Eğitimle yatıp eğitimle kalkıyor

CENGİZ Altıntaş, işine tutkuyla bağlı bir eğitimci.

Haberin Devamı

Kendini sürekli yenileyen, dünyayı yakından takip eden, geleceğimizin teminatı yeni nesilleri en iyi şekilde yetiştirmek için çırpınan bir eğitim aşığı. Meslek hayatına MEB’de biyoloji öğretmeni olarak başlayan ve 5 yıl devlet memurluğu yaptıktan sonra özel sektöre geçen Altıntaş, bugüne kadar binlerce öğrenci yetiştirmiş. Köy Enstitüleri’nin eğitim felsefesine inanan ve gelecek nesillerin bu felsefe doğrultusunda eğitildiklerinde ülkeye faydalı olacaklarına düşünen Cengiz Altıntaş, yönettiği eğitim kurumlarında da bu felsefeyi uyguluyor.

Eğitimle yatıp eğitimle kalkıyor

Aydın Bahçeşehir Koleji’ni 3 yıl önce genel merkezden devraldıktan sonra öğrenci sayısını 10 katına çıkartan ve LYS’de yüzde 99’luk başarı sağlayan Altıntaş, bunu da uyguladığı eğitim yöntemlerine borçlu. Cengiz Bey’in en iyi eğitimi verebilmek ve cumhuriyet değerlerine bağlı nitelikli nesiller yetiştirebilmek için yurt dışında gezmediği ülke, incelemediği sistemi kalmamış. Bu işe o kadar tutkuyla bağlı ki yıllardır hiç tatil yapmamış. İş dışı yaşamına gelince... Günde en çok 5 saat uyuyor. Kuru-pilava dayanamıyor. Tam bir çaykolik. Günde yeri geliyor 30-40 bardak içiyor. Üniversitede voleybol oynamış. Bir dönem Uzakdoğu sporları ve vücut geliştirmeyle ilgilenmiş. En büyük hayali saz çalabilmek. Yeşil ve maviye tutkun. Yengeç burcu. Son derece nazik bir kişiliğe sahip. Hayatta belki de en son isteyeceği şey insanları kırmak ve üzmek. Her zaman dürüst olmanın önemli olduğuna inanıyor. Ağır başlı ve mağrur. Aynı zamanda duygusal. Çalışkan, akıllı, pratik zekalı, iyi bir gözlemci. Evine, ailesine ve dostlarına düşkün bir kişilik.

Haberin Devamı

HAYAT FELSEFESİ
Yaşama bakışım hümanizm, insanları sevmek üzerine kurulu. Bana göre kötü insan yoktur, kötü çocukluk geçirmiş veya kötü eğitilmiş kişiler vardır. O insanların sevilmesi lazım. Din, dil, ırk fark etmeksizin insanın insan olduğu için sevilmesi taraftarıyım.

OTOMOBİL
Ona ‘ikinci kızım’ derdim

* İlk arabam 1993 model beyaz Broadway’di. Kızımın doğduğu yıl aldığım için ona ‘ikinci kızım’ derdim. Şimdi 2016 model siyah BMW’m var. Bir otomobilden öncelikli beklentim genişlik, rahatlık ve güven. Hız ve gösteriş çok da önemli değil. Çok sakinim, stressiz bir sürücüyüm diye düşünüyorum.

BESLENME
Kuru pilava dayanamam

* Kahvaltı yaparım, ama her gün değil. Zeytin, peynir, reçel ve çay bana yeter. Öğlenleri genelde yemem. Formumu da bu alışkanlığıma borçluyum. Akşamları kırmızı et, sebze ve bakliyat tüketirim. En çok kuru fasulye ve pilavı severim. Evde bu ikili varsa ne yapar eder giderim. Hatta dostlarım beni kuru-pilavcı olarak bilir. Üniversitede evde kaldığımdan dolayı yemek yapmasını çok iyi bilirim, ama 10 yıldır mutfağa hiç girmedim

Haberin Devamı

Eğitimle yatıp eğitimle kalkıyor


MEKAN
İyi çaya ‘Hayır’ demem
30-40 bardak içebilirim

* Basit ve salaş mekanlar hoşuma gider. Lüksten ziyade samimi ortamlardan keyif alırım. Güzel yemek yemek istediğim zaman esnaf lokantasına giderim. Günde 30-40 bardak çay içerim. Bir işletmede en çok temizlik, güler yüz ve lezzete dikkat ederim. Ayrıca dekorlara bakarım, otantik şeylere bayılırım.

