Sevgili Nilüfer geçmiş olsun

Nilüfer ülkemizin yetiştirdiği önemli sanatçı ve yorumculardan biri.

Haberin Devamı

Sesiyle ilk kez 70’li yıllarda “Dünya Dönüyor” şarkısını dinlediğimde tanışmıştım. Pek çok güzel şarkısı var Nilüfer’in.
Benim en çok beğendiğim yorumu ise Kayahan’ın yazıp bestelediği “Geceler”...
Yaklaşık yedi yıl kadar önce tanıştık. Sevgili Sezen’in yakın dostlarından biriydi. Sezen’le sık görüşen biri olunca Nilüfer gibi yorum yeteneği de kendisi de mükemmel biriyle tanışma fırsatını bulabiliyorsunuz. Onu tanımayı, dahası onun arkadaşı, dostu olmayı “bir şans” olarak düşünürüm ve sevinirim.
Zaman içinde doktorluğunu da üstlendim Nilüfer’in, hem de büyük bir keyifle. Hiçbir ciddi sağlık sorunu da olmadı üç hafta kadar önce yaptığımız yıllık sağlık taramasına kadar.
Ekim ayı başında yaptığımız taramada, sol memenin biraz yaramazlık yaptığını gösteren, daha doğrusu orada can sıkıcı bir şeyler olduğunu anlatan bazı önemli işaretleri vardı mamografisinde.
Mamografiyi değerlendiren İntermed’in başarılı radyoloji uzmanı Dr. Mehtap Tunacı, bu görünümlerin bir meme tümöründen kaynaklanabileceğini belirtince, ileri incelemeler ve kesin teşhis, sonra da tedavinin planlanması için ona Dr. Meral Demirel’den bir randevu ayarladık.
Sonrasını basında okudunuz:
Maalesef bir meme tümörü söz konusuydu. Ne iyi ki henüz erken dönemdeyken yakalanmıştı.
Sevgili Nilüfer geçen hafta ameliyat oldu. Dr. Meral Hoca’ya göre her şey yolunda. Ameliyat ve sonrası herhangi bir problemle de karşılaşmadı.
Umarım bu karşılaştığı ilk ve son ciddi sağlık sorunu olur.
Nilüfer’e geçmiş olsun diyor, bu vesileyle de düzenli ve bilinçli sağlık taramalarının ne kadar önemli olduğunu size yeniden hatırlatıyorum.

Haberin Devamı

Meme kanseri riskini artıran durumlar

Yaşınız ilerledikçe meme kanserine yakalanma ihtimaliniz artıyor. Daha önce meme kanseri geçirmiş olmak çok önemli bir risk faktörü. Diğer risk faktörleri şunlar:
Yakın aile bireylerinden birinde meme kanseri saptanması
Göğüs ve boyun bölgesine radyoterapi uygulanması
Sağlık geçmişinde over -yumurtalık- ve tiroid kanseri bulunması
Doğum yapmamış olmak
Emzirmemiş olmak
İlk adet yaşının küçük olması
Son adet yaşının (menopoz) geç olması
Kilo fazlalığı ve obezite
Fazla alkol tüketimi
Menopoz sürecinde dikkatsiz uygulanan destek tedavileri
Depresyon

Haberin Devamı

Ünlülerin huzur terapisi

Yağan yağmurlar, gri bulutlar derken sonbahar kasveti iyiden iyiye üzerimize çöktü. Bu kasvete bir de günlük yaşamın sorunları eklenince stres, sıkıntı tavan yaptı. Formsante, ünlülere bu karanlık havayı nasıl dağıttıklarını, enerjilerini nasıl yükselttiklerini sordu.

İpek Tuzcuoğlu

İç dünyasıyla yüzleşiyor

“Avrupa Avrupa” adlı diziyle ekrana dönen İpek Tuzcuoğlu’nun sakinleşme reçetesinde denizin mavisi, doğanın yeşili yazıyor. Denizin, özellikle de yüzmenin kendisine çok iyi geldiğini söyleyen Tuzcuoğlu, doğayla baş başa kaldığı uzun yürüyüşler de yapıyor. Sıkıntılı olduğu zamanlarda yalnız kalmayı tercih eden oyuncu, bu sayede özüne dönerek iç dünyasıyla yüzleşebildiğini ve sorunlardan daha kolay sıyrılabildiğini söylüyor.

Ece Uslu

Haberin Devamı

Neşeli filmlerle keyifleniyor

Ece Uslu, yaşadığı sıkıntılardan kurtulmak, sorunları unutmak için televizyon karşısına geçmeyi tercih edenlerden... Başarılı oyuncu, ruh halini düzeltmek için neşeli filmler izliyor. Sakinleşmek için bal ve tarçın ilave ettiği melissa çayından da yararlanan Uslu, moralsiz olduğu zamanlarda sevdiği arkadaşlarıyla bir arada olmaktan da hoşlanıyor.

Akasya Asıltürkmen

Yoga ile rahatlıyor

Akasya Asıl-türkmen’in sakinleşmek için ilk tercihi yoga yapmak. Açık havanın kendisini rahatlattığını ifade eden oyuncu, sessiz ortamlarda yaptığı nefes egzersizlerinin ise iç sesini dinleyip, dengesini bulmasına yardımcı olduğunu düşünüyor.

İnci Türkay

Haberin Devamı

Mutfakta sakinleşiyor

İnci Türkay, sıkıntısını mutfakta unutuyor! Aklını karıştıran, canını sıkan durumlardan kurtulmak için mutfağa dalıp yemek yapmaya başlayan oyuncunun mutfaktaki en büyük yardımcısı ise oğlu Ali...

Pınar Aylin

Seralarda dolaşıyor

“En büyük pozitif enerji kaynağım, kızım Maya” diyen Pınar Aylin, huzuru doğada arıyor. Stresli olduğu zamanlarda ilk durağı çiçekçiler olan şarkıcı, müdavimi olduğu seralarda birkaç saat geçirerek sakinleşiyor.

Köpekleriyle yürüyüş yapıyor

Ezgi Mola, stresli olduğu anlarda spora gitmeyi ya da köpekleriyle yürüyüş yapmayı tercih ediyor.

Buket Dereoğlu

Sorunlardan tam gaz kaçıyor

Buket Dereoğlu, üzüntü, sıkıntı ve stresten araba kullanarak kurtuluyor. Kendini kötü hissettiği an direksiyona geçerek, canı nereye gitmek istiyorsa rotasını o yöne çeviren oyuncuya bu yolculuklarında sevdiği müzik gruplarının albümleri de eşlik ediyor.

Yazarın Tüm Yazıları