ORTA ZORLUKTA

Zeytinyağlı portakallı rezene tarifi

Zeytinyağlı portakallı rezene tarifi

Hem çok sağlıklı hem de çok lezzetli portakallı rezene ile sofralarınızı şenlendirin!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 1 kilogram rezene
  • 1 çay kaşığı un
  • 1 adet limon suyu
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet büyük boy portakal
  • 100 gram arpacık soğan
  • Tuz

Hazırlanışı

Rezenelerin baş kısımlarını ayıklayıp yıkayın ve dörde bölün. Arpacık soğanlarını zeytinyağında kavurun. Üzerine rezeneleri ilave edin ve biraz daha kavurmaya devam edin. Un ve limon suyu ekleyin. Sıcak su döküp tencerenin kapağını kapatın ve biraz pişirin. Portakalın kabuklarını ve çekirdeklerini çıkarın, dilim dilim kıyın. Pişmeye yakın tuzu, şekeri ve portakalı ekleyip bir miktar daha pişirmeye devam edin. Soğuk servis edin.



zeytinyağlı portakal rezene

Lezizz Öneriler