GeriZeytinyağlı Tarifleri Zeytinyağlı taze bakla tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zeytinyağlı taze bakla tarifi

Zeytinyağlı taze bakla tarifi

Hafif ve sağlıklı olduğu kadar lezzetli bir tarif olan zeytinyağlı bakla vazgeçilmeziniz olacak!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 silme tatlı kaşığı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 2 adet kesme şeker
  • 600 gram bakla
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz

Zeytinyağlı taze bakla tarifi Nasıl yapılır?

Baklaları iyice yıkayın. Uçlarını kesin ve boylarına göre 2 ya da 3 parçaya bölün. Bir tencerede yağı kızdırın ve küçük küçük doğranmış soğanları rengi sararana kadar bir miktar tuzla ve şekerle kavurun. Baklaları ekleyin. Tahta kaşıkla hepsini karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın. 10 dakika kadar baklaları sarartın. Sürenin sonunda oda sıcaklığındaki suya 1 tatlı kaşığı unu ekleyin. Topak kalmaması için iyice karıştırın. Suyu, tencereye ekleyip, hafifçe tencereyi sallayın. Tencerenin kapağını kapatın.

Baklaların boyutuna göre 50 - 60 dakika kadar, tencerenin kapağını hiç açmadan orta ateşte pişirin. Bu sürenin sonunda suyunu çekecek ve yağını bırakacaktır. Ocağın altını kapattıktan sonra baklalar soğuyana kadar bekleyin. Servis tabağına alın. Üzerine sızma zeytinyağı gezdirin ve ince doğranmış dereotu serpiştirerek servis yapın.