Mantarlı krep

Krep hamuru için;

Haberin Devamı

·  1 adet yumurta (Oda sıcaklığında beklemiş olmalı.)
·  1 su bardağı süt
·  150 gr un
·  Yarım çay kaşığı tuz
·  3-4 çay kaşığı tereyağı veya margarin.
İç harcı için;
·  8-10 adet pazı yaprağı
·  3 çay kaşığı tereyağı
·  1 adet orta boy kuru soğan
·  2 diş sarmısak
·  150 gr mantar (taze ya da konserve)
·  2 adet orta boy domates
·  3 yemek kaşığı hazır süt kreması
·  1 tatlı kaşığı toz fesleğen
·  1 çay kaşığı tuz, karabiber
·  1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar

YAPILIŞI: Oda sıcaklığında bekleyen yumurtayı ve sütü derin bir kapta mikserin yüksek devriyle 3-4 dakika çırpın. Un ve tuzu ekleyip birkaç dakika daha çırptıktan sonra krep hamurunu oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın. Pazının yaprak kısımlarını ayırıp yıkayarak süzün ve ince ince doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup tavla zarı formunda doğrayın. Zeytinyağını bir tavada kızdırıp incecik doğradığınız soğan ve sarmısakları ilave ettikten sonra sürekli karıştırarak 1-2 dakika kadar kavurun. Pazı yapraklarını ve incecik kıydığınız mantarları da ekleyerek 5 dakika daha kavurmaya devam edin.

Son olarak, pazının üzerine domatesleri de ilave edip ocaktan alın. Süt kreması, toz fesleğen, tuz ve karabiberi katıp karıştırdıktan sonra kenarda bekletin. 1 çay kaşığı tereyağını bir tavada eritip kızdırın. 1 kahve fincanı ya da 1 kepçe krep hamurunu yakın mesafeden tavaya aktarın. Tavayı hafifçe sallayarak krepleri önlü arkalı kızartın. Ara sıra tavayı yağlayarak kreplerin hepsini pişirin. Önceden hazırladığınız mantarlı pazılı harcı kreplere paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Krep rulolarını hafifçe yağlanmış bir fırın kabına yan yana dizin. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirdikten sonra 175 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirip çıkarın. Sıcak sıcak servise sunun.

Haberin Devamı

Sodalı cevizli madran keki

· 3 adet yumurta (Oda sıcaklığında beklemiş olmalı.)
· Türk kahvesi fincanıyla 5 fincan dolusu tozşeker
· Türk kahvesi fincanıyla 2 fincan margarin (eritilip ılıtılmış)
· 1 şişe maden suyu ya da soda
· 1 paket vanilya
· 2 tepeleme yemek kaşığı dolusu kakao
· 1 paket kabartma tozu
· Türk kahvesi fincanıyla 7 fincan dolusu un
· Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz

Haberin Devamı

YAPILIŞI: Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları derin bir kaba kırıp üzerine tozşekeri ekleyin. Mikserin yüksek devriyle 4-5 dakika, köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Üzerine eritip ılıttığınız margarini ve maden suyunu (soda) ilave edip 2-3 dakika daha karıştırın. Vanilya ve kakaoyu da katıp tekrar karıştırın. Kabartma tozu ve unu başka bir derin kapta karıştırıp tel süzgeç yardımıyla eleyerek yumurtalı karışımın üzerine aktarın.

Malzemeleri mikser yardımıyla iyice karıştırın. Elde ettiğiniz pürüzsüz boza kıvamlı kek hamurunu büyük boy, yağlanmış kek kalıbına aktarın. Üzerine iri çekilmiş cevizleri serpiştirin. Keki, 5 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında 55 dakika kadar pişirip çıkarın. (Kekin pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırabilirsiniz. Kürdan temiz çıkarsa kek pişmiş demektir.) Pişen keki fırından keki çıkarıp soğumasını bekleyin. Dilimleyerek servise sunun.

Yazarın Tüm Yazıları