Mevsim değişirken nasıl beslenelim

Havaların soğuması, hava kirliliğindeki artış, kapalı ortamlara mahkum olmak ve okulların açılması ile birlikte hastalıklar da yıldırım hızıyla yayılmaya başladı.

Haberin Devamı

Peki, bu dönemde kendimizi korumak için nasıl beslenmeliyiz? İşte, yanıtları...

Sonbaharda vücutta meydana gelen değişikliklere uyum sağlamak, alınacak birkaç önlemle mümkün. Kilo Yönetimi ve Beslenme Uzmanı Dr. Ahmet Karaçam’dan kış boyunca hastalıklardan korunmak için beslenme tüyoları aldık.
? Metabolizmaya yardımcı olan vitamin ve mineraller; enerji üretimi, protein sentezi, kemik, diş, saç, deri sağlığı ve görme fonksiyonlarının sürdürülmesinde önemli rol oynar.
? Kış aylarında antioksidan olarak da görev yapan ve bağışıklık sistemini güçlendiren C vitamini, bağ dokuları korur, birçok yapının bir arada tutulmasını sağlar, diş etlerini korur, kanamayı önler.
? Bitkisel kaynaklı demirin emilimini hızlandıran ve soğuk algınlığında anti-histaminik etki göstererek belirtileri hafifleten C vitamininin, vücutta depo edilmediği için günlük olarak tüketilmesi gerekir.
? Sigara içenlerin içmeyenlere göre iki katı C vitamini tüketmesi gerekir. C vitamini limon, portakal dışında kuşburnu, sivri biber, kivi, maydanoz, roka ve domateste de bulunur.
? Bir diğer önemli antioksidan ise A vitaminidir. Havuç, ıspanak, kabak, domates, karaciğer, brokoli, marul, kayısı ve kavunda bulunan A vitamini, kandaki beyaz hücre aktivitesini artırarak kanserle savaşa yardım eder.
? Kahvaltı hem metabolizmayı hızlandırır hem de kan şekerini dengeleyerek kilo artışını önler.
? Bütün besin gruplarını içeren bir kahvaltı (ekmek, peynir, zeytin, domates, sivri biber ve haftada üç kez yumurta) bağışıklık sistemini güçlendirir.
? Omega-3 yağ asitlerinden zengin olan balık da haftada en az iki kez tüketilmelidir. Vücutta bulunan kötü huylu hücrelerin etkilerini azaltmak veya yok etmek için önerilen balık, bağışıklık sistemini güçlendirir.
? Protein ve enerji bakımından yetersiz ve kötü beslenildiğinde bağışıklık sistemi zayıflar.
? Hem protein, hem lif hem de demir açısından zengin olan kurubaklagiller haftada 1-2 kez tüketilmeli.

KABAK: Cildin enerji deposu

Haberin Devamı

Tatlısına hemen herkes hayrandır... Ama balkabağının tek hikmeti damak ziyafeti değil. Bu sebzenin kozmetik faydaları da olduğundan haberiniz var mı?

Haberin Devamı

Balkabağıyla yapılan leziz pek çok yemek ve tatlı var... Bu sebzenin etli kısmı yüksek lif oranı, mineral, potasyum, magnezyum, demir ve vitamin içeriyor. Bu değerli bileşenler, hazmı kolaylaştırıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
Sadece bunlar da değil... Balkabağının güzelleştirme etkisi de var! O nedenle bu sebzeyi pişirirken güzellik programınız için de bir parça kenara ayırmayı unutmayın.

Güzel bir cilt için kabak maskesi

Havalar soğumaya başlıyor, cildimiz nemli ve soğuk havanın yanı sıra kaloriferlerin kuru havasının olumsuz etkileriyle savaşmaya hazırlanıyor. ışte tam da bu döneme uygun, kuruyup gerilen ciltler için nemlendirici, rahatlatıcı bir bakım maskesi tarifi...
Hazırlanışı
Balkabağının etli kısmından aldığınız 5 yemek kaşığı parçayı bir miktar kabakçekirdeği yağı, bir yumurtanın sarısıyla iyice çırparak püre haline getirin ve temiz cilde sürün. 20 dakika etki etmesini bekledikten sonra ılık suyla durulayın. şimdi cildiniz kış soğuklarıyla savaşmaya hazır...
Not: Kabakçekirdeği yağını kuruyan ellerinize de uygulayabilirsiniz.

