GeriTavuk Yemeği Tarifleri Fırında piliç sarması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırında piliç sarması tarifi

Fırında piliç sarması tarifi

Fırında tavuk sarma, marine sosu ve iç harcıyla farklı alternatif arayanlar için nefis bir lezzet. Üstelik yapımı da oldukça kolay. Fırında nar gibi kızaran yemeğinizi dilerseniz pilav eşliğinde de servis edebilirsiniz. Peki fırında piliç sarması nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte Fırında tavuk sarma tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Sıvı yağ
  • Toz biber
  • Karabiber
  • Tuz

İçi için:

  • 1 adet patates
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet kuru soğan
  • veya sadece garnitür

Fırında piliç sarması tarifi Nasıl yapılır?

Tavuk göğsünü her iki parçasını da ince ince dilimleyin.

Tavuk sosu için bütün malzemleri bir kasede iyice karıştırın.

Tavuk etini hazırladığınız sosla marine edin.

Bu sırada sebzeleri parmak sebzeleri de dilimleyin.

Daha sonra güzelce dinlenen tavuk eti dilimlerine sebzeleri ekleyerek sarın. Dilerseniz arasına sadece garnitür de ekleyebilirsiniz.

Tavuk sarmalarınızı fırın tepsinsine alın.

Artan sebzeleri de tepsiye ekleyebilirsiniz.

Yemeğinizi fırında 180 derecede 50 dakika pişirin.

Afiyet olsun...