O alkolik değil, sadece içkiye dayanamıyor


O alkolik değil, sadece içkiye dayanamıyor


Merhaba Güzin Abla, çevresindeki insanlar tarafından çok sevilen 21 yaşında bir genç kızım. Normal olarak benim de bir erkek arkadaşım var. Yakında evlenecektik. Her şey yolunda gidiyordu. Ara sıra ufak tefek sorunlar olsa da, birbirimizi sevdiğimiz için sorunu çözebiliyorduk. Tek bir şey hariç, alkol problemi. Yanlış anlamayın sakın, kendisi alkolik değil. Sadece içkiye dayanamıyor...

Yani bünye problemi değil, psikolojik bir problem yaşıyoruz. İçmeyi o da sevmiyor aslında. Yani alkolikler gibi ‘İçerim sen bana karışma’ dediği yok. Bırakacağını söylüyor, ama zaman geçtikçe inancımı yitiriyorum. Son çare olarak bir uzmandan yardım almaya karar verdik. Çünkü ben asla alkol kullanan bir eş istemiyorum.Ayrılığın eşiğine geldik, ama ben o gücü kendimde bulamıyorum.

Bunca zamandır kurduğum düzeni yıkmak ve her şeye yeniden başlamak çok zor geliyor. Çünkü aslında o hep hayallerimde yaşattığım insan. Beraberken çok mutluyuz ve gözümüz hiçbir şey görmüyor... Ama bu baharlar çabuk geçer. Evlendikten sonra bazı kararları almak için geç kalmış olabilirim, değil mi?

Bana güç verirseniz çok sevinirim...

Rumuz: ELMALI TART

Benim canım kızım, ne demek ‘Alkolik değil, sadece içkiye dayanamıyor!’ Sen alkolizmi ne sanıyorsun? Alkolizm ne yazık ki; kişinin istemese bile içkiye dayanamaması, içkiden nefret etse de bir kere içmeye başladı mı duramaması, uzak duracağını söyleyerek bin kere yemin etse de asla bu yemini tutamaması ve alkole karşı son derece zayıf olmasıdır. Elbette içki içen her insan alkolik olmaz. Eğer içmeyeceğini söyleyip günlerce ağzına içki koymamayı başarıyorsa, sadece canı istediği zaman içiyorsa, asıl o insan alkol bağımlısı değildir. Bu durumda sevdiğin gencin ne yazık ki alkol bağımlısı olduğunu düşünüyorum.

Onu gerçekten seviyorsan, onu terk etmek yerine tedavi olması için destek ol ve yardım et. Gencecik yaşta alkole mahkum olmasına göz yummamalısın. Hem bak, onun alkol dışında her konuda aradığın insan olduğunu söylemiyor musun? Onu kurtarmanın bir yolu da, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ndeki Amatem bölümüne başvurmaktır. Ayrıca bu merkezde yıllarca çalışmış Psikoterapist Prof. Dr. İlkay Kasatura’nın tecrübelerinden yararlanmak istiyorsan, onun ‘Alkol ve arkadaşları’ adlı kitabını da tavsiye ederim.


Ülkeme dönmek istiyorum, ama giriş yapamıyorum


Güzin abla, çok dertliyim. Ne olur yardım et bana! Türkiye’yi,

arkadaşlarımı çok özledim ve her gün ağlamaktan mahvoldum. Babam mülteci, pasaportu yok. Türkiye’ye gelemiyoruz. Her yere gidiyoruz, Türkiye’ye gidemiyoruz. Yeni kanun çıkarsa çekip gideceğim, gerekirse kaçarım bile. Arkadaşlarımı, yakınlarımı çok özledim. Her gün onlarla mesajlaşıyorum. Ülkem burnumda tütüyor. Gel diyorlar gidemiyorum; çok üzülüyorum, sıkılıyorum, ne yapayım?

RUMUZ:DAMLA

Kızım, baban kaçak olarak yurtdışına çıkanlardan mı acaba? Nasıl oluyor da her yere gidebiliyorsunuz da ülkene gelemiyorsun, hiçbir anlam veremedim. Yoksa baban aranan bir suçlu mu? Yeni kanun derken neyi kastettin? Sonuçta ne olursa olsun, baban yüzünden senin bu üzüntüyü yaşaman hiç de hoş değil. Umarım ülkene dönebilirsin.


Kadın özlemi çekiyorum


Merhaba Ablacığım, size herkes bir şeyler yazıyor; bir şeyler soruyor. Her yazılana ayrı ayrı cevap vermeniz zor olmakla birlikte, aslında çok büyük sabır isteyen bir iş.

Yaklaşık 22 yıllık evliyim ve bir de çocuğumuz var. Hayatımın son dokuz yılı tamamen yalnızlık içinde geçti ve geçmekte. Eşim ciddi bir rahatsızlık geçiriyor. Hastalığı dolayısıyla cinsel ilişkimiz tamamen bitti. Ben de tam aksine bu konuya meraklı biriyim. Son dokuz yılımı hemen her gün mastürbasyon yaparak geçirdim. Bir kadına olan özlemim her geçen gün daha da büyürken sevişmeyi bile unuttuğumu sanıyorum.

Eşimle defalarca ayrılmaya teşebbüs ettik, ama beceremedik. Sadakat mi, sevgi mi; adını artık siz koyun. Ve eşim gizli bir sevgili bulmamı söyleyecek büyüklüğü bile gösterdi. Ben, evliyken bunu karşı cinsten birine nasıl teklif edebilirim ki?

Birkaç yıldır psikoloğa gidiyorum, onların da önerileri pek tatminkar değil. Hayat kadınlarına gidip para karşılığı cinsel ilişki satın alamayacağımı da biliyorum. Gördüğünüz gibi çaresiz bir durumdayım.

RUMUZ: YALNIZ ADAM



İnsan elbette ‘iyi günde, kötü günde’ diye evleniyor ve yaşam hep de güllük gülistanlık geçmiyor. Eşin nasıl hastalanmışsa, bu durum senin de başına gelebilirdi. Yine çok anlayışlı bir eşin olduğunu kabul etmelisin. İçi kan ağlasa da sana ‘Git, bir başka kadınla beraber ol’ diyebiliyor.

Ben her şeye rağmen, ikinizin de birbirinize çok büyük bir sevgiyle bağlı olduğunuzu düşünüyorum. Cinsel arzularına boyun eğmemek için düşüncelerini değişik yönlere çekmeye çalışmalısın. Hayat sadece cinsellikten ibaret değil ya oğlum.
Yazarın Tüm Yazıları