Yanlış liposuction cinsel hayatı da etkiliyor

Hatalı uygulanan liposuction’ın vücudun görünümünü bozmasının yanı sıra cinsel hayatı da etkilediğini biliyor musunuz? Hatta hatalı uygulama, cinsel yaşamının sonu bile olabiliyor.

Estetik-Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hasan Fındık, liposuction’ın kişinin hayatında büyük önem taşıdığını, yapılan yanlış müdahalelerin keyifsiz sonuçlar doğurduğunu belirtiyor. Ona göre yanlış uygulanan liposuction’nın günah keçisi yöntemin kendisi değil, hatalı uygulamanın doğurduğu negatif sonuçlar: "Genelde yanlış uygulama değil liposuction suçlanıyor. ’Liposuction yaptırdım, hiç memnun kalmadım’ şikayetleri çok fazla. Ancak günah keçisi olan liposuction değil uygulama yöntemi..."

ERKEKLER DE İSTİYOR

Op. Dr. Hasan Fındık, en doğru liposuction yönteminin kanama ve morartının önlendiği işlem sonrası ağrı hissedilmemesi için işlem öncesinde bir sıvının vücuda verildiği yöntem olduğunu belirtiyor: "Bu uygulamanın adı wet, superwet veya tumescent teknik. Liposuction işleminden önce yağların eritilmesi yani lipolizi, liposuction operasyonunun konforunu artırarak sonucu daha da güzelleştiriyor. Uygulama en çok kadınların basen-karın- bacak -çene altı-kol, erkeklerde ise karın ve bel bölgesine yapılıyor. Son zamanlarda erkeklerin de liposuction’a karşı talebi hızla artıyor."

Ön hazırlığa gerek yok

Operasyon öncesi özel olarak dikkat edilmesi gereken bir şey yok:

İşlemden 1 hafta önce (eğer kullanılıyor ise) Aspirin gibi kanı sulandıran ilaçların bırakılması,

Operasyon sonrasında ise günlük 2-3 litre su içilmesi,

Günde 30 dakika hafif bir yürüyüş yapılması faydalı oluyor.

Lokal anestezi ile uygulama

Liposuction işlemi için genel anestezi şart değil. Uyutulmadan da liposuction uygulanıyor. Uygulanan anestezi türü hastanede yatış süresini belirliyor. Özellikle genel anestezi talebi olmazsa sedoaneljezi denilen bir anestezi şekliyle uyutulmadan operasyon yapılıyor. Fındık, liposuction’dan sonra aynı gün yürüyüş gibi basit eylemler yapılabileceğini belirtiyor: "Sosyal ve iş yaşamına ortalama 48 saat sonra dönülebiliyor. Liposuction’in süresi de yine yapılacak işleme bağlı olarak 1-5 saat arasında değişiyor. Uygulamanın mutlaka hastanede, ameliyathane şartlarında ve steril bir ortamda gerçekleşmesi gerekiyor."

Rujunuzu dudak şeklinize göre sürün

Kadınların en sık kullandığı makyaj malzemesi tabii ki ruj... Bu hiç de şaşırtıcı değil çünkü ruj, çabucak ve kolayca uygulanıyor. Yarattığı etki ise inanılmaz! Ama dudaklarınızın mükemmel görünmesini sağlamak sizin elinizde...

Çoğu kadın dolgun, baştan çıkarıcı ve mükemmel dudaklara sahip olmak ister. Dudaklarınızın baş döndürücü görünmesini istiyorsanız dudak yapınıza özel ürünler ile bunu sağlayabilirsiniz.

İNCE DUDAKLAR

İnce dudaklı iseniz ve daha dolgun görünümlü bir dudak elde etmek istiyorsanız, Nur Toktay, dudak kalemini doğal dudak çizginizin biraz üstüne doğru uygulamanızı tavsiye ediyor. Ruj seçerken parlak renkler olmasına dikkat ederseniz hem istediğiniz görüntüyü yakalayabilir hem de dudaklarınızı, olduğundan daha dolgun göstermiş oluyorsunuz. Toktay ince dudaklılar için, baz olarak dudaklara dolgunluk veren şeffaf bir parlatıcı uygulayarak dudaklarınızı dolgunlaştırmanızı, ardından ruj kullanmanızı tavsiye ediyor.

