Ayşegül Domaniç Yelçe
Ayşegül Domaniç Yelçe
Ayşegül Domaniç YelçeYazarın Tüm Yazıları

"Sesi Görenler"

Merhabalar sevgili okurlar.

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Federasyonu, ülkemizde engelli futbolunun gelişmesi yolundaki çalışmalarını arttırarak sürdürüyor. Federasyon, ‘Türkiye Futbol Oynuyor’ projesi kapsamında Türkiye’nin en önde gelen teknoloji şirketlerinden Turkcell ile yeni bir işbirliğine imza attı. Bu işbirliği sonucunda, bu yıl ilki gerçekleştirilen ve kamuoyunda büyük bir beğeni kazanan Görme Engelliler Futbol Ligi'nin ismi değişiyor. Ligin ismi gelecek yıldan itibaren " Turkcell Sesi Görenler Futbol Ligi" olacak.

Turkcell bu işbirliği ile bir yandan ligin kalitesini arttıracak çalışmalara imza atacak, diğer taraftan Görme Engelliler Milli Takımı’nın iletişim ve teknoloji sponsorluğunu üstlenecek. Ayrıca; "en güzel gol, görmeden atılan goldür" sloganını benimseyen "sesi görenler futbolu"nun kamuoyundaki bilinirliğini arttıracak çalışmalar yapacak.

Haberin Devamı

Turkcell, Görme Engelliler Futbol Ligi ‘Sesi Görenler’in yanı sıra B1 (hiç görmeyenler) Milli Futbol Takımı’na 2016 Paralimpik Oyunları yolunda sponsor olduğunu açıklamak ve engellilikle ilgili farkındalığı arttırmak amacıyla 3 Aralık 2013 Dünya Engelliler Günü'nde anlamlı bir etkinlik düzenledi. Ülker Sports Arena’da gerçekleşen etkinliğe A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim de katıldı.

Etkinliğin ev sahipliği görevini üstlenen Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, yaptığı konuşmada; “Turkcell ailesi olarak, engellerin önce zihinlerde olduğuna inanıyoruz. İletişim ve teknoloji olanaklarımızı insanların hizmetine sunmak ve fırsat eşitliği sağlayarak ülkemizin ve toplumumuzun ekonomik-sosyal gelişimine katkıda bulunmak en önemli odaklarımızdan biri. Bu vizyon doğrultusunda görme engelli spor federasyonu ana sponsorluğumuz ve görme engelli bisiklet branşına verdiğimiz desteklerin ardından görme engelli futboluna da tüm desteğimizi yansıtacağız. Engelli vatandaşlarımıza verdiğimiz destek sporla da sınırlı değil, onları hayatın içine katmak için ‘Engel Tanımayanlar’ kapsamında başta Turkcell Hayal Ortağım projemiz olmak üzere birçok farklı alanda çözümler sunuyoruz. Bugün gerçekleştirdiğimiz etkinlikle de engelli vatandaşlarımızın yaşadığı sorunlarla dikkat çekmek istedik. Elbette sadece bugün değil, engelli vatandaşlarımızın hayatını 365 gün kolaylaştırmak istiyoruz. Amacımız ülkemizde görme engelli vatandaşlarımızın hayatın içinde daha fazla yer alması.” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Ufuk Özerten ise, yaptığı konuşmada; 2002 yılından bu yana Turkcell’le sürdürülen işbirliğinin genişletildiğini, yeni boyut kazandırılan ortak çalışmaları sayesinde Türkiye’de engelli futboluna daha fazla dikkat çekeceklerini ve farkındalık yaratacaklarını düşündüklerini, görme engelli futbolu ile ülkemiz futbolunun daha da değer kazanacağını, millilerimizin 2016 Paralimpik Oyunları’nda ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inandıklarını ifade etti.

Etkinlikte A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, Mehmet Topal, Tümer Metin, Bülent Korkmaz, Metin Tekin, Ali Gültiken gibi ünlü futbolcular, basın mensupları ve görme engelli milli futbolcuların mücadele ettiği bir gösteri maçı gerçekleşti. Karşılaşma renkli görüntülere sahne olurken, her iki takım da yaptığı mücadeleyle göz doldurdu.

Haberin Devamı

Sesi Görenler

Ben "Sesi Görenler"in bu özel karşılaşmasını saha kenarından, Fenerbahçe takımından ünlü bir futbolcu ile birlikte izledim. Genç futbolcu görme engelli futbolcuları hayranlıkla seyrederken, onların imkânsızı başardıklarını söyledi. Görme engellilerin fırsat verildiğinde neler başarabilecekleri bir kez daha kanıtlanmış oldu.

Turkcell ve Türkiye Görme Engelliler Federasyonu arasında yapılan anlaşma ile birlikte, Türkiye’de görme engelli futbolunun tanıtımına ve sporcuların kişisel gelişimine katkıda bulunacak çalışmalar başlatılmış olacak. Hedef ise, “engellilere hayatın her alanında fırsatlar yaratmak” olarak belirlenmiş bulunuyor.

Engellerimizi hissettirmeyecek, engelsiz bir yaşam dileği ile...

Yazarın Tüm Yazıları