Sanki birileri benimle konuşuyor

Güzin Abla
Haberin Devamı

RUMUZ DEMET

ABLACIĞIM, 22 yaşında çevresi tarafından beğenilen bir kızım. Aslında cıvıl cıvıl neşeli, hayat dolu bir insandım. Taa ki iki yıl önce beni şok eden depresyona girmeme neden olan bir olayla karşılaşıncaya kadar. 18 yaşındaki çok sevdiğim ve kardeşim gibi gördüğüm akrabamızın oğlu evlerine oturmaya gittiğimiz bir gün karşıma geçti ve bana garip bir şekilde bakarak mastürbasyon yaptı. Bu olay beni çok sarstı. Şok geçirmeme yol açtı.

Ona gerekeni söyledim. Ama iki yıldır bu olayı kafamdan atamıyorum. Bunu düşünmekten garip sorunlar yaşamaya başladım. Kafamın içinde sanki birileri benimle konuşuyor. Psikoloğa gittim. Bunun bir takıntıdan ibaret olduğunu söylediler.

Kafamdaki bu ses benim deli olacağımı hiçbir zaman mutlu olamayacağımı tekrarlayıp duruyor. Artık öyle bir haldeyim ki ne gelecek hakkında bir umudum var ne de evlenmek istiyorum. Evlensem bile içimdeki bu korkudan kurtulamayacağımı biliyorum. İntiharı bile düşünüyorum. Ben gerçekten deli mi oluyorum?

CANIM Kızım, gerçekte akıl hastası olan kişiler tam tersine ‘‘ben dünyanın en akıllı insanıyım’’ diyorlar. TV'de izlemiyor musun? Sakın böyle şeyler düşünme. Sen hassas yapılı bir genç kızsın. Bu gencin aslında fütursuzca ve yaşının getirdiği sorumsuzlukla, karşına geçip yaptığı bu hareket aslında bu kadar önemsenecek, bu kadar senin hayatını alt üst edecek bir olay değil. Ona kızarsın, öfkelenirsin. Bir daha görüşmezsin hepsi bu. Ama sen bu olayı çok büyütmüşsün. Bu hassas bünyenin bilinçaltında biriktirdiği birçok olay sonunda bu olay da bir vesile olmuş. Bir son damla yani. Ve depresyona girmişsin. Psikologlar sana yardımcı olabilirler.

Ama olmazsa bir psikiyatrla görüşebilirsin. Belki biraz daha ciddi ilaçlarla bu sorunu atlatırsın. Aslında herkesin zaman zaman kafasından geçen bazı düşünceleri ses gibi algıladığı olur. Bu konuşmalar aslında senin düşüncelerinin daha çok da korkuların.

Hiç üzülme, gençlikte bu tür olaylarla karşılaşılır çoğu kez. Ama bir süre bir psikiyatri uzmanının tedavisine girersin kendi kendine telkin ve onun vereceği ilaçlarla hemen iyileşirsin.

FAKS: 0212 677 04 21

Yazarın Tüm Yazıları