Her şeyi doğal

KARS Sarıkamış’ta 2 bin metre yükseklikte bir orman köyünde doğdu ve büyüdü.

Haberin Devamı

Havanın, suyun, ormanın, toprağın, kısacası bize hayat veren 5 elementin bedenimizde ve ruhumuzdaki etkilerini tek tek özümseyerek yetişti. Ormana o denli vurgundu ki, orman mühendisi olmak istiyordu, olamadı. Ama tanrı dileğini boşa çıkarmadı, ormanı anlayan, tanıyan, hisseden ve hatta son 11 yıldır ormanı olan doğal ortamda yaşayan bir hekim oldu. Yaşamı boyunca hep doğanın bir parçası olduğunu hissetti, bu da onu doğal tedavilere yöneltti.

Her şeyi doğal

2000’de anestezi ve yoğun bakım uzmanlığını bırakıp, kendi deyimiyle Hipokrat’ın branşına döndü. O günden beri de kaplıcanın, ozon tedavisinin, kolon-hidroterapinin, masajın, manuel terapinin, akupunkturun, fitoterapinin, iklim tedavilerinin, toprak tedavilerinin, beslenme bilgisinin, minerallerin, vitaminlerin ve daha birçok doğal uygulama ile tedavinin insana-sağlığına yararlarını öğreniyor, öğretiyor, uyguluyor. Bir hekim olarak onu insanların sadece bedeni değil, zihni, ruhu, yaşam tarzı da ilgilendiriyor. O, insanlara kendi bedenlerindeki eczaneyi kullanmayı öğreten hekimlerden. Zira; insanlara kendi doktoru olmalarını öğretmeden, hangi metotla olursa olsun tedavi önermeyi ve uygulamayı doğru bulmuyor. ‘İyileştirmeden önce korumak gerekir’ anlayışıyla bir ‘kür hekimi’ olarak mesleğini icra etmeyi sürdürüyor. Kuşadası Davutlar’daki Natur-Med Sağlık Oteli’nin kurucusu Dr. Yaşar Yılmaz, ‘Sıradışı’na iş dışı yaşamını kapılarını açtı.

Haberin Devamı

 Her şeyi doğal

HAYAT FELSEFESİ
Hastayım diyen hastadır. Ölüm diye bir şey ise yoktur, çünkü öldüğünü bilen yoktur.

 

OTOMOBİL
Güvenlik her şeyden önce gelir

* İlk arabam 1980’de aldığım, 1960’lı yıllara ait Ford Taunus’tu. Şimdi VW Golf kullanıyorum. Genelde direksiyonda ben varım. Ancak duruma göre şoför tercih ettiğim de olur. Bir araçtan öncelikli beklentim güvenli olması. ‘Trafikte nasıl bir sürücüsünüz?’ derseniz, iyi bir sürücüyüm. Kurallara uyarım.

Haberin Devamı



BESLENME
Çinliler ne de güzel söylemiş

* Şu Çin atasözüne inanıyorum: Sabah kahvaltısını krallar gibi yap, öğle yemeğini dostlarınla paylaş, akşam yemeğini ise düşmanına hediye et. Kahvaltıda ekmek yemem. Bal ya da pekmez olmazsa kahvaltı etmedim zannederim. Beyaz şeker ve tatlandırıcıları asla kullanmam. Bir hekim olarak da herkese uzak durmalarını öneririm. Ayrıca Natur-Med krakeri (detoks misafirleri için özel olarak hazırladığımız unsuz kraker) ve yeşillik yoksa yine kahvaltı yapmak istemem. Haftada sadece 1 gün kırmızı et, 1 veya 2 gün balık yerim. Bunun dışındaki beslenmem sebze ağırlıklıdır. Hayvansal gıdaları az, bitkisel gıdaları çok tüketmeye özen gösteririm. Akşamları son öğünüm yatmadan en az 4-5 saat önce bitmiş olmalıdır. Genellikle bu yediğim bir yemek öğünü olmaz, yoğurt ya da çorbayla geçiştiririm. Kişinin bilinen bir hastalığı yoksa ara öğün gereksizdir. 3 öğünü 6 öğüne çıkarmaktan ibarettir. Dolayısıyla ara öğünüm yoktur. Milat öncesine dair Mısır papirüslerinde bile insanların çok yedikleri, yediklerinin dörtte biriyle kendilerinin, dörtte üçüyle de doktorlarının yaşadığı yazılıymış. Rus hekim Shalatova’nın dediği gibi, günümüz insanı çeşitli gerekçeler uydurarak ölesiye yemekle meşgul.

