nizam Usta, Buca’da Bergama Köftecisi, Altındağ’da Dönerci Vedat Usta’yı öğlen yemekleri için tavsiye ederim. Akşam ise Konak Pier’deki Dükkan, Deniz Restaurant ve Cafe Plaza’ya gidiyorum. İstanbul’da Nusr-et ve Günaydın’ı tercih ediyorum. Yurt dışında en çok ziyaret ettiğim yer iş sebebiyle Milano. Her gittiğimde mutlaka Carbonara, Trattoria Toscana ve Maruzzella’ya uğrarım. Bir mekanda ilk 3 önceliğim yemeğin kalitesi, temizlik ve servis.

Haberin Devamı

İşinin ve hobisinin esiri

 

SPOR

 

Göztepe ilk göz ağrım

 

* Haftada 3 kez salona gidiyorum. Kardio ve kas geliştirme istasyonlarında belirlenmiş programlara uyarak çalışıyorum. İzmir Göztepe’de doğdum ve büyüdüm. O yüzden Göztepe ilk göz ağrım. 3 büyüklerde de Galatasaray taraftarıyım.

 

TATİL

 

Kafa boşaltma zamanı

 

 

* Yılda en az 2 kez tatile çıkarım. Kışın yaptığım tatiller 3-4 gün arası, yazın ise 1 haftayı bulabiliyor. Yurt içinde ilk tercihim Antalya. Yurt dışında ise kolay ulaşımı nedeniyle Avrupa’yı seviyorum. Tatil benim için kafa boşaltmak, güzel yemekler yiyip içmek demek.

 

HOBİ

 

Yaban domuzu biblo ve heykelciği topluyorum

* Tek tutkum var, avcılık. Sabah gazetelere bakmadan evden çıkmam. Ama maalesef kitap okumuyorum. Okuduğum nadir zamanlarda da genelde eğlenceli kitapları tercih ediyorum. Müzikle aramın çok iyi olduğu söylenemez. Sadece arabayla seyahat sırasında yoğun dinliyorum. Yaban domuzu biblo ve heykelciği topluyorum. Sinemaya çok sık gidiyorum. Konsere senede bir. Tiyatroya gitmeyeli ise çok zaman oldu.

 

KARİYER

 

Haberin Devamı

Hep mimar olmayı hayal ettim

* İlkokulu İzmir Hakimiyet-i Milliye’de, orta okul ve liseyi Özel Türk Koleji’nde okudum. Sonrasında Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı’na gittim. Mezun olduktan sonra çeşitli tasarım ve uygulama firmalarında aktif olarak çalıştım. 2002’de İzmir’de RSG İç Mimarlık’ı kurdum. 2007’de, aynı okul ve bölümden mezun eşim Didem, ortak olarak RSG’ye katıldı. Merkezimiz İzmir. İstanbul’da da ofisimiz var. Konut, kurumsal ve sosyal mekânlar, turizm işletmeleri, sağlık yapıları gibi alanlarda iç mimari tasarım ve uygulama projeleriyle hizmet veriyoruz. İşimin ve hobimin esiriyim. İkisi oldukça fazla vaktimi aldığından hiçbir farkı göreve talip olmadım. Hep mimar olmayı hayal ederdim, iç mimar oldum.

 

GÜNE BAŞLANGIÇ

 

1 saat 15 dakikada hazırım

* Hafta içi 23.00 gibi yatıp 07.00’de kalkarım. Spora gittiğim günler sabahı 1 saat öne çekerim. Evden 08.15’te çıkmaya çalışırım. Aradaki sürede televizyonda sabah haberlerini dinler ve kahvaltımı ederim. Gazetemi okuduktan sonra duşumu alır, giyinir ve çıkmaya hazırlanırım.

 

MODA

 

Şık spor giyinmeyi severim

* Benim yerime eşim takip ediyor. Genelde şık spor giyinmeyi tercih ederim. Lacivert, gri, bej ve sarıyı severim. Modacım eşim. Onun zevkine çok güvenirim.

 

TEKNOLOJİ

 

Twitter’da yokum, çünkü...

* Teknolojiye meraklıyım. Yenilikleri yakından takip etmeye çalışırım. Sosyal medyada yoğunlukla Facebook kullanıyorum. Twitter hesabım olmadı. Ağırlıkla eğlencelik video ve karikatürler paylaşırım. Hafta içi günde yarım saat, hafta sonları 1 saatimi ayırırım. Twitter’da olmama sebebim görsel medyaya ilgimin daha fazla olması.

 

SEVİMLİ DOSTLAR

 

Şu an bu sorumluluğu alacak zamanım yok

* Ne yazık ki besleyemiyorum. Önemli bir sorumluluk. Maalesef şu an böyle bir zamanım yok.

 

ASTROLOJİ

 

İnatçı, sabırlı yemeğe de düşkün

 

* Boğa burcuyum. Hiç takip etmem. Yazılanlara çok da inandığımı söyleyemem. İnatçılık, sabır ve yemeğe düşkünlük bana uyan tarafları. Uymayan tarafı ise çekingenlik.

 

KİMDİR?

 

Adı ve soyadı: Rıza Semih Güven

 

Doğum yeri ve yılı: İzmir, 1975

 

Eğitimi: Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

 

İşi: RSG İç Mimarlık’ın kurucusu

 

Burcu: Boğa

 

Medeni durumu: İç mimar ve iş ortağı Didem Güven’le evli. 5 yaşında Ece isminde bir kızı var

Yazarın Tüm Yazıları