Siyasiler Anadolu’yu yok edemezler

ANADOLU’nun doğasını savunanlar Tabiatı ve Biyoçeşitliliği Koruma Kanun Tasarısı’nı protesto etmek için TBMM’nin önünde basın açıklaması için bir araya geliyor.

170’i aşkın yerel ve ulusal ölçekteki oluşumun destek vereceğini duyurduğu basın açıklamasına Anadolu’nun dört bir yanından gelenler de katılacak.
Milli park, SİT gibi korunan alanlar da dahil, Türkiye genelinde hidroelektrik santraller (HES) başta olmak üzere doğayı yok edecek bütün yatırımların önünü açan tasarıya tepki büyüyor.
’Anadolu’yu Vermeyeceğiz’ pankartı altında bugün saat 11.00’de TBMM önünde kitlesel bir basın açıklamasıyla tepkilerini dile getirecek olan STÖ adına bir açıklama yapılacak.
Platform Birleşenleri adına konuşan Sarıkeçili göçerlerinin lideri Pervin Çoban Savran, “Toprağımızı, suyumuzu, zengin çeşitliliğe sahip Anadolu’muzu yok edecek Tabiatı ve Biyoçeşitliliği Koruma Kanun Tasarısı Anadolu’nun ölüm fermanıdır. Anadolu halkı bu tasarının Meclis’ten geçmesine izin vermeyecek” diyor.
Savran, şunları söylüyor:
“Eğer yasalar doğamızı korumayacaksa halk koruyacak, köklerine ve doğasına ne pahasına olursa olsun sahip çıkacaktır. Bizi yönetenlerin bunu açıkça bilmesi gerekiyor. Kimse siyasilere doğayı yok etsinler diye bir yetki vermiyor. Bu nedenle bu yasanın asla bir hükmü olmayacaktır. Biran önce bu tasarı geri çekilerek Anadolu’nun zengin doğasını koruyacak önlemler hayata geçirilmelidir. Anadolu insanı bunu istiyor.” (www.anadoluyuvermeyecegiz.net)

Gazi’ye de bizlere de yazık


2009 yılı Gazi Üniversitesi Mes. Eğt. Fak. Moda Tasarım Öğretmenliği mezunuyum. Branşımızda atama kontenjan sayısı 25-50 (en fazla) kişiden ibaret olduğu için henüz atanamadım.
Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi’nde (özellikle Aile Ekonomisi ve Beslenme Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi ve Aile Ekonomisi Yaygın Eğitim Bölümü, Aile Bilimleri Ve Tüketici Eğitimi Öğretmenliği) gibi... Marmara ve Selçuk Üniversiteleri’nde Teknoloji Tasarım branşında atanma hakkı verilmiştir. Biz Giyim Endüstrisi, Hazır Giyim Öğretmenliği, Giyim Öğretmenliği ve Moda Tasarım Öğretmenliği Bölümü mezunları yukarıda adı geçen bölümler kadar hatta bazılarına oranla daha fazla tasarım dersi görmüş olduğumuz halde teknoloji tasarım branşında atanma hakkına sahip değiliz.
Ayrıca okullarda ücretli olarak da bu dersi başarılı bir şekilde veriyoruz. Atandıktan sonra da bu branşa geçiş hakkımız olduğu halde ilk atama da bu branşta atanamıyoruz. Bölüm başkanlarımızın da bu branşa atamamızın yapılmasını onayladıklarını da belirtmek isterim.
Kendi branşımızda kontenjan sayısının arttırılmasını veya 2011 atama dönemi ve daha sonraki atamalarda tercih başvuru ekranına Teknoloji ve Tasarım alanına başvurabilecek bölümler arasına Giyim Endüstrisi, Hazır Giyim Öğretmenliği, Giyim Öğretmenliği ve Moda Tasarım Öğretmenliği’nin de eklenerek bu haksızlığın giderilmesini ve gereğinin yapılarak başvuru hakkımızın verilmesini istiyoruz.
İknur USTA

4. Cadde nasıl karışıyor

KIZILAY’dan Yıldız ve Or-an istikametine devam edecek dolmuşların Simon Bolivar Caddesi’nden düz devam edip Yıldız Kavşağı’ndan sağa dönüp Turan Güneş Bulvarı’na çıkması gerekiyor. Fakat Yıldız Kavşağı çoğu zaman tıkalı olduğu için uyanıklık edip 4. Cadde istikametine fütursuzca müşteriye bile sormadan sapıyorlar. 4. Cadde’yi bir güzel karıştırdıkları gibi daha sonra 713. Sokağa bodoslama girip yayaların üzerine sürüyor ve orayı tamamen karıştırıyorlar. Aynı şeyi küçücük sokağa dönmeye çalışan Özel Halk Otobüsleri de sürekli yapıyor.
Belediye otobüsleri sürekli kurallara uyarken bunların bir ayrıcalığı mı vardır?
Numan AKSOY
Yazarın Tüm Yazıları