Pazılı omlet kaygana

Pazı yapraklarını yıkayıp iyice süzün.

Haberin Devamı

İncecik doğrayıp derin bir kaba koyun. Taze soğan ve maydanozu ayıklayıp yıkadıktan sonra incecik dilimleyin ve pazının üzerine ilave edin.
Sebzeleri elinizle yoğurarak yumuşatın. Yumurtaları başka bir kaseye kırıp üzerine unu ekleyin. Karışımı çatal yardımıyla iyice çırpın. Unu iyice ezin.
Üzerine suyu azar azar katıp çırpmaya devam edin. Tuz, karabiber, nane ve kekiği de serpiştirip tekrar çırptıktan sonra karışımı sebzelerin üzerine aktarın.
Malzemeleri iyice karıştırın. Sıvıyağı en az 25-28 santim çapındaki bir teflon tavaya aktarıp hafif kısılmış ateşin üzerine oturtun.
Yağ kızınca hazırladığınız yumurtalı karışımı tavaya yayın. Tavayı arada sırada sallayarak omletin altını 8-10 dakika kadar pişirin. Tahta bir spatula yardımıyla omletin kenarlarını kaldırıp pişip pişmediğini kontrol edin. Altı kızaran omletin üzerine bir kapak koyun ve omleti dikkatli bir şekilde ters çevirin. Bu işlemi yaparken dikkatli olmanız gerekir.
Sulanan sebzelerin suyu etrafa saçılabilir.
Ters çevirdiğiniz omleti yine kısık ateşte ve tavayı sık sık sallayarak uzun süre, 15-18 dakika pişirin. Kısık ateşte pişen omlet suyunu iyice çekecek ve içi de pişecektir. Ocaktan aldığınız omleti servis tabağına alıp dilimleyerek servise sunun.

Haberin Devamı

Malzeme Listesi

Yarım demet
pazı yaprağı
2 adet taze yeşil soğan
4-5 dal maydanoz
1 su bardağı su
2 tepeleme
yemek kaşığı un
4 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz, karabiber
2 çay kaşığı kuru nane, kuru kekik
Ayrıca, 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ

Yazarın Tüm Yazıları