ORTA ZORLUKTA

Zeytinyağlı fasulye kavurması tarifi

Zeytinyağlı fasulye kavurması tarifi

Farklı lezzetlere açık olanların, tadına doyamayacağı geleneksel tadlar bir arada!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 3-4 adet salatalık turşusu
  • 500 gram taze fasulye
  • Tuz

Hazırlanışı

Orta boy soğanları ince ince dilimledikten sonra kısık ateşte pembeleşinceye kadar zeytinyağında kavurun. Bir diş sarımsağı ezip salçayla birlikte soğanın üzerine ilave edin. Fasulye ve turşuyu bu karışıma ekleyip 10- 15 dakika kavurun. Tuz ve dilerseniz kırmızı pul biber ekleyip soğuduktan sonra servis yapın.



kavurma zeytinyağlı

Lezizz Öneriler