Yalçın Bayer: GS'liler olarak bu pisliği kınayalım

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

Taksim Meydanı'nda bu canice olayı yapanlara soruyorum, bu işlerden gurur mu duyuyorsunuz?

Her ne kadar holigan olsalar da, tahrik etseler de, tahripte bulunsalar da herhalde ölümü hak etmemişlerdi.

Hangi yasa ve kanuna göre öldürdünüz? Bunları yaparken Türk Devleti'ni, o devletin mensubu olduğu vatandaşları ve de Galatasaray'ı düşündünüz mü?

Bu kanı nasıl temizleyeceğiz?

Biz böyle mi misafirperveriz?

Bundan sonra bir İngiliz'in Türkler'e karşı duyacağı kin ve nefret duygularını nasıl temizleyeceğiz.

Bizler şimdi Leeds'e gidip GS'yi destekleyeceğiz. Sizlerin bizlerin hayatını tehlikeye atmaya ne hakkınız vardı?

Velhasıl uzun vadedeki tahribatın sonuçlarına bizler katlanacağız.

Ölen iki Leeds taraftarının ailelerine taziyetlerimi sunuyorum ve en az onlar kadar suçluların cezalandırılmasını ve bize sürülen lekenin temizlenmesini istiyorum.

Bütün GS taraftarlarının bu yapılanlardan sorumlu olmadıklarını, en azından hepimizin bu olay karşısında çok üzüldüğümüzü Leeds taraftarlarının bilmesini istiyorum.

Bize sporun kardeşlik ve barış demek olduğu öğretildi..

Bu pisliği temizlemek için GS taraftarı olarak bir imza kampanyası düzenlenerek olayın kınanması herhalde yapabileceğimiz en basit şey olsa gerek. Medyanın bu konu hakkında öncülük yapmasını rica ediyorum.

Fikret OĞUZ-LONDRA

Bankalar Birliği'ne günaydın!

BANKALAR Birliği gazetelere çarşaf çarşaf ilan veriyor; off-shore hesaplarının devlet güvencesinde olmadığına dair...

Daha önce aklınız neredeydi, atı alan Üsküdar'ı geçtikten sonra bu ilanların ne anlamı kaldı ki... 5 bin vatandaş parasını devletin yasal güvencesiyle izniyle kurulmuş bankalara yatırmış, 3 aydır parasını alamıyor, mağdur durumda. Bu insanların suçu neydi? Hükümet yetkililerinin kapılarını çaldığımızda 'Siz de sağlam bankalara yatırsaydınız' deniyor. Vatandaş parasını yatırmışsa o paraların nerelerde kullanıldığını, kimlere kredi verildiğini bilemez, bilmek zorunda da değildir. Bugün bir camiye, derneğe bile yardım toplamak için izin almak gerekiyor. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilen 5 banka trilyonları toplarken, kimler izin verdi?

Bu bankalar zor duruma düşerken Merkez Bankası ve Hazine yetkilileri neden vatandaşı uyarmadı?

Cankat YILMAZ-ANKARA

Bu millete sahip çıkın

SON günlerde ülkemizde yaşayan vatandaşlarımızın da şiddete dayalı bir yaşamı kabul etmelerini üzülerek görüyoruz. Aslında asil, misafirsever bu millete ne oldu da bu hale geldi diye çok iyi düşünmek lazım.

Her gün TV'lerimizde, Adliye önlerindeki kavgaları, suçluların dövülerek linç edilmek istenmelerini, el-kol hareketi yaptı diye İngilizler'in öldürülmelerini, yol vermedi diye arabasını yayaların üstüne süren kişileri gördükçe hamurunda sevgi yatan bu toplumun neden bu duruma düşürüldüğünü anlamamak için kafamızı deve kuşu gibi kuma sokmamız gerekir; her şeyden önce sayın siyasiler, bu tür olguların daha fazla yayılarak 1980 öncesindeki 'fikir anarşisi'nin 2000'li yıllarda 'şiddet anarşisi'ne dönüşmemesi için...

Milli Eğitim sisteminin tekrar gözden geçirilmesi; geç işleyen ve caydırıcı olmayan Adalet sisteminin yeniden düzenlenmesi; işsizlik oranının ivedilikle azaltılması; paranın alım gücünün yükseltilmesi; ara sınıf elemanının yetiştirileceği okulların teşvik edilerek çoğaltılması ivedilikle ele alınmalıdır.

