Selülitleriniz kaç dalga boyu

Selülitlerinizin inatla bacaklarınızdan, popo bölgenizden, karnınızdan ve kollarınızdan gitmediğini düşünüyorsanız, o zaman size iyi bir haberimiz var.

Madonna’nın da uyguladığı yeni bir yöntem; akustik dalga terapisi... Özelliği diğer dokulara zarar vermeden dalga boyuyla sadece yağ dokularını çözmesi.

aha önce böbrek taşı kırmada kullanılan yeni bir yöntem, şok dalgalarıyla şimdilerde kadınları selülitlerden kurtarıyor. Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız medikal estetik uzmanı Dr. Mustafa Karataş, akustik dalga terapisiyle bölgesel yağların doğrudan parçalandığını belirtiyor. Ancak etkili bir sonuç için tıpkı antibiyotik kullanımında olduğu gibi, bu uygulamanın da olmazsa olmazları var. Bunlar arasında en önemlisi günde 3,5 litre su tüketimi ve en az 35 dakika hareket; "Bizim onay verdiğimiz hastalarımız da tüm bu koşulları kabul edip uygulamaya başlıyor. Çünkü parçalanan yağların atılması için su ve hareket şart. Parçalanan ve lenf dolaşımına katılan yağı yukarı almak için kas pompası çalışmalı. Atılımını sağlamak için de yüksek su tüketimi gerekiyor. Üç-dört hafta içinde bizim gözlemlediğimiz yüzde 80’lere varan düzelmeler" diyor.

Nedeni hormanal bozukluk

Dr.Mustafa Karataş, akustik dalga terapisinin diğer zayıflama yöntemlerinden farklı olduğunun altını çiziyor; "Diyet yaptırırsınız, koşturursunuz kişi zayıflar ama selüliti kalır. Selülit, belirli bölgelerde dolaşım ve yağ dokusunun bozulması hastalığı. En büyük nedeni de hormonal dengesizlikler olarak biliniyor. Ayrıca alkol, doğum kontrol ilaçları ve yüksek kalorili gıdalar da selülitin oluşumunu destekliyor."

Uygulama zayıflama hastalarında diyetle destekleniyor. Ancak selülit sorununda böyle bir zorunluluk yok. Karataş, akustik dalga terapisi sonrasında kişinin iki yıl boyunca selülit sorunu yaşamayacağını anlatıyor; "Tabii ki, organizmada hormon üretimi, östrojen devam ediyor. Vücut indeksi inip çıkabiliyor çünkü yağ dokusu stabil değil. Vücut da yıkmaya değil yapmaya eğilimli. Yağ doku ise oluşturmaya daha fazla eğilimli. Ama kişi kilosunu sabit tuttuğu sürece iki yıl selüliti sorun olarak algılamaz."

Şok dalgaları yağları parçalıyor

Akustik dalga terapisinin bir seansı 30-35 dakika. Toplamda ise 8 seans öneriliyor. Uygulamanın dikkat çekici özelliği, kısa sürede sonuç vermesi. İşlem sırasında kişi derinde hafif bir ağrı hissediyor. Haftada iki kez yapılan uygulama bir ay içinde sonuç veriyor. Öncesinde ultrasonik yağ ölçümü yapılıyor. Akustik dalga terapisi karın, bel, kalça, bacak, kol bölgesine uygulanabiliyor.

Sırtlara özgürlük

Bikiniler, mayolar, derin dekolteler... Sıcak yaz günlerinde ve gecelerinde dekolte bakımı büyük önem taşıyor.

üzel bir sırt ve göğüs dekoltesine kim sahip olmak istemez ki? Bunun ilk adımı öncelikle vücut peelingleri... Böylelikle cilt yüzeyinde birikmiş kirleri arındırırken aynı zamanda farklılaşan cilt tonunu da düzeltebilirsiniz. Haftada üç kez uzun bir vücut fırçası ya da kese yardımıyla yapacağınız temizlik sonrasında kremlerinizi sakın ihmal etmeyin. Yoğun içerikli ve cildi gerginleştirici etkisi bulunan krem

ya da losyonlarınızı her gün duştan sonra kullanabilirsiniz.

Forma sokmak için...

Her zaman sırtınızı dik tutun ve omuzlarınızı yukarı doğru kaldırarak yürüyün. Bunun için düzenli olarak yapabileceğiniz bir egzersiz var; kollarınızı iki yanınızda karnınızın üzerine yere uzanın. Şimdi parmak uçlarınız çenenize dokunacak şekilde pozisyon alın. Bu sırada nefes verin ve vücudunuzu yukarı kaldırın. Üç saniye böyle kalın ve eski pozisyonunuza geri dönün. Aynı hareketi 10 kez tekrarlayın. Ve ikinci egzersiz; bir sandalyeye oturun, ayaklarınız yere değsin, dizleriniz de birbirine... Üst bedeninizi yavaşça arkaya doğru gerginleştirin ve 30 saniye böyle kalın. Aynı hareketi üç kez tekrarlayın.

Yazı hissetmenin 

İPUCU


1 Kusursuz yapılmış bir manikür ve pedikür. Artık koyu renkler yerine daha canlı tonlarda oje kullanma zamanı.

2 Ayak parmaklarına takılan değişik yüzükler hem seksi hem de bakımlı bir görüntü veriyor.

3 Mercan, yazın favori rengi. Mümkünse aksesuvarlarınızı ve ojenizin rengini mercan tonlarında tercih edebilirsiniz.

4 Siyah maskaraları kışa saklayın. Şimdi kahve, mavi ya da mor maskaralar çok moda. Üstelik gözleri daha aydınlık gösteriyorlar.

5 Kırmızının her tonu bu yaz mübah. Özellikle dudak parlatıcıları hiç makyaj yapmamış olsanız bie cildinize hoş bir görünüm katabilir.

6 Yaza uygun hafif kokuları tercih edin. Çiçek ve meyve kokuları çok talep görüyor.

7 Güneş losyonları ve ferahlatıcı spreyler olmadan asla dışarı çıkmayın.
Yazarın Tüm Yazıları