Şişmansın dedi terk etti zayıfladım intikam aldım

Sevgili Güzin abla, ben 19 yaşında Almanya’da yaşayan bir gencim. Bundan yaklaşık iki yıl önce lise son sınıfa gittiğim zamanlarda sınıfımıza yeni gelen bir kızdan hoşlandım.

O zamanlar oldukça çekingen biriydim. O kıza açılmam bir hayli zor oldu. Okuldan ayrılmamıza birkaç gün kala ona çıkma teklifi ettim, kabul etti.

Çok mutluydum. Ama çıkmaya başladığımızın dördüncü günü bana, benim gibi biriyle olamayacağını, şişman olduğumu, benimle alay etmek için çıktığını söyledi. Bu benim çok ağrıma gitmişti. O yıl üniversite sınavını kazanıp buraya yatay geçiş yaptım. Ama lise son sınıftaki o hayal kırıklığımı bir türlü unutamıyordum.

Sonunda madem beni sırf kilolu olduğum için terk etti, o halde ben de değişeceğim, dedim ve spor yapmaya başladım. Kısa zamanda fazla kilolarımdan kurtuldum ve güzel bir fiziğe kavuştum. Bu arada birkaç kişiyle çıkıp, tecrübe kazandım. Artık intikamım için her şey hazırdı. Kışın Türkiye’ye tatile gittim. O da oradaydı. Beni görünce çok şaşırdı. Biraz uğraştıktan sonra razı ettim, çıkmaya başladık. Gün geçtikce bana bağlandığını hissediyordum. İntikamımı alabilmek için bağlanması gerekiyordu zaten. Ama hiç hesapta olmayan bir şey oldu ve bir daha asla sevemem, dediğim kişiye tekrar aşık oldum. Ama bana yaptıklarını da unutamıyordum. Sonunda intikam isteğim daha ağır bastı ve onu hiç sevmediğimi, intikam için onunla beraber olduğumu söyledim.

Çok üzüldü, ağladı. Hep o anın gelmesini beklemiştim. Ama mutlu olamamıştım. Dayanamayıp özür dilemeye gittim. Beni dinlemek bile istemedi. Sonra döndüm, burada da çıktığım kişiler oldu ama onu bir türlü unutamıyorum. Defalarca aradım ama sesimi duyunca telefonu hemen yüzüme kapatıyor. Onu tekrar kazanmak için ne yapmalıyım?

RUMUZ: İNTİKAM ATEŞİ

Sevgili oğlum, her zaman söylemiyor muyum, intikam, kin nefret gibi duygular insanı çok olumsuz etkiler. İnsana zarar verir, enerjisini tüketir. İşte ne olmuş, tekrar mutsuzluğa gömülmüşsün.

Bilinçaltında o kız için zayıflamış, hep onu düşünmüşsün. Hatta eminim sen ona yeniden aşık olmamışsın, zaten hep aşıkmışsın ve unutamamışsın. Tam her şey yoluna girmişken, şeytan dürtmüş seni!

Şimdi ne olacak?

Seni affedebilmesi için okulun ara tatil döneminde gel, ve ne yap yap, diller dök. Onu tekrar kazanmaya bak. Bu, telefonla halledilebilecek bir şey değil.


Eşimin kıskançlığı hayatı çekilmez kıldı


Benim eşim çok kıskanç, beni herkesten kıskanıyor. Öyle ki artık kimseye selam veremez oldum, çocuğumuz yoktu ondan böyle yaptığını sanıyordum. Şimdi çocuğumuz var, ama eşim daha kötü oldu.

Kıskançlığı ve bencilliği normal hayatımı yaşayamaz hale getirdi. Evleneli beş sene oldu ama sanki ömrüm bitti. Doktora götürdüm yine aynı. Hiç değişmiyor. İşe gidiyorum; ‘Dostuna gidiyorsun’, iş aramaya gidiyorum’ diyor. İşten çıkarıldım. İş bile arayamıyorum. Bir akıl ver?

RUMUZ: KISKANÇLIK

Şu kıskançlık hangi tarafta olursa olsun, gerçekten hayatı çekilmez hale getiren bir duygu. İnsan aşkından ölse, kendisine hayat hakkı tanımayan, kişiliğini baskı altında tutmaya bakan biriyle bir ömür geçiremez. Anlaşılan eşinin kıskançlığı hastalık düzeyinde.

Bu yapıdaki kadınlara çok seslendim ben bu köşemden, kimi anladı, kimi ise aynen devam etti. Kıskançlık insanın kendine güvensizliğinden, kendini beğenmemesinden kaynaklanır.

Bir psikiyatri uzmanı, eşinin bilinçaltında yatan nedenin bulunmasına yardımcı olabilir, diye düşünüyorum.


Lazer epilasyon uzmanından bilgi


Sevgili Güzin Abla, bir okuyucunuza cevaben yazdığım mektubun köşenizde yayınlanmasından sonra, pekçok kişi lazer epilasyon hakkında benden bilgi almak istedi. Ben de bilgilendirici bir yazı göndermek istedim.

Lazer epilasyon, ışık enerjisi ile istenmeyen tüylerin yok edilmesi prensibine dayanır. Deri yüzeyinden gönderilen ışık, kıl köklerindeki melanin denen boya maddesini parçalayarak, ısı enerjisi oluşturur, oluşan ısı kıl kökünü kalıcı olarak tahrip eder. İşlem genel olarak ağrısızdır. Ama hassas ciltlerde ağrı-kesici kremler kullanmak gerekebilir.

İşlemden sonra birkaç gün ciltte kızarıklık, hafif kabuklanmalar olabilir. Kullanılan cihaza göre seans sayısı 4-10 arasında değişmektedir. Seans aralıkları 4-8 haftadır. Bronzlaşmış ciltlere uygulanmaz. Lazer epilasyonda kullanılan cihazlar Amerika veya Avrupa sağlık daireleri tarafından onaylanmış olup, herhangi bir sağlık riski yoktur. Yüz bölgesindeki ince tüyler için IPL sistemi önerilir. ethemmercan@hotmail.com

Dr.Ethem Mercan Dermatolog



Sevgili Dr Ethem bey, verdiğiniz bilgiler için hem kendim hem de okurlarım adına çok teşekkürler. Doğrusu ben de hep bu lazer epilasyonla tüyler nasıl yok oluyor, diye merak ediyordum. Bu yönteme biraz da kuşkuyla bakıyordum. Dolayısıyla ben de bilgilenmiş oldum.
Yazarın Tüm Yazıları