AB hayali ile yaşayan milletimizin, ileride AB'ye kolay kolay alınmayacağı savından hareketle lütfen milletimize sahip çıkalım.

Kasım KIZILSU-ANKARA

O kafa!

6.4.2000'deki gündem sayfalarında yer alan haberde Bursa'da Semra Aral adlı kişinin jeep'inde bıraktığı 'Milka' adlı köpeğin sıcak ve havasızlık yüzünden 6 saatte can çekişerek öldüğü yazıyordu. Çok üzücü bir olay... Ama daha üzücü olanı ise Semra Hanım'ın 'Ne olmuş, öldüyse yenisini alırım' demesi. Kendisine bir önerim var: Eğer Semra Hanım o jeep'in içinde sıcak içerisinde bir saat havasız ve susuz kalmayı başarabilirse 'Milka'nın yerine yenisini almak istediği 'Labrador' cinsi köpeği ben kendisine armağan olarak vereceğim.

Acar YAVUZ-BELÇİKA

Salak kafam

BENİM salak kafam şöyle düşünüyor: Ne kadar çok silahlanırsak, o kadar düşmanımız oluşuyor. Hál'a yeni tanklar, savaş uçakları, helikopterler alıyoruz.

Bu silahlara harcadığımız milyar dolarları köylülerin eğitimine, yangın söndürme uçaklarına harcasak daha iyi olmaz mı?

Ahmet AYDIN-İZMİR

Perikles sendromu

ŞİMDİ ayıkla pirincin taşını. Tarihe dönelim... Atina'da seçim vardır. O tarihte seçmenler Atina'ya giderek oy kullanmaktadırlar. Bir köylü okur-yazar olmadığı için oyunu yazdıracak birine bakar. Gözünü kestirdiği birini bulur. ‘‘Kimi yazmamı istiyorsun?’’ sorusu üzerine köylü, ‘‘Perikles'i yazma da kimi yazarsan yaz’’ yanıtını verir. Oy yazacak olan Perikles'tir. Atina altın devrini yaşamaktadır. Perikles kendi dışında birini yazar ve köylüye, neden Perikles'i istemediğini sorar. Köylü, ‘‘25 yıldır Perikles lafından bıktım’’ yanıtını verir.

Bizde mi Perikles sendromu yaşadık acaba.

Demokrasilerde çareler tükenmez, buyrun liderler.

A. İsmet SAYIN-ANKARA

Polise sorular

İngiliz polisi daha önce geldi, toplantı yaptı, yararı ne oldu? Holiganların ne kadar 'canavar' olduğu biliniyor. Adım adım niye izlenmedi?

Holiganlar sabıkalı ise bunlar neden yurda sokuldu? İngiliz polisi, bunlara neden yurtdışına çıkış izni verdi?

Olaylarda ihmalleri olanlar görevlerinden alınmadıkça, tedbirsizliklerin devamı gelecektir.

Erhan GÖÇMEN-ERDEK

ENFLASYONLA mücadeleye kararlı 'hükümetin' bu konuda ne kadar ciddi olduğunu görmek için hiç 31.12.1999'dan bu yana meydana gelen Noter Harç ve ücretlerindeki artışa baktınız mı? Mart'taki yeni zamla bu fiyatlar yüzde 80'i geçiyor. Nerede yüzde 25'ler?

Kemal SEVİNÇ-DİYARBAKIR

BİR kamu kuruluşunda şef olarak çalışıyorum. Bizler ortalama 170-180 milyon maaş alırken, emrimizde sözleşmeli olarak çalışan ilkokul mezunu işçiler 300 milyon alıyor. Bu haksızlıkla ilgilenilmesi dileğiyle...

Ahmet ÇALIŞKAN-İZMİR

ESKİŞEHİR İTİA ile İİBF Mezunları Derneği Başkanı Ahmet Öner'den çağrı: Derneğimizin geleneksel mezunlar gecesi; 22.4.2000 Cumartesi 19.00'da Ankara, Kurtuluş Vedat Dalokay kokteyl salonunda... (0312-431 04 93)

Yazarın Tüm Yazıları