Sanki iki çocuk annesi değil

Haberin Devamı

Demet Kutluay, geçtiğimiz aylarda oğlu Ömer’i kucağına aldı. Takip ettiğim kadarıyla hamileliği sırasında da fazla kilo almamıştı. Sanki doğum yapmamış gibi yeniden eski kilolarına döndü.
Tamam kontrollü olmak iyidir ama insanın canı hiç mi arada kaçamak yapmak istemez, çikolata, tatlı yemez... Hakkını vermek lazım, Demet yıldızlı bir ‘aferin’i hak ediyor doğrusu .

Kışın da saçlarınız ışık saçsın

Hollywood’un güzel yıldızlarından Jennifer Aniston’ınkiler kadar sağlıklı saçlara kavuşmak hayal değil. Tabii bunun için kuaförünüze başvurmanız gerek...  Saçlarınızın rengini değiştirmek için cesaretiniz yoksa, önce üç ton açarak alıştırma yapabilirsiniz.
Rengin oturmasında saçlara yapılan düzenli bakımın da önemi büyük. Saçlarınızın uçlarına iki ayda bir bakım yaptırmayı ihmal etmeyin (hele de saçlarınız uzunsa). Böylelikle uçların kırılarak cansızlaşmasını önlemiş olursunuz.
Ayrıca saç köklerinin hassaslaşmasını önlemek için evde günlük saç bakımına da özen göstermeniz gerekir. Özel yağlar ve saç dipleri için geliştirilmiş masaj ürünleriyle kan dolaşımını hızlandırarak saçlarınızı güçlendirmeniz mümkün.

En çok satan parfümler

Haberin Devamı

? CK Euphoria edp Woman
? Armani Code edt Men
? CK Intense edt Men Spray
? Armani Idole d’Armani Woman edp
? Guerlain Idylle Woman edp
? Armani Black Code edt Woman
? Armani Code  Femme edp
? Davidoff Hot Water Man edt
? Chanel Coco Mademoiselle edp
? Loewe Solo Loewe edt

Genlerinizi gençleştirin

Yaşlılık belirtileri artık panik yaratmıyor. Çünkü genetikteki son gelişmeler, bu belirtilerle savaşa olanak sağlıyor.

MnSOD enzimi, cilt gençleşmesinin anahtarı olarak bilimsel araştırmalarda önemli bir yere sahip... Bu enzimin sentezi hızlandığında yaşlanmaya karşı çift etki oluşturuluyor.
Biotherm araştırmacıları, yeni geliştirdikleri ‘Skin Vivo’ ürünlerinin içinde konsantre bir şekilde yer alan ve patenti kendilerine ait Saf Termal Plankton içeriğiyle DNA ve genleri buluşturarak deyim yerindeyse bir mucizeyi gerçekleştirdi.
Gençliğin kokusu
Skin Vivo, yaşlılık izleri ile savaşıyor. Yeni hücrelerin gelişmesini hızlandırarak ciltte gözle görülür oranda bir yenilenme sağlıyor. Sonuçta cilt yeniden yapılanıyor, kırışıklıklar ve ince çizgilerde azalma görülüyor. Ayrıca cilt eskiye oranla daha sıkı ve daha ışıltılı bir hâl alıyor.

Haberin Devamı

SORUYU YANITLAYIN HEDıYEYı KAZANIN

“Biotherm Skin Vivo neredeki mikro hasarları onararak yaşlanmayı geriletmeye yardımcı olur?” sorusunun yanıtını isim, soyad ve adres bilgileriyle birlikte 30 Ekim’e kadar
www.tekinacar.com.tr adresine gönderen ilk 10 kişiye Skin Vivo cilt bakım kremi hediye ediliyor.

Yazarın Tüm Yazıları