USTA İŞİ

Zeytinyağlı yaprak sarma tarifi

Zeytinyağlı yaprak sarma tarifi

"En sevdiğiniz yemek" diye bir anket yapsak mutlaka ilk üçte yer alacaklardan biridir yaprak sarma. Etlisi ayrı lezzetli, zeytinyağlısı ayrı lezzetlidir. Özellikle zeytinyağlı sevenler bu tarife bayılacak. İşte karşınızda zeytinyağlı yaprak sarma tarifi...

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 300 gram yaprak

İçi için

  • 3 büyük soğan
  • 1 büyük bardak pirinç
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yenibahar

Sosu için

  • 1 dilimlenmiş limon
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 bardak su

Hazırlanışı

Minik küpler şeklinde doğradığınız soğanları bir tencerede yağda kavurun. Pirinçleri ekleyip kavurmaya devam edin. Ardından kalan malzemeleri ekleyip kısık ateşte 5 dakika pişirin.

Harç ılınınca yaprakları düz zeminde açın. Ortasına 1 tatlı kaşığı kadar harçtan koyup kenarları içeri katlayarak sıkıca ince şekilde sarın ve tencereye dizin. İşlem bittikten sonra sosunu üzerinde gezdirin.

Üzerine ağır tabak kapatıp 30-40 dakika kadar pişirin.


Zeytinyağlı Tarifleri dolma tarifleri sarma tarifleri zeytinyağlı yaprak sarma