 

Haberin Devamı

MEKAN
Dekor, sunum, sükunet ararım

* Balık restoranlarına gitmekten hoşlanırım. Çünkü buralarda yeşillik ve zeytinyağı da sunuyorlar. Gittiğim mekanda en çok dekor, sunum ve sükunete dikkat ederim.


SPOR
10 km yürüyüş, 1 saat havuz

* Her gün Natur-Med misafirleriyle birlikte ormanda en az 10 km nordic walking yapıyorum. Ayrıca, yine en az 1 saat dönüşümlü olarak termal havuz-soğuk havuz kürü yapıyor ve yüzüyorum. Bazı günler bunu günde 2 kez tekrarlıyorum. Fırsat bulduğumda kayak yapmak istiyorum.

 Her şeyi doğal

TATİL
Ormanlık değilse anlamı yok

* Yılda 1 kez torunumu görmeye New York’a gidiyorum. İşim gereği Avrupa’ya, özellikle de Almanya’ya çok sık seyahat ediyorum. Her yaz en az 1 defa memleketim Sarıkamış Boyalı’ya gidiyorum. Köy tatilim genelde 1 hafta sürüyor ve toplamda en az 100 kilometre orman yürüyüşü yapmış olarak dönüyorum. Tatil yaptığım yer ormanlık değilse benim için hiçbir şey ifade etmiyor.

 

Haberin Devamı

HOBİ
Ata binmek çok büyük keyif

* Hobilerim orman yürüyüşü ve ata binmek. Her Almanya seyahatimden bazen 2, bazen 5-6 kitapla dönüyorum. Bunların çoğu uzmanlık alanım olan bütünsel tıp, sağlıklı beslenme, orman terapisi, kansere bütünsel tıp yaklaşımıyla ilgili eserler. Bunun dışında tarihi ve sosyolojik araştırmalar ilgimi çekiyor. Müziğin tedavi edici etkisine inanıyorum. İyi bir dinleyiciyim. Doğu müziklerinden çok etkilenirim. Meditatif müziklerden, semah ve sema müziklerinden de hoşlanırım.

 

KARİYER
Hep ormancı olmak istedim

* Üniversiteyi Boğaziçi, Hacettepe ve Atatürk’te okudum. İhtisaslarımı Almanya ve Avusturya’da tamamladım. Serbest muayene hekimliği, hastane hekimliği, başhekimlik yaptım. 15 yıl önce Natur-Med Sağlık Oteli’ni kurdum. 5 seneden beri de konusu doğa ve insan sağlığı olan Doğa ve Sağlık Vakfı’nın başkanlığını yürütüyorum. Çocukken orman mühendisi olmak isterdim. İlk paramı tıp öğrencisiyken bir doktorun yanında kazandım. Onunla taksitle televizyon almıştık.

Haberin Devamı

Her şeyi doğal

 

GÜNE BAŞLANGIÇ
06.15’te kapının önündeyim

* En geç 23.00’te yatar, 06.00’da kalkarım. 06.15’te yürüyüşe çıkarım. 09.30’daki kahvaltıya kadar spor etkinlikleri, havuz programı ve ardından yeni sağlık dostlarıyla (bizler misafir, hasta ya da müşteri sıfatlarından pek hoşlanmıyoruz, onlara sağlık dostu demeyi tercih ediyoruz) görüşmeler yaparım. Tesisle ilgili rutin işlerimi, toplantılarımı ve görüşmelerimi gerçekleştiririm.

 

SEVİMLİ DOSTLAR
Tavuk, köpek, kedilerim var

* 2 köpeğim, 20’ye yakın tavuğum var. Ayrıca Natur-Med’de kedilerimiz mevcut.

Her şeyi doğal

KİMDİR?
Adı ve soyadı: Dr. Yaşar Yılmaz
Doğum yeri ve yılı: Kars, 1952
Eğitimi: Boğaziçi, Hacettepe ve Atatürk üniversitelerinde okudu. İhtisaslarını Almanya ve Avusturya’da tamamladı.
İşi: Natur-Med Sağlık Oteli’nin kurucusu, Doğa ve Sağlık Vakfı Başkanı
Burcu: Boğa
Medeni durumu: Emekli öğretmen Birsen Yılmaz’la evli. Eren, Eylem ve Esin adında 3 kızı var.

Yazarın Tüm Yazıları