YAVAŞ YAVAŞ HAZIRLANIYOR

Bahçeli-Altınok görüşmesinin ardından MHP’de en merak edilen konuların başında Mansur Yavaş’ın nasıl bir siyasi yol izleyeceği geliyor.

Haberin Devamı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Keçiören eski Belediye Başkanı Turgut Altınok’un ‘yerel’ sohbetini, fotoğrafları ve detaylarıyla geçtiğimiz hafta Başkent Fısıltıları’nda aktardım.
Yazının ardından en çok sorulan soru -sürpriz olmayan biçimde- ‘Ya Mansur Yavaş?’ oldu.
Bazılarına göre “Orta yol bulunup Yavaş MHP’de ‘aktif’ siyasete dönecek”, bazılarına göre ise, “Artık dönüş yok.”
Başkent Fısıltıları’nı takip edenler aylar öncesinde yazdığım, ‘Mansur Yavaş gidiyor, Turgut Altınok geliyor’ başlıklı yazıyı hatırlayacaklardır.
Durum bugün için de değişmiş değil aslında.

NABIZ YOKLAMA

MHP Genel Merkezi’nde bir grup, Yavaş’ın nabzını yokluyor. Yavaş’a, “Gel, Genel Başkan’la görüşelim”, “Görüşmeden sonra Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adaylığın açıklanır” yönünde telkinlerde bulunuyorlar.
Ancak tüm bu ‘görüşme/görüştürme’ taleplerine rağmen Yavaş’ın derin kırgınlığı geçmiş değil.

Haberin Devamı

MEKTUPLA BAŞLADI

Özellikle 2011 yılı başında Yavaş’ın, MHP Lideri Bahçeli’ye yazdığı, parti politikalarına yönelik önerilerin ve eleştirilerin yer aldığı mektubun ‘sızdırılması olayı’ halen unutulmadı.
Yavaş’ın mektubu sızdıranın kendisi olmadığı halde bazı çevrelerin Bahçeli üzerinde aksi yönde kulisleri ikilinin arasındaki ipleri kopma noktasına getirmişti.
O günden sonra MHP Merkez Yürütme Kurulu üyesi olan Yavaş hiçbir toplantıya çağrılmadı. Bunun yanı sıra parti uzantılı e-posta adresi kapatıldı.
İhraç edilmese de istifaya zorlandı, etkisizleştirildi.

DETAYLI AÇIKLAMA HAZIRLIĞI

Tüm bunların üzerine şimdi yeniden başlanan ‘ikna turları’ sonuç verir mi bilinmez. Ama görünen tabloya göre Yavaş’ın mevcut MHP yönetimiyle bir araya gelmesi çok kolay görünmüyor.
Yavaş’ın ise siyasi yol haritasını açıklamak için bir hazırlığı olduğu ve önümüzdeki günlerde detaylı bir açıklama yapacağı kulağımıza gelen fısıltılar arasında...

Yazarın Tüm Yazıları