Megaron’a büyük ödül

Ünlü endüstriyel tasarımcı Defne Koz’un İzmirli Megaron için hazırladığı ‘Basket’ koleksiyonu, Red Dot Tasarım Yarışması’nda ikinci oldu.

Haberin Devamı

BİR yanda tasarımlarıyla fark yaratan konutlar yükselirken, öte yandan ise bu yapıların iç dünyasını renklendiren eserler için de hummalı bir çalışma var. İzmirli Makomim’de hem yapıların dış görünüşüne, hem de iç dünyasına yön veren işlere imza atıyor. Hatta bu alandaki çalışmalarıyla da ödüllere layık görülüyor. Bu kapsamdaki en son ödülü ise Defne Koz’un Makomim bünyesindeki Megaron için hazırladığı ‘Basket’ koleksiyonuna geldi. Megaron, dünya çapında tasarım dünyasına yön veren, tasarımda yenilikçi ve kalite hedefli üretimleri öne çıkaran Red Dot Tasarım Ödülleri’nde ikinci oldu. Uluslararası katılımın yapıldığı organizasyonda firma, 2009’da dereceye girme başarısını göstermişti.

Megaron’a büyük ödül

Makomim’in kurucusu mimar Derya Akdurak, Red Dot Tasarım Ödülleri’nin spordan otomotive, aydınlatmadan mobilyaya geniş bir alanda verildiğini belirterek, şöyle konuştu: “Red Dot, Almanya merkezli bir kuruluş tarafından düzenleniyor. Endüstriyel tasarımcılar için özel anlamı olan bir ödül. Biz de ikinci kez böyle önemli bir ödülü almış oluyoruz. 2009’da Defne Koz tarafından tasarlanan oturma ünitesi ödül kazanmıştı. Bu yıl ise yinde Defne Boz’un bizim için tasarladığı ‘sehpa’ ikinci oldu. Önemli bir başarı. Türkiye’de daha önce bu ödülü Nurus ve Vitra almıştı”.

Haberin Devamı

Dünyanın dört bir yanında

Makomim’in mimari projeler gerçekleştirdiğini, Megaron’un ise mobilya sektöründe özel tasarımlara imza attığını dile getiren Derya Akdurak, “Hem yapının dış görünüşüne, hem de içine yönelik çalışıyoruz. Bu alanda birçok mimari projeye imza attık. Megaron olarak ise ihracat yapmadığımız kıta kalmadı. Avrupa’da Amerika’da birçok önemli otel projesinde bizim ürünlerimizi görmek mümkün. Defne Koz da bize her yıl bir koleksiyon yapıyor” diye konuştu.

Megaron’a büyük ödül

HEM İÇERDE HEM DIŞARDA

Ödül alan ürünle ilgili de bilgi veren Akdurak, kompozit malzemeden tek tek el işçiliği ve ürün kalitesiyle üretildiğini aktararak, “Hem iç hem de dış mekanda kullanmak mümkün. Sehpa, servis elemanı olarak kullanılabilecek ürün ayrıca akıcı formuyla bulunduğu ortama bir sinerji katacak cazibeye sahip. Üç farklı yükseklikte ve boyutta üretilen ürünler, 12 ayrı renk alternatifine sahip” dedi.

Yazarın Tüm Yazıları