Kara Murat’lı Sinecep aldım, çıkarıp çıkarıp seyrediyorum

Günlerdir deli gibi "Kuyrukluyıldız Altında Bir İzdivaç" arıyorum. Yanlış anlama olmasın, Hüseyin Rahmi’nin romanını kastediyorum.

Nihayet İstiklal Caddesi’ndeki Robinson Crusoe kitabevinde buldum. Ama adı değişmiş, Kuyrukluyıldız Altında Evlilik olmuş. 1912’de yazılan eserin dilini günümüz Türkçe’sine uyarlamışlar. Keyfim kaçmadı desem yalan olur.

Robinson’un kasa çevresinde duran ıvır zıvırı karıştırmaya bayılıyorum. Elde yapılmış kitap bile çıkıyor. Sinecep’i de orada buldum.

Hani ortaokul lisedeyken defter sayfalarının alt köşesine resimler çizer, sonra bunları hızla çevirmek suretiyle kendi çizgi filmlerimizi yapardık. Sinecep, bunun daha profesyonel hali bir kitapçık. Piyasaya çıkalı daha 1 ay olmuş.

Bir sürü (kesin rakam vermek gerekirse 20) çeşidi var. Her biri 50 sayfalık, 5x9 cm. ölçüsünde. Tema muhtelif; Kara Murat’ın kötü adamı eşek sudan gelinceye kadar dövdüğü bir sahneyi de izleyebilirsiniz, bir atın dört nala koşmasını, bir akvaryumda yüzen balıkları veya bir dansözü de. "Filmin" gösterim hızına da kendiniz karar veriyorsunuz. Dilerseniz sondan başa sarabiliyorsunuz.

Ben şahsen Kara Murat’tan çok memnunum. Çantamda taşıyorum, canım sıkıldıkça çıkarıp seyrediyorum.

Sinecep elbette sadece Robinson Crusoe’da satılmıyor. Nezih kitabevlerinde, Nişantaşı’ndaki Gerekli Şeyler’de, Taksim Mephisto’da, İstiklal Kitabevi’nde, Uzelli’de, Carousel Net Turistik’te, Penguen Kitabevi’nde, Beyaz Adam’da, Atlas Pasajı Yağmur’da, Ankara Dost Kitabevi’nde, ToysLand’de, havaalanı ve çeşitli turistik noktalarda da bulabilirsiniz. Yakında D&R ve Megavizyon mağazalarında da satmaya başlayacaklar. Fiyatı 4.50 YTL.

Sinecep, Erkin Peprek ve Emre Baran Özkan’ın kurduğu Kreaktif’in ilk ürünü. Biri 29 diğeri 28 yaşında. 20 Sinecep’in yarısını semazen, Galata Kulesi veya Ayasofya gibi turistik konulara ayırmışlar. Bazıları video veya fotoğraf çekimi tekniğiyle, bazıları animasyon tekniğiyle hazırlanmış.

Diyorum ki, bayinizden ısrarla isteyiniz, çok eğlenceli.

NELER VAR

Dansöz, Semazen, Galata Kulesi & İstanbul Panorama, Sultanahmet Camii, Ayasofya, Kız Kulesi, Osmanlı Minyatür, Taksim-Tünel, Eurasia, Vapur, Kara Murat, Snowboard, Akvaryum, İyi ki Doğdun, Seni Seviyorum, Tango, Gooool, 4 Nala, Evleniyoruz, Striptiz

KİMLER ALSIN

Yeni ve eğlenceli şeylerden hoşlananlar

Sinefiller

Turistler

Sevgililer

Orijinal hediyelik arayanlar

Otobüste, vapurda giderken canı sıkılanlar

Ergenlik özlemi çekenler

Yavrusunu sevindirmek isteyenler

Sineklerle baş etmek için etobur çiçek

Bu yaz (reklam sloganı gibi olacak ama) sivrisinekler tarafından kaç kere ısırıldığımı bilmiyorum. Kurtulacağımı bilsem kanımı son damlasına kadar Kızılay’a bağışlayacağım. Her türlü yöntemi denedim, yine de sabah yataktan kırmızı puantiyeli kalktım.

Son ümidim etobur çiçek Venüs Fly Trap (Sinek Kapanı Venüs). Alacağım bir tane, koyacağım başucuma, artık sivrisinekler düşünsün.

Bu egzotik yaratık (çiçek demeye insanın dili varmıyor), haşerelerle hunharca mücadele ediyormuş. Üzerine konan ne kadar canlı varsa gözünün yaşına bakmadan yiyor. İşini de rastlantıya bıraktığını sanmayın. Sinekleri kendine çeken bir tür koku yaymaktaymış.

Canavarın fiyatı 17.90. Hemalhemsat.com’da bulabilirsiniz. Tek sorun tohum olarak satılması. Ben bunu yetiştirene kadar yaz biter.

Alıcılara bitkiyi nasıl yetiştireceklerine dair bilgi de veriliyormuş. "Sularken fazla yaklaşmayın, menekşelerle karıştırıp sinir bozucu bir sohbete dalarak asabını bozmayın, parmağınızı uzatmayın" filan diyorlar sanırım.
Yazarın Tüm Yazıları