KALIN DUDAKLAR

Eğer dudaklarınız kalın ise Nur Toktay’ın önerisi, dudak kalemini, dudak çizginizin biraz içine doğru uygulamanız. Böylece dudaklarınızı inceltmiş oluyorsunuz. Rujunuzu, parlak olmayan koyu renklerden seçmeniz de önemli. Sezonun yeni renk koleksiyonları her seferinde cilt tonuna uygun bir rengi sürmenize imkan sağlıyor.

ASİMETRİKLER

Simetrik olmayan dudaklar için yapılması gereken en doğru şey ise istediğiniz biçimi kalem ile vermek. Uyguladığınız kalemin renginin görünmemesi için yapmanız gereken, dudak kaleminin ruj ile birlikte dağılmasını sağlamak.

Kilo tuzaklarına dikkat

Yeşilliğin sağlıklı olduğunu hepimiz biliyoruz. Ama bunun için hayatımızı sadece salata yiyerek geçirecek değiliz.

Evet, yeşillik yiyenler aynı zamanda ciltlerine de inanılmaz bir iyilik yapıyor. İçerdiği hücreleri aktive eden folik asit çoğunlukla genç kadınlarda eksik olan bir madde. Latince yaprak anlamına gelen "folium" özellikle marul ve ıspanakta bolca bulunuyor. Ama dikkat! Salata büfesindeki her şey mükemmel bir vücut için yararlı değil. İşte, tabakta olması gerekenler...

YİYİN

Ceviz:
Akıllı ve lezzetli bir alternatif. Ayrıca oldukça fazla omega 3 yağ asitleri içeriyor. Cilt için mükemmel...

ABARTMAYIN

Cips:
Tadı güzel ama aynı zamanda çok fazla yağ içeriyor. 100 gramında yaklaşık 461 kcal yağ bulunuyor.

YİYİN

Tavuk göğsü:
Gerçek bir protein deposu. Ama dikkat! Yerken derisinden uzak durmalısınız.

ABARTMAYIN

Kırmızı et:
Mükemmel tadının yanı sıra fazla tuzlu oluşu ve içerdiği yağ ile uzak durulması gereken bir besin.

YİYİN

Kırmızı pancar:
Neredeyse yok denecek kadar kalorisi var. Buna karşın bolca folik asit içeriyor.

ABARTMAYIN

Avokado:
Tabii ki kesinlikle sağlıklı. Ama meyvenin 100 gramında 200 kcal ve 25 gram yağ bulunuyor.

YİYİN

Sirke ve yağ sosu bilinenin aksine oldukça az yağ içerir. Eğer daha kremsi bir karışım seviyorsanız sosa bir miktar yoğurt ekleyin.

ABARTMAYIN

Kremalı soslar: İki yemek kaşığı krema sosunun 160’dan daha fazla kalori içerdiğini biliyor muydunuz?

YİYİN

Yeşil biber:
İçeriğinde bolca beta-karoten bulunan bu sebze lezzetinin yanı sıra bağışıklık sistemine iyi geliyor.

ABARTMAYIN

Zeytin:
Gerçek bir yağ ve kalori bombasıdır. Bu ne demek, elinizi fazla zeytinden çekin!

YİYİN

Tahıllı ekmek:
Uzmanlar güzellik besini olduğuna yemin ediyor. İçerdiği az yağa karşın B vitaminiyle cildi genç tutuyor.

ABARTMAYIN

Beyaz ekmek:
Baget ve benzerleri besleyici maddeler yerine vücudu "boş kalori" ile dolduruyor.
Yazarın Tüm Yazıları