Palmiye Park’tan Renova

Haberin Devamı

Palmiye Park’tan Renova

EGE Yapı ve CDS Yapı’nın ortak girişiminin eseri Palmiye Park’ın yeni projesi Renova’ya başlandı. Palmiye Park’ın diğer projeleri gibi Renova da gençler ve kendini genç hissedenler için modern, şık ve ekonomik evlerden oluşuyor. İki blokta 1+1, 2+1 ve 3+1 toplam 153 daire ve bin 500 metrekare dükkandan oluşan Renova, Aralık 2014’te teslim edilecek.

Renova’nın yükseleceği Yeşilova, İzmir’in en eski yerleşim bölgesi olma özelliğine sahip. Aynı zamanda da Bornova’nın en hızlı gelişen aksında yer alıyor. Proje ismini de bölgenin eskimeye başlayan çehresine yapılacak ‘renova’syondan alıyor.
43 yıldır inşa ettiği binalarla İzmir’e iz bırakan Veryeri ve Dağıstan ortaklığının bu en yeni projesinde dairelerin büyüklükleri 64 ila 159 metrekare arasında değişiyor. 24 saat güvenlik kontrollü giriş çıkışın yapılacağı site, deprem yönetmeliğine uygun inşaatıyla da güvenli yaşam sunuyor. İki kat kapalı otopark, fitness center, çocuk oyun odası, sinema odası, kütüphane ve yıldız terası Renova’daki sosyal olanaklardan bazıları.
 
Palmiye Park’tan Renova

Haberin Devamı

Komşuluk güçlenecek

Diğer Palmiye Park projelerinde olduğu gibi Renova’da da 24 saat müşteri hattı hizmet veriyor. Ev alımından teslimata kadar olan sürede tüm bürokratik işlemler Palmiye Park tarafından yapılıyor. Sitede ev sahibi olduktan sonra E-vim ve iyikomsu.com sistemleri sayesinde komşular arasındaki iletişimin sağlanması ve ilişkilerin güçlendirilmesi çalışmaları da Palmiye Park’a ait. Aylık gelir ve birikimin gözönüne alınarak kişiye özel ödeme planlarının yaratıldığı Renova’da ev sahibi olmak isteyenler için peşinat desteği de sağlanıyor.

                                                                                                            ***


Güvener’den beş yıldızlı otel konforlu yurt yatırımı

GÜVENER İnşaat, büyük bir projeye daha imza attı. Sektörünün güçlü kuruluşlarından olan firma, İzmir ve Muğla’dan sonra Antalya’da da öğrencilerin beş yıldızlı otel konforu yaşayacağı yurdun yapımına başladı. Temeli Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından törenle atılan tesis, bölgenin en büyük yurt projesi olacak.
Bakan Kılıç, Akdeniz Üniversitesi’ne yapılacak bin 500 yataklı öğrenci yurdu ile birlikte ihalesi yapılan ve iki yıl içinde teslim edilecek olan 33 bin kişilik stadyum, 10 bin kişilik spor salonu, olimpik yüzme havuzu ve iki gençlik merkezinin daha yapımını gerçekleştireceklerini açıkladı. Toplam proje bedelinin katma değeriyle birlikte 350 milyon TL olduğunu söyleyen Bakan Suat Kılıç, Ege Bölgesi’nde özellikle İzmir’de de benzeri yatırımların süratle gerçekleştirileceğini kaydetti.

Haberin Devamı

Palmiye Park’tan Renova

İnşaat durdu devri bitti

Öğrenci yurdunun ihalesini alan Güvener İnşaat temsilcilerine seslenen Bakan Kılıç, sözlerine şöyle devam etti: “Para problemimiz yok. ‘Ödenek bitti, inşaat durdu’ mazeretleri eskide kaldı. Recep Tayyip Erdoğan başbakanlığındaki hükümetin parası var, kasası dolu. ‘Harç bitti, yapı paydos’ sözü eskide kaldı. Ne kadar erken bitirirseniz karşılığını o kadar çabuk alırsınız. Yurdun maliyeti bugün ihale edilseydi yaklaşık 40-45 milyon TL olacaktı ancak bir yıl önce yapıldığı için 36 milyon TL artı KDV olacak” dedi.
Güvener İnşaat’ın yapımını üstlendiği öğrenci yurdunun temel atma töreninde Güvener İnşaat Yönetim Kurulu üyeleri Ayhan Güven, İbrahim Görür ve Eser Güven projeyi teslim tarihinden üç ay önce bitirme sözü verdi. Öğrencilere yönelik böylesine değerli bir projeyi hayata geçirmekten büyük onur duyduklarını dile getirdi.

Haberin Devamı

Palmiye Park’tan Renova

Yazarın Tüm Yazıları