SPOR
Voleybol takımındaydım

* Maalesef yapamıyorum. Bir dönem Uzakdoğu sporlarına ve vücut geliştirmeye merak saldım, ama devam ettiremedim. Galatasaraylıyım. Üniversitede voleybol takımındaydım.

Eğitimle yatıp eğitimle kalkıyor


TATİL
İşten kaçış demek

* Aslında hiç tatilim yok. Ancak yılda 3-5 günlüğüne 10 veya 20 kez yurt dışına çıkar ya da farklı illere giderim. O anlamda bakıldığında sık tatile çıkarım. Yurt dışında Prag ve Viyana’yı, yurt içinde ise Datça’yı ve yeni keşfettiğim Çökertme’yi çok severim. Sıcakla aram olmadığı için dağlık serin yerleri tercih ederim. Tatil benim için işten kaçış anlamına geliyor.

HOBİ
Saz çalmayı çok istiyorum

* Eski silah ve bıçak biriktiririm. Güncel ve siyasi hayatı içeren kitaplar okurum. Kişisel gelişimle de ilgiliyim. Türkü ve Türk Sanat Müziği severim. 1 yıl saz kursuna gittim ve sonunda hocam ‘Gelme’ dedi. Yine de saz çalmayı çok isterdim.

KARİYER
İlk paramı su satarak kazandım

* İlk ve orta okulu Çal’da, liseyi ise Denizli’de okudum. Uludağ Üniversitesi Necati Bey Eğitim Fakültesi Biyoloji Öğretmenliği Bölümü’nü bitirdim. 5 yıl Milli Eğitim’de çalıştım, sonra özel sektöre geçtim. Dershane, özel okul ve kolejlerde çalıştım. Çocukken doktor olmak isterdim. ilk paramı Çal’da bölgesel maçlarda satarak kazandım.

GÜNE BAŞLANGIÇ
5 saat uyku bana yeter

* Gece 02.00 veya 03.00’te yatarım. Sabah da 08.00 gibi kalkarım. Az uyurum. 09.00’da evden çıkarım. Aradaki sürede kişisel bakımımı yapar, giyinir, kahvaltımı ederim.

Haberin Devamı

Eğitimle yatıp eğitimle kalkıyor


MODA
Favori renklerim yeşil ve mavi

* Modayı takip etmem. Daha çok spor giyinmekten hoşlanırım. Yeşil ve mavi en sevdiğim renkler.

TEKNOLOJİ
En çok 1 saat ayırırım

* İşimi halledecek kadar bilgisayar kullanırım. Onun dışında çok teknolojik değilim. Facebook ve Twitter’da varım. Ama çok zaman harcamam. En fazla 30 dakika ya da 1 saat ayırırım.

SEVİMLİ DOSTLAR
Bağımsız olmaları taraftarıyım

* Ev ortamında evcil hayvanların tutulmasını çok tasvip etmiyorum. Onların bağımsız olması taraftarıyım. O nedenle almayı çok fazla düşünmüyorum.

ASTROLOJİ
İnsan yaşantısında etkili

* Burcum yengeç. Gazete ve dergilerden takip ederim. İnsan yaşantısında etkili olduğunu düşünüyorum.

KİMDİR?
Adı ve soyadı: Cengiz Altıntaş
Doğum yeri ve yılı: Denizli Çal, 1972Eğitimi:
İşi: Aydın Bahçeşehir Koleji’nin sahibi
Burcu: Yengeç
Medeni durumu: Öğretmen Gülseren Altıntaş’la evli.
Mustafa Bedirhan ( 21 yaşında, tıp okuyor), Ayşenur (19 yaşında, hukuk eğitimi alıyor) ve Boramir Yusuf (5 yaşında) adında 3 çocuk babası.

Yazarın Tüm Yazıları